Lomnická hvězda Robert Schrehart: Nejsme kapela, abychom pořád jen vyhrávali

Možnost hlasovat pro nejlepšího hráče jste pochopitelně měli také po vloženém dvanáctém kole hraném minulou středu. Hlasování ale proběhlo nezvykle v termínu od čtvrtka do soboty a rozhovor s vítězem jsme se tak rozhodli pro nevhodný čas v době odehrávání dalších kol, přeložit na dobu neurčitou. Brzy jsme se však rozhodli, kdy Vám rozhovor s Robertem Schrehartem nabídneme. Vybrali jsme si čtvrtek a ani na chvíli jsme nezaváhali a nepřišlo v úvahu, že bychom Vás o něj připravili. No, a tady je jeho výsledná podoba. A co vše nám Robert prozradil? To už si přečtěte sami. "Od střílení gólů jsou tu jiní hráči, i tak jsem ale jeden z nečastěji střílejících hráčů Lomnice.", reaguje Robert na otázku ohledně jeho produktivity.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Roberte, Vám se utkání proti Starému Sedlu perfektně vydařilo, jak byste ohodnotil svůj výkon?
Byl to hodně náročný zápas, hlavně po fyzické stránce, ale povedlo se mi dát dva góly. Zápas jsme vyhráli, takže s výkonem jsem určitě spokojený.
Jak se zatím cítíte celkově, myslíte si, že jste se na sezónu dobře připravil?
Loni v říjnu jsem se po devítileté pauze k fotbalu vrátil, takže tam jsou ještě rezervy. Jinak v rámci možností se cítím dobře a zápas od zápasu je to lepší. Přípravu jsem absolvoval celou, sice to byl chvílemi očistec po těch letech, ale dal jsem tomu maximum.
Letos Vám to ale zatím příliš nestřílí, myslíte, že se to teď může zlepšit?
Na střílení gólů jsou u nás jiní hráči. Hraji více zezadu, takže se tolik nedostávám do zakončení, i když bych samozřejmě rád. I tak jsem ale u nás třetí nejlepší střelec, což zase není tak zlé.
Pokud se ale nemýlím, Vy se vždy dokážete na utkání proti Sedlu speciálně nabudit. Kde se bere ta zvláštní motivace?
V Sedle jsem vyrůstal a začínal tam i s fotbalem. Takže to bude asi ta zvláštní motivace.
Bylo to velmi důležité utkání a tři body jsou velmi cenné, co myslíte?
Tak určitě. Věděli jsme, že tenhle zápas musíme zvládnout, abychom se jak udrželi v kontaktu s Krásnem, tak také aby nás Sedlo zase nepřeskočilo v tabulce. Takže velmi cenné tři body.
Máte dojem, že můžete ještě v posledním podzimním kole bojovat o pozici lídra. Krásno sice hraje pro poslednímu Rychnovu, ale přiznejme si, že se mu nyní příliš nedaří…
Je to fotbal a možné je všechno, ale upřímně si myslím, že Krásno doma nezaváhá a trápící se Rychnov porazí. My ale taky budeme chtít vyhrát, abychom byli stále v kontaktu.
Na druhou stranu, co se Lomnice týče, tak té se zase nedaří letos na venkovních půdách, čím to může být?
Venku se nám nedaří, to je pravda. Přitom bych neřekl, že jsme ta utkání odehráli špatně, ale spíš nás trápí koncovka. Vytvoříme si hodně šancí, ale málo z nich dokážeme přetavit v gól. Také záleží na tom, v jaké sestavě se sejdeme. A v neposlední řadě, nejsme kapela, abychom furt vyhrávali.
Myslíte, že to může nějak ovlivnit i Vaše utkání v Oloví?
Do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Takže si nemyslím, že by nás to nějak ovlivnilo.
Co myslíte, že tam bude důležité, nebo co musíte udělat pro to, abyste vyhráli?
To nám doufám řekne trénér (smích). Ale já si myslím, že bude stačit, když dáme o gól víc, než soupeř a tři body jsou naše (smích).
Podzimní část sezóny je pomalu u konce, tak se chci zeptat, jestli Vás letos nějaký tým čímkoli nějak překvapil?
Určitě mě překvapilo Krásno. Před sezónou bych je netipoval na lídra soutěže. Naopak mě trochu zklamal Chodov. Teď už se ale zvedají, tak uvidíme, kde skončí.
Jak myslíte, že se soutěž bude měnit na jaře? Bude někdo nebezpečnější, nebo naopak jeho forma klesne a projeví se to i v tabulce?
Neřekl bych, že se to bude nějak výrazněji měnit. Záležet bude i na tom, jestli někde přijdou, či odejdou hráči. Ale to se dozvíme až na jaře.
Co konkrétně Lomnice, plánujete nějaké změny?
Já o žádných nevím. To je spíš otázka na trenéra.
Roberte, jste velkými favority na titul, měli byste případně zájem o postup do vyšší soutěže?
Za sebe a asi i za kluky v kabině můžu říct, že bychom chtěli. Ale o tom budou rozhodovat jiní a hlavně je před námi ještě hodně zápasů, které musíme zvládnout.
Ještě se ale zastavme u Vašeho posledního utkání, tedy u utkání s Novým Sedlem. Celkem nečekaně jste se vlastně trápili a vyhráli jste jen o dvě branky. Čím to bylo?
Neřekl bych, že jsme se trápili. Hráli jsme naši hru a soupeře celkem přehrávali. Zase jsme ale u toho proměňování šancí. V klidu jsme mohli přidat ještě dva, nebo tři góly. Třeba Honza Veselý by o tom mohl vyprávět.
Dobře, teď ještě k Vám, jak jste se dostal k fotbalu v Lomnici?
V dorostu mě sem přivedl trenér Vetchý ze zmiňovaného Starého Sedla. Byl jsem tu asi tři roky na hostování. Byla tady skvělá parta a zázemí, takže když jsem se po těch letech dokopal k tomu, že se k fotbalu vrátím, tak Lomnice pro mě byla jasnou volbou.
Je těžké skloubit ho se zaměstnáním?
Pro kluky, kteří pracují na šichty, to asi není úplně jednoduché. Ale to naštěstí není můj případ, takže já s tím problém nemám.
Věděl jste, že jste se dostal v pondělí do sestavy kola?
Informoval mě o tom náš hrající asistent trenéra a manažer týmu Tomáš Martinec, takže mu tímto chci poděkovat.
Roberte, máte na závěr pro kohokoli ještě nějaký vzkaz, který byste chtěl prostřednictvím našeho webu prezentovat?
Fotbal je hra, tak všem hráčům i fanouškům bych chtěl popřát, ať se fotbalem baví a hlavně, ať jim přináší radost. A samozřejmě děkuji všem, kteří mi dali hlas.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.