První start, první gól a teď Hráč kola. Jakub Zaal se pokladníkovi nedoplatí!

Jindřichův Hradec získal o víkendu první body v jarní části soutěže, výraznou měrou se o to přičinil nováček v týmu Jakub Zaal, který se také stal Hráčem 17. kola. Co očekává od zbytku sezóny, jaká je atmosféra v kabině jihočeského celku, co umí Jakub nejlépe uvařit? To vše a ještě mnohem více nám zodpověděl v rozhovoru, který si můžete přečíst!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se teprve druhým „jihočeským“ Hráčem kola, gratuluji!
Děkuji, popravdě jsem to moc nesledoval, tím, že jsem v divizi nováček, tak ještě nemám úplný přehled.
Apeloval jste na své spoluhráče, aby posílali hlasy?
Hned v pondělí na tréninku jsem už rozhlašoval a prosil, ať hlasují, a díky bohu, vzali to opravdu zodpovědně.
Tušíte už, kolik zaplatíte do klubové pokladny?
No, nejlevnější to nebude, už jsem si u pokladníka zjišťoval. Tím, že se mi to všechno nakupilo (1. start, 1. gól, hráč kola atd.), se bojím, že budu muset zažádat o nějakou studentskou slevu (smích).
Viděl jsem, že také děláte domácí pizzu. Pokusíte se část svého „dluhu“ uhradit i třeba takto?
No vidíte, nad tím jsem nepřemýšlel. V kabině je pár gurmánů, kteří by určitě neodmítli. Alespoň malou část bych tím snad smazat mohl. Obávám se ale, že pro většinu týmu budou důležitější peníze na závěrečnou dokopnou (smích).
Vaříte rád? Co umíte udělat nejlépe?
Neřekl bych úplně rád (smích). Musím na to mít spíš náladu. Nejsem žádný extra kuchař, většinou vařím jednodušší jídla. Boloňské špagety nebo rýži s kuřecím masem, v tom bych řekl, že jsem asi nejlepší (smích).
Popište nám, jak jste vsítil svou první soutěžní branku za Jindřicháč.
Všechno se to seběhlo strašně rychle. Mára Šenkýř házel dlouhý aut do vápna, já jsem zavíral zadní tyč. Hráči přede mnou šli do souboje, míč propadl a já zůstal sám někde u rohu malého vápna. Míč mi skákal u nohy a já se jen snažil trefit prostor, kde není gólman, naštěstí to padlo těsně pod břevno, kam už nedosáhl.
Z utkání s Doubravkou jste vytěžili dva velmi důležité body a přiblížili se třináctému Milevsku. Očekáváte tuhý boj o záchranu?
Víme, že to nebude lehké. Nikdo nechce sestoupit, navíc týmy zespodu tabulky začínají sbírat body, takže si myslím, že nás čeká ještě spousta dřiny, abychom se udrželi.
Celkově se v letošním ročníku jihočeským týmům v divizi příliš nedaří. Máte ponětí, čím to může být?
Těžko soudit, jak jsem říkal, tím, že jsem tu nový, tak můžu jen hádat, ale myslím si, že jednou z příčin může být i nedostatečná hráčská základna tady na jihu. Pořád je ale ještě půl sezony přes námi a já věřím, že se tabulka ještě změní.
Popsal byste nám vaši fotbalovou kariéru?
S fotbalem jsem začal někdy v pěti letech v TJ Sokol Trója v Praze, pak jsem přestoupil do AFK Slavoj Podolí Praha, následně jsem přišel do týmu FK Kunice, kde jsem se poprvé podíval do dospělého fotbalu a půl sezony hrál pod trenérem Peřinou ČFL. No a poslední tým, kde jsem nastupoval, byly divizní Úvaly, ze kterých jsem tuto zimu přišel.
Už jste se plně sžil s novým prostředím?
Musím říct, že jsem si tu zvykl opravdu rychle. Kluci mě mezi sebe vzali suprově a navíc mi i hodně pomohla podpora od trenérů, kteří ve mě měli důvěru, i když se mi v přípravě moc nedařilo. Teď už se soustředím jen na to, abych jim tu důvěru splatil a pomohl co nejvíce týmu se záchranou.
Co jste do Hradce přinesl, jaké jsou silné stránky vaší hry?
Snažím se těžit především z rychlosti. Náběhy za obranu a hra jeden na jednoho, to jsou věci, ve kterých se vyžívám. Snažím se ještě zapracovat na zakončení, v kterém ještě trochu pokulhávám.
Podle dubsmash videa (k vidění na oficiálním facebookovém profilu klubu), které jste s týmem udělali, to vypadá, že v kabině Hradce také panuje pohoda…
Sešla se tu skvělá parta, osobně se těším na každý trénink. Ať už je to v kabině nebo na hřišti, panuje tu úžasná atmosféra, která je zapotřebí, aby nás fotbal bavil.
Jak dlouho jste to video točili, na kolikátý pokus se vše povedlo?
Je to asi k neuvěření, ale hned na první. Kromě fotbalu máme evidentně talent i na takovéto blbůstky (smích).
Jak nejčastěji trávíte svůj volný čas, když nekopete do balónu?
Rád si zajdu zaplavat, do kina nebo prostě s kamarády vyrazím do města. Samozřejmě jsou i večery, které prosedím doma u Xboxu.
Tento víkend vás čeká rozjetý Český Krumlov, kam zajíždíte. Co od Slavoje očekáváte?
Krumlov vypadá v momentální formě velice nebezpečně. V posledních dvou utkáních vstřelili šest gólů a určitě ukázali, kdy mají silné stránky. Bude to fyzicky určitě náročný zápas, ale v naší situaci nám nezbývá nic jiného, než na hřišti nechat vše a ukončit jejich sérii vítezství. Je to tým z dolní časti tabulky, navíc jsou před námi o tři body, které chceme stáhnout.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.