"Přes zimu jsme se připravili kvalitně", pochvaluje si Zbyněk Černý

Z vašeho hlasování vyšel jako vítěz dvougólový střelec Lhoty, Zbyněk Černý. Tento sympatický ofenzivní hráč nám poskytl rozhovor, ve kterém nám mimojiné sdělil průběh zimní přípravy, osobní názor na nového trenéra Klusku či svůj tip na vítěze této soutěže. Čtěte!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jste viděl vaši výhru nad Holýšovem?
Ze začátku to bylo hodně těžký, protože to byl první mistrák po dlouhé době, což bylo vidět v prvním poločase, kdy jsme měli svázané nohy a byla vidět i lehká nervozita. Do druhé půle se to zlepšila, začali jsme hrát co, co jsme chtěli a co se nám dařilo i v přípravě, a byli jsme rádi, když jsme začali proměňovat naše šance, což nám pomohlo k tomu, že jsme nakonec jasně vyhráli.
Mohl byste nám popsat vaše dvě branky?
První branka byla začátkem druhé půle, když jsem viděl, že náš gólman má balón a já byl hodně vysoko. Čekal jsem, jestli se mu podaří nakopnout míč, což se mu podařilo, já jsem předběhl obránce a když jsem viděl, že gólman vystartoval z brány, tak jsem ho přehodil a padlo to tam naštěstí. Při té druhé brance se po skrumáži ve vápně odrazil míč ke mně a já míč se štěstím napálil pod břevno.
Jak probíhala vaše zimní příprava?
Tak ta příprava je vždy o tom, že se hodně běhá a hráči se připravují fyzicky na další sezónu. Jediný rozdíl oproti předchozím přípravám byl ten, že jsme tentokrát neodjeli na žádné soustředění, ale i přesto si myslím, že se nám podařilo připravit se dobře, což bylo znát i v některých zápasech, kdy jsme soupeře dokázali přehrávat.
Lhota v průběhu poznamenala již druhá výměna trenéra. Jak vy vidíte nového trenéra Klusku?
Tak trenér je nevděčná práce v týmu, protože pokud se týmu nedaří, tak se to většinou hází na trenéra. Na druhou stranu je změna trenéra vždy novým impulsem a hráči začínají pracovat jinak. Co se týče přímo pana Klusky, tak tam je vidět určité zkušenosti, které načerpal i jako hráč, což nyní přenáší na nás. Umí nás namotivovat, dělá to s elánem a my se to snažíme přenášet do hry.
Jaké máte vyhlídky na další kolo, kdy hrajete s Luby?
Tak ambice jsou jasné, my chceme každý zápas vyhrát. Jedeme na horkou půdu Lub, kde to není nikdy jednoduchý, ale já doufám, že to kluci zvládnou, protože já z pracovních důvodů nebudu.
Přesuňme se k Vám. Kde jste začínal s fotbalem a kudy jste prošel?
Já pocházím z Kdyně u Domažlic, kde jsem začínal jako hráč. Potom jsem hrál za FC Plzeň a v mužích jsem pak hrál za Jiskru Domažlice, kde jsme postoupili do divize, kterou jsem tam asi osm let hrál. Následně jsme s kamarádem Michalem Bublíkem přešli do Bolevce, kde jsem byl dva roky, odkud jsem zamířil sem do Lhoty.
Jaké máte záliby kromě fotbalu?
Mám rád sport obecně a samozřejmě si užívám rodiny jak to jde.
A když se podíváme na fotbal - máte oblíbený tým?
Odmalička fandím Spartě, takže mám ze včerejška radost. Ale protože jsem nyní v Plzni, tak přeju i jí. Jinak držím palce i všem hráčům v zahraničí, jako je Čech, Rosický a tak.
Koho vidíte na vítěze KP?
Asi Přeštice.
Věděl jste o své nominaci na hráče kola?
Ne, nevěděl, dozvěděl jsem se to až od Vás ve středu před tréninkem, kde to následně i kluci rozebírali, protože za takovou výhru je u nás vypsaná jistá "odměna" do kasy, ze které mají samozřejmě hráči radost, já už méně. (smích) Ale samozřejmě mě to potěšilo.
Sledujete náš portál fotbalunas.cz?
Určitě ano. Je vidět, že je to na úrovni, že se snažíte podávat aktuální informace. Hlavně to teda vím od kluků v kabině, kteří to sledují. Já vzhledem k pracovní a rodinné vytíženosti nemám čas sledovat každý den, ale jinak vás chválím. (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.