"Kohyňo" byl důležitou součástí týmu i přesto, že nehrál. Převzal pohár pro mistra přeboru, říká Pavel Šimáček

Pavel Šimáček, trénér SK Posázavan Poříčí nad Sázavou se rozpovídal o partě v kabině, zhodnotil uplynulou sezónu a také promluvil o tom, proč Poříčí odmítlo postup do divize.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) První otázka směřuje k loňské sezóně. Poříčí si došlo pro suverénní první místo, zejména díky fantastické jarní části. Jak uplynulou sezónu hodnotíte?
Věděl jsem, že máme v mužstvu výborné fotbalisty, ale pokud netvoří partu, tak mužstvo nefunguje. U nás se skloubilo obojí - výborní fotbalisté, kteří vytvořili partu, jenž měla na jaře obrovské sebevědomí, což vyústilo ve čtrnáct výher z patnácti zápasů, a proto jsme zaslouženě krajský přebor vyhráli. A to jsme začali trénovat nejpozději ze všech týmů a ještě trénovali jen dvakrát týdně – přesto jsme týmy i ve druhých poločasech přehrávali. Opět se ukázalo, že fotbal je hlavně o hlavě, jak je nastavená a ta byla u kluků na správném místě.
2) Jak se oslavilo vítězství v soutěži? Máte v týmu tahouny, kteří vydrží oslavovat celou noc?
Slavilo se hodně dlouho a i tady se ukázalo, že je v týmu parta (úsměv).
3) Je někdo, koho byste z týmu vyzdvihl?
Vyzdvihnout musím celý tým od brankářů po náhradníky a realizační tým.
4) Proč se Poříčí rozhodlo odmítnout postup do divize a zůstat v Krajském přeboru?
Bylo to logické vyústění situace. Hráčům se moc nechce trénovat, stěžejní hráči si už prošli divizí nebo ČFL a už si nechtějí nic dokazovat ve vyšších soutěži. Chtějí se bavit fotbalem a v divizi by museli více makat. Ti, co chtějí ještě něco dokázat, mají šanci v Benešově jako David Filip a Vojta Balata.
5) Zůstal tým beze změn, a nebo nastaly příchody a odchody?
Odešli David Filip a Vojtěch Balata do Benešova, Tomáš Říha do Votic, Jakub Melichar do Neveklova. Přišel bývalý ligový hráč Zdeněk Šenkeřík a Lukáš Kaňka ze Struhařova. Jsem rád, že si rozmyslel odchod Honza Žák.
6) V týmu je registrován bavič Jakub Kohák. Jaký to má přínos do kabiny?
Kohyňo nás navštíví jednou za rok a uvidíme, kdy to bude letos. Na jaře dorazil do Tuchlovic a řekl mi: Trenére není to ani na minutu, jak jsem unavenej (smích). Takže nenastoupil ani na chvilku, odjel o poločase a neviděl ten čtyřgólový koncert po přestávce (úsměv). Byl ale důležitou součástí týmu, protože převzal pohár pro mistra přeboru a nejlepší tým v hodnocení slušnosti.
7) Je cíl pro novou sezónu obhájit prvenství?
Chceme hrát určitě opět ve vrchních patrech tabulky, i když tomu výsledky a příprava neodpovídaly, ale to už jsem si v Poříčí zvykl. Opět budeme mít kvalitní tým a bude záležet na klukách, jak jim bude pracovat hlava, a pokud dobře jako na jaře, tak budeme hrát vysoko.
8) Týmy se proti Vám budou chtít jistě vytáhnout, budou zápasy podle Vás o to těžší?
Je jasný, že se všechny týmy se budou chtít vytáhnout, ale i u nich bude záležet, jak jejich hráčům bude pracovat hlava. Jedna věc je chtít a druhá to na hřišti přetavit v sebevědomý výkon, který přinese úspěch, a to je kolikrát strašně těžké dokázat skloubit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.