"Chtěl bych jednou sedět za volantem na Rallye Český Krumlov," říká hráč kola Jan Houska

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství, očekával si ho, když ses objevil v sestavě kola?
Děkuji ale opravdu jsem nečekal, že bych mohl vyhrát. Sice jsem odehrál z mého pohledu dobré zápasy, ale pořád tomu něco chybělo
Na Světlík si přestoupil z Českého Krumlova, proč si vůbec chtěl přestoupit?
Důvod přestupu byl naprosto jednoduchý. Měl jsem dvě varianty. Buď bych každý zápas obvolával lidi jestli si někdo chce zahrát fotbal a nebo hrát fotbal s klukama, kteří to hrajou, protože je to baví. Potom už bylo rozhodování jednoduché.
Světlík tedy byla pro tebe jasná volba? Jaká byla tvá adaptace v týmu?
Jasná volba to úplně nebyla. Měl jsem nějaké nabídky ale nakonec jsem usoudil ze Světlík bude to nejlepší. Adaptace v týmu proběhla parádně. Vzhledem k tomu, že jsem na Světlíku už před pár lety hrál tak jsem polovinu kluků znal z dřívějška.
Aha. Popiš nám stručně zápas, který si odehrál v Dolním Dvořišti, a který ti vynesl prvenství v naší anketě.
Zápas se od začátku vyvíjel velice slibně. Byly jsme lepším týmem po celý čas zápasu. ale bohužel nebyla nám dopřána penalta, kterou sudí nepochopitelné nepísknul. Od té doby jakoby na nás někdo hodil deku a přišel útlum. Soupeř neměl v prvním poločase žádnou větší šanci a proto jsme šli do kabin za stavu 1:0. Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivněji ale hlavně jsme nechtěli obdržet branku. Bohužel jsme udělali zbytečné fauly a rohy, které nás katapultovaly do role prohrávajícího týmu. Dvě standardky a dva góly v naší síti. To si jako stoper za rámeček nedám. (směje se) V posledních 10 minutách jsme znovu byli lepším týmem a já jsem dostal pokyn vysunout se na hrot. Těsně před koncem jsem si řekl, že prostě ten gol musí padnout a taky že padl. Po nádherném centru Zbyni Rýpara jsem předběhl obránce a hlavou vstřelil gol. Propukly ve mně emoce ale pouze na chvilku, protože domácí pomezní nepochopitelně zvedl praporek. A mě byl odpískán ofsajd. Nejvíc mě na tom všem štve to že pan pomezí po zápase veřejně rozhlašuje jak Domácím pomohl ke třem bodům.
Opravdu vyčerpávající odpověď. Otázka vyrovnanosti rozhodčích je v okresních soutěžích na denním pořádku - bohužel. Kdo ti posílal nejvíce hlasů a pomohl ti tak k vítězství v anketě?
Abych pravdu řekl tak vůbec nevím kdo mi hlasy poslal. Já nikde anketu nezveřejňoval, akorát jsem o tom řekl mé přítelkyni, která mi poslal pár hlasů. Jinak nemám ponětí.
Takže zřejmě si za ty dva zápasy, které si na Světlíku odehrál, padl fanouškům do oka, což pro tebe může být povzbuzující. Zítra vás čeká zápas proti Nové Vsi/Brlohu B, který odehrajete na domácím trávníku. Připravovali jste se na Novou Ves nějak speciálně?
Vypadá to tak a jsem za to jediné rad. Na zápas se budeme připravovat až na pátečním tréninku, ale plán je jasný už teď. Potřebujeme 3 body a porveme se o ně!
To je správný přístup! Jako nováček soutěže jste určitě podceňovaným týmem, myslíš si, že tu je šance na větší či menší úspěch?
To je pro nás suprová pozice. Myslím si, že už Zlatá Koruna byla zaskočena, když v 15. minutě prohrávala 1:0 ... To samé Dolní Dvořiště. Bohužel se nám nedaří tyto stavy udržet. Šance na úspěch tu určitě je. Na spoluhráčích je vidět, že chtějí a baví je to. A to je podle mého to nejdůležitější. Když to funguje v kabině tak ty výsledky dřív nebo později přijdou.
Dobře, přeji hodně štěstí. Přejdu k otázkám, které budu pokládat všem vítězům ankety. 1) Tvé první fotbalové krůčky?
S fotbalem jsem začínal v Českém Krumlově. Vlastně úplně náhodou. Šel jsem s kamarádem na trénink a chyběl jim jeden hráč tak jsem si šel zahrát s nimi. Když jsem mel jít podepsat žádost o registračku tak den před tím jsem si zlomil klíční kost a podepisovat mi to musel tatínek.
2) Tvůj oblíbený fotbalový klub?
Real Madrid a Chelsea FC
3) Fotbalový moment, který ti nejvíce utkvěl v paměti?
Vítěz kraje dorostu. To byl nejlepší moment.
4) Tvůj životní sen?
Sedět na sedadle řidiče v závodním autě na Rallye Český Krumlov.
5) Oblíbené jídlo a pití?
Jsem správný Čech, takže knedlo, vepřo, zelo a k pití jednoznačně točená kofola.
Děkuji Ti za odpovědi a ještě jednou gratuluji k vítězství. Hodně štěstí v dalších zápasech.
Já také děkuji. (usmívá se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.