V Soběslavi je skvělá parta, říká Muž kola Martin Dvořák

Mužem předehrávaného 15. kola Ondrášovka krajského přeboru se stal Martin Dvořák, který nám poskytl rozhovor. Sympatický útočník odpověděl na otázky redakce a jen potvrdil, že trenér Hajič dokázal v Soběslavi vytvořit skvělou partu, která si rozumí nejen na hřišti. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji k vítězství v anketě o Muže kola. Co pro vás toto ocenění znamená a kdo se nejvíce zasloužil o hlasy?
Díky za gratulaci, tak je to pro mě úspěch, že se mezi těch 11 nejlepších z daného kola dostanu a nakonec i ten muž kola vyjde tak je to určitě odměna za povedený zápas i když dvakrát už sem letos měl lepší zápas a zrovna sestava kola nebyla vyhlášená (smích), tak alespon ted to vyšlo. Kdo se zasloužil o hlasy? No vzhledem k tomu procentu se zřejmě zapojilo dost známých, kamarádů a rodina. Chtěl bych všem poděkovat kdo tam aspoň jeden hlas dal.
Do sestavy kola jste byl zvolen za výkon proti Dačicím. Svou hbitostí a rychlostí jste dělal po celý zápas obraně problémy. Navíc jste vstřelil i branku. Můžete ji prosím pop
Branku jsem vstřelil po pěkné kolmici za obránce od Jirky Šmidmajera, u míče jsem byl dřív než stoper a brankář a pak už to jen stačilo trefit, jenže jsem to trefil tak, že jsem si v první chvíli myslel, že to jde jen do břevna (smích), nakonec to štastně zapadlo do šibenice.
Do Dačic jela Soběslav s vizitkou týmu, kterému se na trávníku u Dyje vůbec nedaří. Zazněly tyto slova i před zápasem? A jak byste celkový průběh utkání popsal?
Určitě tyto slova zazněla a jelo se tam s velkým respektem, který jsem měl i já, jelikož sem Dačice znal z přípravných zápasů s Kamenicí. Dost mě překvapila sestava domácích, kde chyběli Jindra se Štolbou a na výkonu mužstva to bylo bohužel dost znát. Ale musím uznat že i tak to byl od domácích bojovný výkon, kterému chyběli zejména v první půli goly a o ty my jsme byli v první půli lepším týmem kdy nám tam spadlo do čeho se koplo. Druhý poločas už jsme kontrolovali domácí jsme do ničeho velkého nepustili a sami jsme mohly výsledek ještě navýšit, ale nějak nám s Jirkou zvlhnul střelecký prach a určitě k tomu přispěl výborný Ferdan v brance Dačic.
Loni Soběslav skončila v dolní části tabulky, letos je na vrchu. Je to kvalitní letní přípravou nebo kde vy osobně vidíte hlavní faktor úspěšného podzimu?
Loni jsem v Soběslavi nehrál, tudíž nemůžu soudit proč se nedařilo, ale co jsem tak vyzvěděl tak většinou zápasy prohrávali hloupými chybami a malou produktivitou směrem dopředu. Kádr se od loňské sezony nezměnil pouze byl doplněn o dva až tři hráče, parta si sedla a velký podíl má trenér Radek Hajič a celé vedení které nás podporuje jak jen to jde.
Martine, hrál jste v Pelhřimově, v Žirovnici, ale stále jste kmenovým hráčem Kamenice n/L. Jak jste se dostal k angažmá v Soběslavi?
Do Soběslavi jsem se dostal přes Marka Nývlta předsedu klubu, s kterým jsem se potkal letos v dubnu na soustředění české reprezentace Hasičského záchranného sboru ČR ve futsalu a v květnu jsme spolu byli na Mallorce reprezentovat české hasiče. Tam si mě všiml a ke konci loňské sezony se mi ozval jestli bych chtěl zkusit vyšší soutěž a podařilo se.
Společně s Jiřím Šmídmajerem táhnete tým střelecky. Očekáváte v zimním období nějakou nabídku?
S Jirkou se mi hraje velice dobře a doufám že nám to bude na hřišti klapat dál a dál. Nabídky neočekávám a rád bych pokračoval na jaře v Soběslavi kde je výborná parta a občas si tam i pěkně zahrajeme (smích).
Koho vy osobně považujete za tahouny týmu Soběslavi?
Největším tahounem Soběslavi je určitě Honza Boháč, výborný stoper, diriguje hru a nevypustí jediný souboj. Zapomenout nemůžu ani na Káju Chotovinského, který přišel v létě se mnou a umí povzbudit jak v šatně, tak na hřišti
Od utkání s Dačicemi uběhl týden, mezitím jste hráli zápas v Čimelicích, kde vám utkání výsledkově nevyšlo. V čem vidíte hlavní příčinu prohry?
Hlavní příčina prohry v Čimelicích je určitě v koncovce, myslím, že jsme tam s Jirkou odehráli letos nejhorší zápas a ani jeden jsme nedokázali proměnit šance, což rozhodlo.
V příštím kole hostíte doma tým ze Sedlice. Co od samotného soupeře očekáváte a na jaké hráče si dát největší pozor?
Popravdě Sedlici neznám ani jsem jí v průběhu sezony nijak nesledoval, takže ani nevím, kdo tam mužstvo táhne nebo kdo vyniká. Každopádně my musíme odčinit prohru z Čimelic a pořádně se na zápas připravit a jít tam s jasným cílem - v poslendním zápase domácí fanoušky potěšit jak hrou, tak výsledkem.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů jak ve fotbale, tak i v životě.
Taky děkuji a přeji portálu fotbal u nás ať se daří, tak jak do teď výborná práce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.