Tomáš Borovička, hráč 17. kola OP Kolín: Nemohu nevzpomenout na duši zásmuckého fotbalu, Milana Vojtíška.

Tomáš Borovička, hráč Sokola Zásmuky, proměnil hned svojí první nominaci v sestavě kola k titulu Hráč kola. A zaslouženě, protože proti Jevanům předvedl on i celý tým parádní výkon a zvítězili. Tomáš nám o sobě prozradil nějaké detaily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, nejdříve gratulace k ocenění a poprosím vás o vaše krátké předtavení se čtenářům webu Fotbal u nás.
Fotbalově jsem věrný zásmuckému klubu, začínal jsem zde už od mladších žáčků a postupně došel až do mužského Áčka. Každý trenér, který mě trénoval, mi dal něco jiného, ale na všechny vzpomínám rád. Přesto je jeden, na kterého nikdy nezapomenu, je to trenér Klouček, který se nebál a ještě jako dorostence mě vytáhl do A-týmu, který tenkrát hrál 1.A třídu. Dále nemohu nevzpomenout na duši zásmuckého fotbalu Milana Vojtíška. Ze spoluhráčů mám nejlepší vzpomínky na celý tehdejší dorostenecký tým, to byla jedna velká dobrá parta.
Který post v sestavě vám nejvíce vyhovuje? Cítíte se být spíše obráncem nebo útočníkem?
Na postu útočníka hraji až pod trenérským vedením současného trenéra Vaška Jindry, celá předchozí léta jsem byl obránce, ale góly jsem se snažil dát vždy. Tento trenérský tah se vyplatil, i když gólů bych rád dával více.
Celkově už jste dal v ročníku 10 branek. O víkendu jste svojí trefou načal Jevany. Popište více tento gól.
Moc jsme chtěli tento mač vyhrát, před zápasem v kabině jsme si řekli, že do toho půjdeme naplno a vyplatilo se. Dostal jsem krásný míč za obranu a pak už bylo jen na mě, abych překonal dobře chytajícího brankáře a povedlo se.
Kolik jste dal nejvíce v utkání branek? Případně který povedený gól si vybavujete.
Nejvíce branek jsem vstřelil v podzimním utkání okresního přeboru v Jevanech. Byla to velké euforie nejen na hřišti a na lavičce, ale i mezi diváky. Zápasy s týmem Jevan jsou pro mě srdeční záležitost a tento zápas řadím mezi můj životní.
Jaké nejčastěji góly dáváte?
Góly nejčastěji dávám pravou nohou a podle situace použiji ránu nebo techniku.
Který český a který zahraniční klub a hráče máte v oblibě?
Z domácích klubů fandím Spartě a zahraničních Arsenalu. Z českých hráčů to je Tomáš Rosický a zahraničních Pierre-Emerick Aubameyang.
Čím se bavíte v soukromí?
Kromě fotbalu, který pro mě kůň a ne koníček, rád hraju florbal, badminton. Dalším mým velkým koníčkem je zase sport, a to požární. Na nic ostatního již nezbývá čas.
Toleruje či dokonce podporuje vaše partnerka fotbalové aktivity?
Fotbalu fandí celá moje rodina, mamka mě k fotbalu přivedla a celou dobu mé fotbalové kariéry velmi intenzivně podporuje nejen mě, ale i týmy ve kterých hraji. V roli vedoucí mužstva zajišťuje správný fotbalový servis. A přítelkyně mou fotbalovou vášeň toleruje, neboť sama je také velmi akční a to nejen sportovně. Když čas dovolí, na hřiště mi chodí fandit.
Pivo nebo víno?
Rád jsi dám pivo, a to hlavně s kamarády po sportovních utkáních. Ale můžu i skleničku dobrého vína, a to nejraději s přítelkyní.
Blondýna nebo černovláska?
Blondýnka ani černovláska. Nejvíce se mi líbí hnědovlásky.
Jaká je vaše nejkrásnější historka s fotbalem (hráčská či divácká)?
„Gól s půlky" v dorosteneckém derby s týmem Bečvár. Cesty sokolským autobusem z vyhraných dorosteneckých utkání, kdy jsme jezdili s otevřenými okénky a zpívali, tedy spíše křičeli, „zelenobílí to se mi libí, když začnou Zásmuky hrát".
Tomáši, děkuji za krásný rozhovor a přeji další radost fotbalem

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.