Fotbalové cíle si nedávám, chci mít hlavně z fotbalu radost, prozradil hráč kola František Lorenc

Už je to takové klišé, že vám každý pátek přinášíme rozhovor s hráčem kola, který je většinou z Mladé Vožice. Po týdenní odmlce je to tu opět. Tentokrát přinášíme rozhovor s Františkem Lorencem, který v hlasování zvítězil o pouhé dva hlasy! Tento hráč nám na sebe prozradil spoustu zajímavých věcí. I to, proč se rozhodl vrátit z Meteoru Tábor do Mladé Vožice.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Klasická otázka na úvod. Co říkáte na své vítězství v hlasování?
Tak určitě si toho hodně vážím. Je dobré, když získáte nějaké individuální ocenění za něco, co děláte rád. Chtěl bych poděkovat všem fanoušků a spoluhráčům z Mladé Vožice. I bývalým spoluhráčům z Meteoru Tábor, o kterých vím, že mi také poslali spoustu hlasů.
S Tomášem Svatkem jste se v minulém utkání prohodili. Vy jste šel do útoku, on do zálohy a evidentně vám to prospělo.
Tak určitě. V útoku se cítím na hřišti asi nejlíp. Bohužel ve Vožici je v útoku velká konkurence. Prakticky od začátku sezony hraju krajního záložníka. Teď mi bylo umožněno hrát v útoku a doufám, že tam budu i pokračovat.
Trošku jste mě předběhl. Chtěl jsem se právě zeptat, zda víte, jestli budete pokračovat v útoku i dále?
Zprávy žádné nemám. Dozvím se to až před zápasem v Řepči. Sestava se ve Vožici prakticky pořád točí, protože tu je dvacet vyrovnaných hráčů. Nikdy nemáte místo v základu jisté. I v Božeticích už jsem odehrál druhou půli na kraji zálohy.
Co očekáváte od zápasu v Řepči?
Bude to hodně těžký zápas. Co jsem tak slyšel, tak se Vožici v Řepči nedaří. Ta navíc dokáže být v domácím prostředí hodně nepříjemným soupeřem. Hlavně na nás se hodně hecnou. Doufám, že to zvládneme za tři body.
Slyšel jsem, že jste se z Meteoru vrátil do Vožice, abyste si pojistil postup o soutěž výš. Co je na tom pravdy?
(smích) Tak to je k smíchu. Vrátil jsem se v průběhu podzimu, kdy už jsem si volal s trenérem Břendou. Už tam byly nějaké náznaky, že bych se mohl vrátit, protože jsem byl stále vožický hráč. Byl jsem pouze na hostování. Meteor ale bylo poměrně těžké opustit, protože tam mám spoustu skvělých kamarádů, přítelkyni mám z Čekanic a už jsem se tam docela zabydlel. Ale nakonec asi rozhodl přístup a kvalita trenérů u mužstev.
Takže to nemáte tak, že v příští sezoně budete působit v tom týmu, který postoupí?
To určitě ne. Nejsem přesvědčený, kde po konci sezony budu. Uvidíme. Nechávám tomu volný průběh. Samozřejmě teď přeju první místo a postup Mladé Vožici. Ale ještě jsem se nerozhodl, kde budu pokračovat po konci sezony.
Prý jste se před zápasem s Meteorem vsadil o sud piva.
Je to pravda, sázka proběhla. Jelikož mám na Meteoru spoustu kamarádů, tak jsem se chtěl hecnout a vyhrát. No a tak jsem klukům ve Vožici slíbil za výhru sud piva. A dopadlo to výborně, vyhráli jsme 2:0 a sud piva bude na dokopné připraven.
Na dokopnou ale nepřispějete pouze sudem piva, ale také největší finanční částkou. Kde jste to všechno nasbíral?
No, mám tam největší částku (smích). Mám tam nějaké přestupné, první gól ve Vožici mi tam kluci napsali a já nevím, co tam ještě všechno mám. Nějaké pokutičky. Ty tam mám asi největší (smích).
Co děláte jiného mimo fotbal?
Všeobecně rád sportuji. Rád běhám, hraju florbal. Mám nový koníček rybaření. A také cestování s přítelkyní a s přáteli.
Kde jste začínal s fotbalem?
Začínal jsem v Mladé Vožici, pak jsem asi na rok a půl odešel do SK Tábor a pak se opět vrátil do Vožice. Měl jsem také krátké hostování v Ratibořských Horách. To byla okresní soutěž. Pak opět zpátky Vožice, přišel Meteor Tábor asi na tři sezony a teď zase zpátky ve Vožici.
Máte ještě nějaké fotbalové cíle?
Fotbalové cíle už si příliš nedávám. Chtěl bych zůstat hlavně co nejdéle zdravý a mít z fotbalu radost.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.