"Musíme nasbírat co nejvíce bodů!", burcuje gólman Svéradic, Jan Rojík

Anketu o hráče kola tentokrát ovládl Jan Rojík, třiadvacetiletý brankář nováčka soutěže ze Svéradic. Chcete vědět, jak začínal tento brankářský čaroděj s fotbalem? Kam tajně jezdil vlakem? A co si myslí o svéradické dominanci v naší anketě? To vše a ještě více se dočtete v tomto rozhovoru!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Začněme s tím, jak jste viděl od své branky váš duel s Domažlicemi?
Věděli jsme, že hrajeme proti hodně mladému, ale zároveň silnému soupeři. Upozorňovali jsme se na to v kabině, že to bude běhavé mužstvo, a to se odrazilo v průběhu zápasu, kdy jsme se nedostávali do tempa. Domažlice hrály hodně technicky a její hra jedním dotykem nás nutila hodně běhat a bránit. Měly více ze hry, ale ztroskotali na produktivitě. My naopak z mála vytěžili maximum a tři body zůstaly doma. Ve druhém poločase jsme měli pár hezkých akcí, kdy i jedna skončila rozhodujícím golem. Rozhodně a objektivně jsme nebyli lepší, ale díky proměněným šancím jsme vyhráli. Podotknu, že nám chyběl zraněný Standa Makovec. Kdyby byl s námi na hřišti, určitě by se zminimalizoval domažlický průchod naší obranou.
Vám osobně se podle trenéra velmi dařilo a zápas se vám povedl, co myslíte? Na jaké zákroky jste nejvíc pyšný?
Tak určitě to by jeden z mých povedenějších zápasů. Cítím, že jsem i týmu hodně pomohl, ale na druhou stranu má pozice je od toho, abych chytal. Na zákroky si popravdě už moc nepamatuji, ale asi nejspíš ten, kdy jsem vyškrábl střelu hlavou z malého vápna na roh.
Jaké mají Svéradice vyhlídky pro další zápasy?
Tak pořád je o co hrát. Musíme nasbírat co nejvíce bodů, abychom se v průběhu a na konci sezóny vyhnuli sestupovým příčkám a nehráli pod tlakem.
Kdo je podle Vás favoritem v krajském přeboru?
Myslím, že Sušice. Zatím tým, který jejich výkonem na mě působil sebevědomým dojmem. Líbí se mi jejich styl hry a na něm hodně těží. Mají zkušenosti z divize a myslím, že to nakonec bude hlavní důvod, proč by měl být vítězem krajského přeboru, dle mého názoru.
Přesuňme se k Vám. Jak jste začínal s fotbalem a jakými kluby jste prošel?
Mně se fotbal vždycky líbil, takže nebyl problém s ním pak začít. Začínal jsem s ním v Nepomuku, potom jsem jako dorostenec lítal po divizních týmech jako byl Prazdroj Plzeň, Vejprnice a Strakonice. U chlapů v Horaždovicích, Oseku, Žichovicích. A nakonec čerstvě ve Svéradicích.
Co považujete za největší úspěch Vaší dosavadní kariéry?
Byl to můj první zápas v 17ti letech v brance divizního áčka Strakonic.
Máte ještě vůbec čas a chuť na sledování fotbalu? Máte nějaký oblíbený tým?
Určitě sleduji fotbal. V televizi na nic skoro ani jiného nekoukám. Jako malý jsem tajně jezdil vlakem s kamarádem na fotbal do Plzně, tehdy měla spadnout Viktorka do druhé ligy, ale zachránila se. Takže Viktoria Plzeň.
Jaké máte jinak koníčky, kromě již zmíněného fotbalu?
Je to jediný koníček který mám, protože na jiný nemám čas. A máme rodinnou firmu, takže je pořád co dělat.
Věděl jste o své nominaci na hráče kola?
Nevěděl, popravdě to jde i mimo mě. Kluci mi něco říkali, ale tohle je zrovna anketa, kterou moc nesleduji.
Ve Svéradicích je to již skoro tradice, že někdo z vás ovládne naší anketu. Bavíte se o tom tak i v kabině?
Ano,baví se o tom kluci. Aspoň to ukazuje, že nejsme tým o jednom hráči.
Na závěr, sledujete náš portál?
Sem tam se mrknu.

Autor: David Trojan

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.