Josef Strnad - V zápasech se nesoustředím jen o defenzivní činnost ale rád si i zaútočím

Hráčem posledního kola se stal Josef Strnad z Ústí nad Orlicí. Když jsme Josefa požádali o rozhovor, tak nám rád vyhověl.



Od přípravek do kategorie mladších žáků hrál za FK Česká Třebová. Od mladších žáků až po dorost U19 působil v FK Pardubice. Pak se vrátil zpět do České Třebové, kde začal hrát za místní A-tým, nejdříve Krajský přebor a následně Divizi C. Po sestupu FK Česká Třebová z Divize C zpět do Krajského přeboru, ho oslovilo několik divizních týmů a nakonec se rozhodl právě pro tým Ústí nad Orlicí, kde je moc spokojený.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal ses hráčem kola za poslední zápas se Suchdolem. Jaká byla atmosféra v kabině před tak důležitým zápasem?
Tak nervozita určitě před takto důležitým zápasem byla, ale věřili jsme, že to zvládneme.
Byl to zápas o všechno. Vnímal jsi tu výjimečnost utkání? Nebo jsi na to nemyslel?
Cestou na zápas mi to vrtalo hlavou, co bude po sezóně dál, ale jak se odpískal začátek zápasu, už jsem se jednoznačně soustředil na svůj výkon.
Splnil zápas Vaše očekávání?
Věděli jsme, že domácí tým se bude se sezónou chtít rozloučit výhrou. My jsme jinou možnost než výhru neměli. Tomu odpovídalo nasazení obou týmů v zápase až do poslední minuty. Šťastnější jsme nakonec byli my.
V závěru Vás Suchdol zmáčkl. Nebál ses o výsledek?
Při těsném vedení 0:1 se bojí každý hrát, soustředí se na to neudělat nějakou fatální chybu, ale myslím si, že jsme do vyložené šance soupeře ani nepustili.
Jak ses cítil ty osobně v tom zápase?
I když nejsem před zápasy žádný velký trémista, přistupoval jsem k němu jako k jednomu z nejdůležitějších zápasů ve své kariéře.
Co bylo po zápase v kabině?
Vítězná euforie z vyhraného zápasu a udržení se v divizní soutěži. Asi je všem známá forma oslav v klubech, které se dostanou z této svízelné situace.
Měli jste před sebou nelehký úkol vyhrát čtyři utkání v řadě. Což se skoro povedlo. Ale upřímně. Věřil jsi tomu ty sám, před těmi čtyřmi koly?
Do Kutné Hory jsme jeli s představou nějaký ten bodík získat. Vyhořeli jsme však na neproměňování šancí. Neodehraný zápas se Semily je administrativní záležitost v náš prospěch. Domácí zápas s Letohradem jsme zvládli, i když rozjetý Letohrad byl velice těžkým soupeřem. A o zápase v Suchdolu jsem se již zmínil, byl to výborný kolektivní výkon a vytoužené vítězství.
Hraješ na postu středního obránce. Je to tvůj oblíbený post?
Vyhovuje mi hra ze středu hřiště. V zápasech se nesoustředím jen o defenzivní činnost ale rád si i zaútočím. V mládežnických kategoriích jsem totiž hrával na postu středního záložníka.
Rozehráváš i standardní situace z půlky. Kopeš i přímáky?
Zahrávám standardní situace pouze z půlky hřiště. Přímé kopy okolo vápna zahrávají jiní hráči.
Považuješ devět získaných žlutých karet za sezonu za tvůj standard?
Jako stoper preferuji důraznější hru a někdy se to bohužel stane, že to tak nějak ulítne. V žádném případě se však nesnížím k nějakému záludnému zákroku.
Jak jsi na tom s hrou hlavou? Spíše myslím útočné hlavičky, než obranné.
V útočné fázi mám nedostatky ve vhodném výběru místa. V obranné fázi si jsem docela jistý. Chybička se ale může stát. Jak se říká, nikdo není dokonalý.
Vstřelil jsi v této sezoně dva góly. Nemohlo jich být víc?
Jak už jsem se zmínil, musím vylepšit hlavně výběr místa pro zakončení při našich standardních situacích. Pak těch gólů na mém kontě bude třeba více.
Jak bys charakterizoval Vaše mužstvo…
Vyznačuje se kolektivním pojetím hry bez výrazných individualit.
Máš nějaký hráčský vzor?
Už od malička jsem sledoval hru a dirigentské schopnosti Johna Terryho z Chelsea. Vždy jsem chtěl být jako on. Byla to velká osobnost týmu a celého anglického fotbalu.
Co plánuješ teď po skončení sezony?
Odpočinek u moře s kamarády z fotbalu, případně nějakou menší dovolenou tady v ČR.
A kde začneš novou sezonu?
Pro další sezónu určitě v Ústí nad Orlicí.
Chceš něco vzkázat fanouškům?
Aby na náš tým fanoušci nezanevřeli po nevydařené uplynulé sezóně se šťastným koncem a aby jich chodilo fandit co nejvíce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.