"Se záchranou mám zkušenosti", říká Filip Zikmund, hráč kola

Po dlouhé nadvládě Lhoty přichází na rozhovor hráč Mýta, konkrétně bek Filip Zikmund, který v týmu působí teprve krátce. I tak se ale vypracoval v jednu z opor a v dnešním rozhovoru se nám rozpovídal mimojiné o své divizní zkušenosti.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste nám popsal váš vítězný zápas proti Svéradicím?
My na tom nejsme nijak dobře v tabulce a vpadá to, že to bude boj až do konce. Potřebujeme tedy každý bod, teď jsme měli takovou sérii utkání převážně s týmy z horní poloviny tabulky, ve kterých jsme měli tak trošku smůlu, ať už to bylo v Přešticích nebo s Domažlicemi. Teď jsme tedy museli vyhrát, abychom se udrželi v kontaktu s týmy nad námi, o kterých jsme věděli, že bodovali. Byli jsme malinko pod tlakem, což na nás bylo trochu znát. Svéradicím ale již o nic nešlo a navíc přijeli v okleštěné sestavě což se na jejich hře promítlo, ale my jsme se s tím nemohli nějak vyrovnat. Špatně jsme kombinovali, nedařilo se nám a vysvobozením pro nás byla penalta, po které jsme se ale nesmyslně zase zatáhli a nechali soupeře vyrovnat. Ve druhé půli jsme ale dali branku, vzadu jsme to zavřeli a došli si pro vítězství.
Jak vy jste byl osobně se svým výkonem, díky kterému jste se dostal do sestavy kola?
Nemyslím si, že by to byl nějak extra můj zápas a že bych byl suverénně nejlepší na hřišti. Nám se spíše celkově dařilo v obraně. Musím říct, že jsem na sebe ale trochu náročný, chtěl bych podávat ještě lepší výkony a ještě více pomáhat týmu.
Mýto začalo na jaře sbírat body a zvedá se i herně. Jaká je teď nálada v týmu?
Nálada v týmu je dobrá a určitě je lepší, než dříve. V kabině je cítit pohoda, ale my se teď musíme soustředit na další střetnutí, ve kterých budeme muset hrát na vítězství. Musíme se teď opravdu nejvíce zaměřit na finiš a snažit se poprat o baráž, nejlépe o přímou záchranu. I když bude určitě záležet i na tom, jak se vyvrbí situace v divizi, ale my musíme hrát až do posledního kola.
Jak jste se do Mýta dostal?
Já jsem tady teprve krátce, přišel jsem před čtyřmi koly z Litole z divize, kde fotbal skončil. Poté jsem dostal nabídku tady z Mýta, abych pomohl se záchranou. Nabídku jsem vlastně dostal už v zimě od pana Kouly, ale teď jsem na ní kývnul, protože nynější pracovní vytížení mi nedovoluje trénovat na divizní úrovni. Jakmile tedy bylo jasné, že Litol končí, tak jsme to ještě narychlo upekli tady v Mýtu.
Dokážete za tak krátkou dobu tipovat vítěze krajského přeboru?
Z těch týmů nahoře jsem hrál proti Rozvadovu a proti Přešticím. Upřímně, trochu mě ty zápasy překvapily, protože si myslím, že třeba Lhota byla suverénně nejlepší soupeř, se kterým jsme na jaře hráli. Vzhledem k tomu, že jsem teď nejakou dobu hrál divizi, tak si myslím, že oba tito aspiranti na titul by měli v divizi problémy. Ještě nás teda čeká Sušice, ale myslím si, že ten předek je hodně vyrovnaný a nechám se překvapit.
Kudy jste za svou bohatou kariéru prošel.
Těch týmů, kudy jsem prošel, je hodně. Byly to hlavně menší či větší pražské kluby, zmínil bych třeba Meteor, Motorlet, Viktoria Žižkov. Nyní jsem byl v Litolu v divizi, kde jsme se pokaždé spíše zachraňovali, takže s tou záchranou už mám jisté zkušenosti. Teď jsem ale v Mýtu, jsem tu spokojen a doufám, že se zachráníme.
Jaký jste fotbalový fanoušek?
Odmala jsem velký sparťan, dříve jsem chodil na každý zápas Sparty. Teď jsem se teda trochu bál, že by mě v plzeňském přeboru nemuseli přijmout, ale Mýto mě vyvedlo z omylu - je tu celkem dost sparťanů, což mě samozřejmě potěšilo. Ze světových týmů fandím AS Římu, konkrétně mám hodně rád Francesca Tottiho, kterého si vážím kvůli jeho oddanosti jednomu klubu, což mi osobně v nynějším fotbale trochu chybí. Zvlášť, když dnes vidím kluky, proti kterým jsem hrál v žácích, kteří prošli Slavií a nyní jsou ve Spartě, jako například Lukáš Vácha. To se mi moc nelíbí.
Už jste zmínil vaše pracovní vytížení. Zbývá Vám čas na nějaké jiné záliby?
Moje záliba je zároveň moji prací. Já se živím online marketingem, sociálními sítěmi, což mě baví a naplňuje mě to. Jinak mě ale také baví cestování s přítelkyní. Je to teda těžký skloubit práci, cestování a fotbal, ale je to jedna z činností, při které si dokážu odpočinout.
Jak na Vás zapůsobila fanouškovská základna v Mýtu? Dokážete atmosféru na zápasech porovnat například s tou divizní?
Fanoušci v Mýtu jsou věrní, chodí pravidelně. Pokud to porovnám s ostatními týmy v soutěži, tak ta atmosféra v Mýtu je nejlepší, vytváří se tu takový ten pozitivní tlak na rozhodčí. Kdybych to porovnal s mým předchozím angažmá, tak tam to bylo ještě o něco lepší a chodilo třeba 300 lidí na zápas, což už je zajímavé. Já jsem ale rád, že lidé chodí i v Mýtě, je to určitě lepší, než hrát před pár lidmi, to už je potom spíš takový trénink.
Sledujete náš portál?
Určitě, sledoval jsem ho již v divizi, kde to hodně frčelo v týmu. Koukal jsem, že často vyhrávají hráči ze Lhoty, tam to asi mají hodně motivovaný. Já jsem tak rád, že jsem dokázal zvítězit i s pomocí spoluhráčů, kteří určitě chtěli, abych přispěl do kasy, ale bylo to pro mě překvapení.
Chcete něco vzkázat týmu?
Já bych chtěl vzkázat klukům do kabiny, že určitě rád složím do kasy nějakou částku, ale doufám, že za to na konci roku oslavíme záchranu!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.