ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 20.kolo Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství Jakube, čekal jste ho?
Abych řekl pravdu, tak jsem nečekal ani nějakou nominaci na hráče kola natož, že ji vyhraji. Průběh hlasování jsem sledoval a ani nevím, co bylo rozhodující, že jsem se umístil na prvním místě. Bylo to dlouhodobě vyrovnané.
Získal jste celou polovinu hlasů, posílala vám hlasy rodina či jen tým nebo fanoušci?
Hlasy mi určitě posílali kluci z týmu, kteří mi to řekli na tréninku a velkou měrou se podíleli i kolegové z práce a samozřejmě i manželka a kamarádi.
Čím jste si získal nominaci do sestavy kola?
Jak jsem již říkal, tak ani nevím jak jsem se v nominaci ocitl. Nominaci by si určitě zasloužilo i více hráčů od nás z týmu. Byl to týmově dobře odehraný zápas proti silnějšímu soupeři, kterého jsme nenechali si hrát svou hru, celý tým bojoval a dotáhl zápas k vítězství a myslím, že to byl i pro fanoušky atraktivní zápas, kdy se nám podařilo zápas otočit v náš prospěch.
Jak hodnotíte vaše poslední utkání a vůbec celkově sezonu? Jste spokojen s vaším umístěním nebo pomýšlíte výš?
Poslední utkání jsme opravdu odmakali jako tým, není třeba nějak hodnotit můj výkon. Bez kluků bych v nominaci ani nebyl. Výš již určitě nepomýšlím a nemám ambice se někam tlačit. Rád si fotbal zahraji a bude mi stačit hrát stabilně v základu, ale jsem soudný a pokud to nepůjde, tak to rád přenechám mladším klukům, kteří se nyní začleňují do týmu.
Kdy jste začal hrát fotbal? Je vaším mateřským klubem právě Křemže?
K fotbalu mě tenkrát přivedl pan Stanislav Cipín, který v té době trénoval žákovské družstvo. Bylo to ve 3. třídě základní školy, kdy přišel za rodiči jestli nechci zkusit hrát fotbal a od té doby tomu tak je. Ano, Křemže je mým mateřským klubem a za mou hráčskou kariéru jsem v jiném týmu nehrál a zůstávám věrný Křemži.
Jaké máte jiné koníčky kromě fotbalu?
Na jiné koníčky již moc času nezbývá, z důvodu pracovní vytíženosti. Snažím se pravidelně docházet na tréninky a zápasy, což už takto není málo času. Snažím se o volných chvílích trávit čas se svou 1,5 letou dcerou Johankou a to je můj koníček. Ale rád si zahraji florbal s místními kluky.
Má další otázka směřuje na trenérskou situaci v Křemži, kdo je vlastně vaším trenérem?
Nyní se od jarní části na post trenéra postavil dlouholetý hráč Křemže, který má zkušenosti i z jiných klubů jako např. Jankov, Radek Linha, který se tohoto postu ujal s vervou a z torza týmu, který přebíral se snaží dostat maximum. Tréninky má připravené a věřím, že jeho příchodem se tým začal i znova zvedat a hlavně se tvoří opět parta. Tým se nyní celý omlazuje a doplňuje se o starší a zkušené hráče. Parta se sehrává a věřím, že bude doba, kdy budeme v Křemži opět hrát vyšší soutěže jak tomu bylo předchozích 11 let.
Vaše hřiště údajně čeká rekonstrukce, je to pravda? Nepřijde mi nějaké špatné...
Je vidět, že jste ve Křemži na hřišti ještě nehrál fotbal,"smích". Ne, teď vážně. Ano, je přislíbeno od městyse Křemže, že bude nová hrací plocha, která si to po letech opravdu zaslouží, bez ohledu na to, že Křemže má velkou základnu malých dětí (přípravek, mladších žáků a žáků) a zátěž hřiště je veliká. Křemže potřebuje svou základnu na fotbal, kterou nikdy pořádně neměla. Celá léta chodí na fotbal stálí fanoušci a je to v Křemži nejnavštěvovanější sport. Jen osobně doufám, že si ještě zahraji v Křemži na novém povrchu. "Smích"
Zeptám se na otázku mimo fotbalové dění. Doslechl jsem se, že máte určitý vztah k historické postavě Williama Wallace, můžete nám prosím váš vztah specifikovat?
"Smích" Toto myslíte vážně? Kde jste to zaslechl? To jsem už dlouho neslyšel. Nejde zde o žádný vztah. Tuto "přezdívku" jsem získal od bývalého spoluhráče Karla Čondla. Jelikož jsem zrzek a umím si i udělat srandu sám ze sebe, tak když jsme hráli třeba za sychravého počasí nebo po dešti, tak jsem vždy říkal, že toto je to pravé "skotské počasí" pro mě na fotbal. Já nikdy nebyl technický fotbalista, ale při hře jsem vždy bojoval a tímto spojením vznikla i tato přezdívka jelikož William Wallace byl skotský bojovník. "Smích"
Mockrát vám děkuji za rozhovor Jakube a ještě jednou gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Nyní vám dám prostor ke slovům, která můžete komukoliv vzkázat.
Také děkuji za rozhovor a děkuji všem, kteří mi dali hlasy. Nečekal jsem, že tolik lidí bude pro mě hlasovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.