ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Za nominaci musím koupit trenérovi pivo

Vyzpovídali jsme Jana Osmančíka z Dobroslavic. K jeho nedělním narozeninám mu naše redakce přeje vše nej!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře. Co na to říkáte?
Zdravím a děkuji. Jsem mile překvapen. :-) Ani nevím, jestli už někdy byl vyhlášen hráčem kola brankář, takže mě to potěšilo. Především bych chtěl poděkovat za nominaci našemu trenérovi Dušanu Knoppovi, kterému budu muset asi koupit pivo. :-) Samozřejmě také děkuji spoluhráčům, kamarádům a známým, kteří mi dali hlas. Nečekal jsem to.
Sledujete náš portál?
Váš portál sleduji rád a velmi pravidelně. Má to teď jiný rozměr, když si můžete přečíst o sobě, o svém týmu nebo soupeřovi, hodnotit, sledovat výsledky, průběh zápasu… je to daleko zajímavější a jen tak dále.
Bude Vás výhra stát něco v kabině?
Obávám se, že ano. :-) Celkově jsem zvědav, jak to všechno dopadne, jelikož mám navíc ještě teď v neděli narozeniny. :-) Celkem se to sešlo, takže to asi budu muset nějak řešit a předpokládám, že to bude trochu náročnější...
Jak jste viděl zápas se Služovicemi?
Tušil jsem, že zápas venku se Služovicemi bude hodně těžký. Naopak si myslím, že jsme se jich nijak nezalekli i přesto, že jsme skoro celý první poločas hráli v deseti, kdy se nám hned na začátku zranil útočník. Také bych chtěl tímto pochválit všechny spoluhráče, kteří „tavili“ až do poslední minuty, kdy nás soupeř bohužel přemohl po odražené střele k tyči… Služovice hrají špici a po výhře nad námi určitě můžou přemýšlet o postupu, tak ať se jim daří.
Jak hodnotíte svůj výkon?
To doufám ohodnotili ostatní. :-) Já myslím, že jsem do toho zápasu dal, co jsem mohl. Není to bohužel někdy jednoduché v roli brankáře a počítá se s ním, že vždy podrží, ale góly se taky musí dávat. I když trenér mi vždycky před zápasem řekne: „Hanous, když nepustíš branku, nemůžeme prohrát“. :-) Což se ne vždy povede. Bohužel nám se nepodařilo dát branku a celkově se střelecky trochu trápíme. Proto máme i nejméně vstřelených branek v soutěži. :-(
Který zákrok v zápase považujete za svůj nejzdařilejší?
Řekl bych hned ten první na začátku, který mě nastartoval i do celého zápasu. Byla to opravdu pěkná gólová střela od útočníka Služovic, který nasměřoval dlouhý táhlý balón přesně do šibenice. Ještě s tím trochu zacvičil vítr, takže jsem měl opravdu co dělat, abych to konečky prstů vytáhnul nad branku na roh. Vzájemně jsme si hned po akci potřásli rukou. :-)
Vždy Vás to táhlo do brány?
Ano, od samého začátku. Líbilo se mi, když můžete udělat povedený zákrok a něco vychytat. Navíc můj strejda byl taky gólman, takže mě v tom přiučoval a dnes mi chodí pravidelně fandit, za což mu děkuji. Je sice pravda, že někdy se mi podařilo dostat i do útoku, když jsem měl náhradu do branky, ale to není pro mě ono. Takže se rád vracím mezi tyče.
V sobotu hostíte doma Budišovice. Po slibném rozjezdu na jaře jste se bodově zasekli. Co od zápasu očekáváte?
Věřím, že se nám Budišovice podaří přehrát, i když umí taky potrápit. Především na svém malém hřišti doma. My však budeme mít výhodu domácího prostředí. Pokud bude hrát celý tým, jako ve Služovicích, tak si můžeme věřit na výhru. Náš útok si doufám konečně spraví i střeleckou chuť. :-)
Jaké ambice mají Dobroslavice?
Ambice Dobroslavic je určitě dohrát soutěž v klidu bez obav ze sestupových míst. Budeme se tedy snažit udržet ve středu tabulky.
Chcete si zahrát vyšší soutěž?
Určitě by to byla zajímavá zkušenost a něco nového. Především také větší dřina. Nám ale tato III. třída vyhovuje. Vyšší soutěž už jsme hráli, ale ne za moje působení, takže se Dobroslavice třeba ještě jednou postupu dočkají. :-)
Máte nějaký předzápasový rituál?
Tohle opravdu nemám. Hlavně být v klidu, nestresovat a nezmatkovat v bráně. A mít čistou hlavu… 
V kolika jste začal hrát fotbal? Popište nám svou kariéru.
Chytat jsem začal za FC Hlučín, kde byla moje první oficiální registrace. Pokud si dobře vzpomínám, tak to bylo v sedmé třídě, takže mi bylo nějakých 13 let. S fotbalem jsem tedy začal celkem později, oproti ostatním. Tam jsem byl asi dva roky a potom jsem šel hrát do Kozmic. Střední školu, tzn. čtyři roky, jsem potom odehrál za Ostravu-Pustkovec. Na Vysoké jsem si dal od fotbalu menší pauzu a nyní jsem oficiální hráč TJ Sokolu Dobroslavice už pátým rokem. Jelikož tady bydlím, tak předpokládám, že tady svoji kariéru i ukončím. :-)
Váš oblíbený fotbalista a tým?
Abych se přiznal tak někoho konkrétního opravdu nemám. Většinou to byli brankáři. Kdysi Oliver Kahn nebo Fabien Barthez. V současnosti asi Petr Čech a z hráčů Robert Lewandowski. Tým FC Bayern Mnichov a FC Barcelona.
Čemu se věnujete ve volném čase?
Ve volném čase rád jezdím na své motorce. Na srazy, s kamarády, sám. Minulý rok jsem si udělal pilotní průkaz na padákový kluzák, takže se ještě snažím věnovat a zlepšovat v paraglidingu. Jinak je to práce na zahradě, zábava s přáteli, čas s přítelkyní, výlety, apod…
Blíží se Euro. Jak si myslíte, že dopadne náš reprezentační tým? A koho vidíte za favorita šampionátu?
Nedokážu říct a nechám se překvapit. Na Euro se těším a budu ho určitě sledovat. Fandit budu našim a držím jim palce. Postup do čtvrtfinále by byl jistě perfektním úspěchem, ale uvidíme.
Díky za rozhovor.
Také děkuji a přeji Vašemu portálu a všem týmům v soutěži mnoho úspěchů. Mějte se.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.