Zbytečně jsme ztratili dva důležité body, přiznává dvojnásobný hráč kola Jan Sláma

První jarní anketa o hráče uplynulého kola má svého lídra a s tím jsme vás seznámili ve středu. Dnes tedy s Janem Slámou přinášíme tradiční rozhovor, v němž se blíže zaměříme na utkání, kde celek SK Zlatá Koruna nakročil do druhé poloviny ročníku jednobodovým úspěchem a také se dočtete, co stojí za jeho již druhým prvenstvím.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Je mi ctí Vám, Honzo, pogratulovat k již druhému triumfu v sestavě kola. Jak jej vnímáte?
Děkuji Vám. Velice mě potěšilo, že se mé jméno do top jedenáctky vůbec dostalo. Velké díky patří také všem těm, kteří mi poslali svůj hlas a stále mě podporují. Nesmírně si toho vážím.
Samotné Vaše jméno tentokrát neznělo ze slov trenéra, ale nominoval Vás v pozápasovém rozhovoru pan vedoucí Pavel Ďuriš. Kdy jste se o místě v sestavě dozvěděl?
O tom, že jsem nominován na cenu hráče kola, jsem se dozvěděl až druhý den, konkrétně na večer od svých rodičů. Ti vyčetli v pozápasové reportáži na vašem webu, že jsem se stal mužem utkání a tak jim už bylo jasné, co bude následovat
Přesto jste se začal drát do čela ihned po spuštění ankety, načež procenta stále rostla. Největší podpora přišla tedy od rodiny?
Tak určitě (směje se). Má rodina mě podporuje po celou dobu mé fotbalové kariéry, ale samozřejmě to není jen jejich zásluha a tak opět moc děkuji všem lidem, kteří při mně stáli a poslali mi hlas
A jak se k oné situaci postavili Vaši spoluhráči?
Asi tak, jak by se od každého očekávalo. Nijak zvláště to neřešili, jen mi na čtvrtečním tréninku pochopitelně připomněli povinnosti vítěze (se smíchem přiznává).
Minule jsme se ještě k ničemu konkrétnímu nedostali, Jaké povinnosti to jsou?
Samozřejmě ty nejpříjemnější (baví se odpověďmi). Na pozápasové společné večeři musím zaplatit litránek peprmintového likéru.
Vraťme se teď zápasu, který za tím vším stojí. Jak ho zpětně hodnotíte?
Teď mohu s klidem uznat, že kdybychom po prvních dvaceti minutách měli na kontě tři vstřelené branky, nikdo by se nemohl divit. Brankář domácích (Erik Poula, pozn. autora) ovšem svůj tým razantně podržel. Hra se potom vyrovnala a nakonec jsme byli rádi za remízu.
Rádi za remízu? Vaše cíle přeci musí být vyšší.
Tak to samozřejmě ano, ale natropili jsme několik chyb, jimiž jsme dostali soupeře na koně. Je to pro nás určitě ztráta bodů, ale jak říkám, vzhledem ke stavu pár minut před koncem, jsme za remízu rádi. V příštím zápase musíme zlepšit naši hru a věřím, že si šance vytvoříme.
Hned v úvodu zápasu jste otevřel gólový výčet. Jak se hrálo Vám osobně?
Na první zápas po dlouhé přestávce jsem se hodně těšil a v prvních dvaceti minutách jsem byl hodně u míče. Pak už to ale bohužel byl takový fotbal nefotbal ve stylu kopni a běž.
Novou Ves do zápasu dostala zbytečná chyba ve špatném zahrání malé domů. Jak ta celá tristní situace proběhla?
Tuhle chybu beru s černým svědomím na sebe. Chtěl jsem zklidnit hru, když jsem od lajny z půlky hřiště přihrával dozadu, ovšem nejrychleji na mou myšlenku zareagoval domácí útočník Milan Ďurica a ve vyložené šanci trestal
To soupeře značně nakoplo a ještě stihl strhnout vedení na svou stranu. S jakou strategií jste dohrávali zápas?
Dali jsme vše do snahy alespoň vyrovnat. Těší mě, že jsme se po brance na 2:1 nesložili a ještě jsme si vytvořili šance. S trochou štěstí jsme mohli v poslední minutě úročit a vyhrát, ale remíza je, myslím si, spravedlivá.
Mluvil jste o tom, že se jednalo o zbytečnou ztrátu dvou bodů, ale ani další zápas nepřinese nic snadného. S čím na Kájov nastoupíte?
Osobně doufám, že se vrátíme k nátlakové hře celého týmu a navážeme na předvedenou hru v domácím prostředí, což se nám na podzim dařilo a z čeho jsme dokázali těžit.
Případná výhra vás může od stejně bodovaného Kájova odpoutat a zároveň můžete držet krok s první trojicí. Čeho naopak je třeba se vyvarovat?
Určitě se musíme vyvarovat zbytečných ztrát míče, kterých bylo v posledním zápase hodně a musíme využít naší rychlosti v překonání obrany soupeře. (Se smíchem dodává) A samozřejmě žádné malé domů, musíme být zodpovědní i v obranných řadách a hrát bez chyb.
Děkuji za rozhovor, Honzo. Přeji Vám, ať se daří a nyní opět máte prostor ke slovům pro fanoušky a spoluhráče
Všem spoluhráčům i našim příznivcům děkuji za podporu, kterou do mě vkládají. Přeji jim mnoho fotbalových zážitků a Vám děkuji za rozhovor. Ať se daří portálu fotbalunas,cz v tom, co pro nás dělá. Díky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.