Pokud chceme hrát divizi, musíme nejprve vyhrát krajský přebor, a to je dost složitý úkol, říká hráč 17. kola a kapitán týmu TJ Tatran Sedlčany Lukáš Brotánek

První jarní kolo dopadlo pro hráče TJ Tatran Sedlčany na výbornou, a to, když si celkem hravě poradili se Spartakem Příbram. Na vysoké výhře 5:0 se dvěma góly podílel urostlý stoper Lukáš Brotánek a stává se již poněkolikáté hráčem kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
První jarní kolo dopadlo pro Váš tým více než dobře, jakým způsobem jste se připravovali přes zimu?
Měli jsme standardní přípravu, kde jsme odehráli několik přípravných zápasů. Potom jsme také odjeli na krátké soustředění do Sušice. Přestože byla účast na trénincích v poslední době poměrně slabá o to víc si ceníme, že jsme takhle kvalitně zvládli úvodní jarní zápas.
Sehnali jste během zimní pauzy nějaké nové posily?
Už během podzimu jsme získali Víťu Plesla, v zimě přišel Vláďa Schwarz z nedalekých Petrovic, který posílí ofenzivní řady. Mrzí nás, že se nepovedl přestup Martina Hájka z Prčice, který s námi absolvoval větší část přípravy a pomohl by nám vyztužit střed hřiště.
Na stopera máte skvělou gólovou bilanci, v čem spočívá váš úspěch?
Většinu gólů dávám ze standardních situací a taky kopu většinu penalt (smích).
Kdo vám dělal během zápasu se Spartakem největší problémy?
Nechci urazit nikoho ze Spartaku, ale největší problém byl terén (byť byl vzhledem k aktuálnímu počasí ve slušné kondici). Chvíli nám trvalo, než jsme se s ním sžili. Bohužel ze Spartaku nepředvedl nikdo individuálně zajímavý výkon se kterým bychom si nevěděli rady.
Myslíte si, že máte mančaft dost silný na to, aby byl schopen vrátit se zpět do divize?
Pokud bychom chtěli zpět do divize, podmínkou je, abychom vyhráli krajský přebor, což je dost složité. Myslím si, že v současné době na to nemáme ani kádr, každopádně do TOP pětky rozhodně patříme. Na působení v divizi rád vzpomínám a pevně věřím, že se nám to v Tatranu ještě někdy povede.
O víkendu jedete do Poříčan, v jakém myslíte že bude tým rozpoložení?
Po úvodní vysoké výhře jsme v dobré náladě a potřebujeme body potvrdit venku. Soupeř na nás ztrácí jeden bod, takže to bude rozhodně zajímavé utkání.
Kdo je největší hračička týmu?
Nejlíp do toho umí kopnout Hany (Marek Hanuš), ale nejvíce s balonem se mazlí nejspíš Haby (Matěj Habart).
Který další sport kromě fotbalu vás baví?
Kromě fotbalu během sezony žádný jiný sport nestíhám. V zimní pauze si občas zajdu zahrát hokej anebo turnaj v sálovce. V letní pauze vyloženě odpočívám, a to spíš radši něco ugrilujeme s rodinou a kamarády (smích).
Myslíte si, že Slavia udrží prvenství ve Fortuna lize a stane se vítězem?
Jako fanoušek Slavie pevně věřím, že první místo do konce sezony nepustíme a po roce si vezmeme titul zpět. Sice jsme teď dvakrát ztratili se slabšími soupeři venku, ale osobně si myslím, že rozhodující zápasy zvládneme a titul bude náš.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.