David Stehno - „spolupráce s bráchou nám funguje téměř naslepo"

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal David Stehno z Dražkovic. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, zvítězil jsi v anketě o nejlepšího hráče 17.kola. Co tomu říkáš? Sledoval jsi průběh hlasování?
Anketu jsem na stránkách sledoval a upřímně jsem docela překvapen. Zápas proti Pardubičkám se mě osobně extra nevyvedl, krom toho gólu z přímáku, takže i samotná nominace do sestavy kola pro mě byla překvapením.
Jak by ses představil našim čtenářům? Jaké byly tvoje fotbalové začátky a kde všude jsi hrál?
Začínal jsem na lokádě (bývalý MFK Pardubice) a pak po spojení s Teslou Pardubice jsem hrával za Teslu pod vinicí. V žácích jsem si zahrál žákovskou ligu, v dorostu pak se starším ročníkem divizi. V dorosteneckém věku ale nejraději vzpomínám na sezonu v krajském přeboru, kdy jsme měli skvělou partu se kterou se stýkáme dodnes, pod vedením našeho současného trenéra v Dražkovicích Libora Mazánka. V chlapech jsem pak odehrál pár zápasů v krajském přeboru za béčko Tesly a pak jsem se rozhodl dát přednost studiu v Brně, takže jsem na nějaký čas s fotbalem přestal. Po několika měsících jsem dostal nabídku od Dražkovic, jít si zahrát fotbal na nejnižší úrovni a jsem tu doteď (smích).
Jaký byl tvůj nejlepší a nejhorší zážitek s fotbalem?
Nejhorší asi každé zranění co se stalo mě nebo hráčům na hřišti. Nejlepší zážitek pro mě byla účast na turnaji v Holandsku v žácích, kde jsme získali třetí a druhé místo.
Byl jsi hráčem 17.kola.V něm jste porazili Pardubičky a ty jsi vstřelil branku. Jaký to byl zápas? Můžeš nám svoji trefu trochu popsat?
Z naší strany to byl, jako v posledních zápasech, dobře odbráněný zápas s velkým množstvím našich útočných šancí. Bohužel naše střelecká produktivita je už delší dobu tristní, sám jsem v druhém poločasu měl šanci zvýšit náskok, ale zbytečně jsem vymýšlel technické řešení. Nakonec jsme v poslední půlhodině přidali 2 góly a zápas jsme bodově zvládli. K mému gólu – předcházel tomu faul cca 3 metry před vápnem a prostě jsem si postavil míč a poslal ho na bližší tyč (smích).
V Dražkovicích s Tebou hraje i bratr Tomáš. Jak vám funguje spolupráce?
I když je brácha o 2 roky starší, tak jsme spolu hrávali už v dorostu, takže spolupráce nám funguje už téměř naslepo(smích). Teď se dává do kupy po zranění, tak snad bude brzo zase v plné fyzické formě.
Samozřejmě se musím zeptat i na minulé kolo, kdy jste po skvělém výkonu porazili v derby Mikulovice. Jak sis tento zápas užil? A co bylo klíčem k úspěchu?
V tomhle zápase podle mě rozhodly dvě věci. Opět naše skvělá práce dozadu, výborně nám zahráli oba stopeři a obranu dirigoval gólman. Naše gólová produktivita byla jako nikdy, z pár šancí jsme dali 3 góly a to jsme ještě neproměnili penaltu, obvykle na 3 góly potřebujeme tak 18 šancí (smích). Derby jsem si užil, přišlo nás podpořit i docela dost lidí z Dražkovic, za což jim patří dík a snad jsme je výkonem nezklamali. Velkou kaňkou na utkání je zranění Filipa Kubánka, který si už do konce sezony nezahraje. Takovéto nesmyslně zákeřné zákroky do fotbalu nepatří, kapitán Mikulovic se ukázal být opravdovým "vzorem".
Kdo bude podle tebe nakonec vítězem soutěže a na jaké umístění tipuješ Dražkovice?
Před sezonou jsme měli choutky se o postup porvat my, ale bohužel podzimní část nám výsledkově vůbec nevyšla. Vývoj tabulky zatím ukazuje na to, že si to o postup rozdají Mikulovice a Chvojenec. I v příští sezoně bych si chtěl zahrát derby proti Mikulovicím (smích).
Dáváš si před sezonou nějaké osobní cíle? Prozradíš nám je?
Před každou sezonou si dávám jeden osobní cíl – hlavně se nezranit. To se mi v téhle sezoně zatím daří. Jinak před touto sezonou jsem si říkal, že by bylo fajn dát alespoň 10 gólů, což se mi snad vydaří.
Máš nějaký oblíbený tým a hráčský vzor ve světě velkého fotbalu?
V české lize to je určitě Sparta Praha, její tažení letošní evropskou ligou bylo fenomenální. V Evropě fandím Barceloně, kde hraje i můj oblíbený hráč Iniesta.
Jak vidíš šance reprezentace ČR na EURO ve Francii? Kdo by mohl získat titul mistra Evropy?
V kvalifikaci nám taky nikdo moc nevěřil a dopadlo to dobře, ve Francii by tomu mohlo být podobně. Viděl bych to na postup ze skupiny a pak konec. Na mistra Evropy favorizuji Anglii, která se na velkém turnaji konečně prosadí.
Jak se ti líbí projekt fotbalunas.cz? Sleduješ náš web? Je něco, co ti zde chybí?
Určitě skvělý projekt, stránky sleduji pravidelně. V tuhle chvíli mi asi nic nechybí.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů. Na závěr máš možnost vzkázat něco svým spoluhráčům nebo třeba fanouškům Dražkovic.
Chtěl bych poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali, samozřejmě přítelkyni, rodině a spoluhráčům. Velké dík patří všem lidem, kteří se motají okolo dražkovického fotbalu, nerad bych na někoho zapomněl, tak nebudu jmenovat.
Autor: L. N.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.