Stanislav Češka: „Bivoj jede, Bivoj válí!“

 Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v předposledním 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz!  Vítězem se stal s obrovským náskokem Stanislav Češka  z bernartického „béčka“! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Chtěl bych Vám pogratulovat k vítězství v anketě a chtěl bych se Vám ještě jednou omluvit za chybu v sestavě u Vašeho jména.
Díky, nic se neděje, vzhledem k tomu, že jsme 3 bratři, se to občas stane.
Sledoval jste průběh hlasování a dělal jste nějakou propagaci? Přece jenom jste vyhrál s obrovským náskokem.
Propagaci jsem nedělal, o to se postarali spoluhráči. Myslím, že díky tomu, že v sestavě byl uveden můj bratr Tomáš, tak spousta hlasů byla z recese.
Už se někdo ozval, co Vás výhra bude stát?
Ano, několik spoluhráčů se ozvalo s gratulací hned ve středu, kdy jsem byl služebně na Slovensku. O částce jsme se sice nebavili, ale určitě to bude nějaká lahvinka a menší příspěvek do kasy. Myslím, že se tomu nevyhne ani brácha. (úsměv)
Můžete popsat, jaká jste v Bernarticích parta?
Musím říct, že parta je výborná a právě to je hlavní důvod, proč se bernartickému fotbalu daří. Oba mužské týmy trénujeme společně a užijeme si spoustu zábavy. Dalším důvodem je i skvělé zázemí.
Když trénujete s Áčkem, co říkáte jejich výkonům a půjčují vám pravidelně hráče do Béčka?
Co se týká A týmu, tak jejich postavení v tabulce je příjemným překvapením a je dobře, že na jaře mohou hrát v klidu bez starostí o záchranu. Spolupráce mezi námi je bez problémů a osobně jsem rád, že spousta kluků se sama hlásí, že by si chtěli zahrát za B tým. Na druhou stranu když je problém s nedostatkem hráčů, tak i kluci B týmu naopak rádi vypomohou Áčku.
Jak jste se dostal jako hráč do Bernartic a můžete nám přiblížit Vaši fotbalovou kariéru?
Když to vezmu od začátku, tak s fotbalem jsem začínal v 6 letech v Branicích, kde jsem hrál do 14 let. Pak jsem se na jednu sezonu ve starších žácích podíval právě do Bernartic, kde jsem si našel spoustu kamarádů. Období dorostu jsem strávil v dorostu Milevska a poté jsem tam působil 2 roky v B týmu. Po tom už jsem se natrvalo usadil v Bernarticích, kde působím již 7 let.
Jak byste zhodnotil podzim B týmu? Splňuje hra a postavení týmu v tabulce očekávání před začátkem sezóny.
Před začátkem sezony panovaly trochu obavy, jak to s B týmem bude vypadat, ale co se týká dosažených bodů a předváděné hry, tak musím říct, že jsme všichni spokojeni. Pohybujeme se v klidném středu tabulky a nemáme daleko k nejvyšším příčkám.
V posledním zápase v Podolí jste se rozstříleli až v poslední desetiminutovce, kdy jste dali soupeři tři branky, přesto jste nezvítězili. Jaký byl zápas z Vašeho pohledu?
Bohužel díky okolnostem, jsme museli nastoupit téměř kompletně s jinou obranou, respekt zaslouží zejména Luděk Schorník, který ve svých 46 letech odehrál celý zápas na pravém beku. Jinak zápas i díky terénu nebyl moc valné úrovně a v 80. minutě jsme prohrávali již 3:0, pak ale naši hru rozpohyboval střídající pendl z A týmu Kuba Novák a sahali jsme po vyrovnání, ale myslím, že vzhledem k průběhu jsme si bodovat nezasloužili.
V posledním podzimním kole přijede na vaše hřiště první tým tabulky Putim. Jak se na tento zápas připravujete a co od zápasu očekáváte?
Nijak zvlášť se nepřipravujeme na žádného soupeře, navíc ani tréninková morálka ke konci podzimu není bůhvíjaká. Pamatuji na poslední zápas s Putimí, který jsme hráli 2 roky zpět. Bylo to vyrovnané utkání a to samé očekávám i teď. Putim má starší a zkušené mužstvo, takže se nejspíš budeme snažit je trochu rozpohybovat, otázkou je jak se nám to povede.
Překvapilo Vás něco v průběhu podzimní části?
Abych řekl pravdu, trošku negativně mně překvapila úroveň soutěže, kterou jsem očekával vyšší. Co se týká výsledků, tak asi všechny překvapilo počínání Borovan ze začátku sezony, ale teď už se tabulka srovnala. Svou hrou mně nejvíce zaujali celky Protivína a Semic, které předvedly pohledný běhavý fotbal.
Co plánujete po konci sezóny? Máte v oblibě i jiné sporty?
Ano rád sportuji, po konci sezony se probíhá v místní hale florbalová liga, takže máme změnu a odpočineme si od fotbalu. Jinak mým dalším velkým koníčkem je poker.
Závěrem bych Vám chtěl poděkovat za Vaše odpovědi a popřeji Vám klidné volno od fotbalu a hodně sil v jarní části.
Já také děkuji a chtěl bych ocenit Vaši práci pro tento web.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.