Věřím, že postupem času budeme tabulkou šplhat výš, říká Ladislav Jizba

Hráčem sedmého kola se v rámci krajského přeboru stal osecký Ladislav Jizba, který to zelených barev zamířil v letním přestupovém období.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ladislave, gratuluji ti k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Děkuji. Nic takového jsem absolutně nečekal. Samozřejmě to potěší, ale kdyby to náš kapitán neposlal do naší fotbalové skupiny, asi bych se o tom ani nedozvěděl.
Kdo myslíš, že ti zaslal nejvíce hlasů?
Myslím si, že určitě kluci z kabiny.
Zápas proti Trhovým Svinům jste zvládli za tři body. Jak velké vám toto vítězství přineslo úlevu?
Všichni jsme samozřejmě rádi, že jsme utkání zvládli a přineslo nám to velkou úlevu. Tři body jsme potřebovali, abychom se trochu odpoutali od spodu tabulky. Navíc jsme všichni chtěli už konečně zabodovat v domácím prostředí.
Co podle tebe v utkání rozhodovalo?
V prvních patnácti minutách rozhodlo soupeřovo nepotrestání našich chyb a následně jsme prvním gólem dostali větší klid do hry. Po druhém gólu už jsme kontrolovali hru a přidali další dvě branky.
Jak hodnotíš dosavadní zisk sedmi bodů ze šesti utkání?
Asi budu mluvit za všechny z týmu, když řeknu, že sedm bodů je míň než bychom čekali. Samozřejmě je třeba brát v potaz to, že je v kádru spoustu nových hráčů a tým si musí postupně sednout. Věřím, že postupem času budeme tabulkou šplhat výš.
Do Oseku jsi přestoupil před letošním ročníkem. Co tě k tomuto rozhodnutí vedlo?
O přestupu do Oseku jsem přemýšlel už delší dobu. Zásluhu na tom měl určitě kapitán Honza Hoch, který to se mnou probíral a dále trenér Václav Hegenbart, se kterým jsem do Oseku přišel společně z Čimelic. Také jsem věděl, že v týmu je skvělá parta a se spoustou kluků se dlouho znám. V poslední řadě tam určitě také byla touha si zahrát vyšší soutěž.
Jak zatím na tebe osecké zázemí působí?
Zatím si nemůžu stěžovat. Už před přestupem se mi líbilo férové a fajn jednání lidí, kteří se o klub starají. V kabině je skvělý kolektiv a tréninky jsou skvěle poskládané. Za velkou výhodu beru zastřešenou halu s umělým trávníkem hned u hřiště, kterou můžeme využívat. Například když přijde nepříznivé počasí, jako tomu bylo nedávno.
Když už jsme u tvé kariéry, jak vzpomínáš na své začátky?
Tak určitě se na to vzpomíná moc hezky. Začínat s fotbalem v týmu jako je Bohemians je obrovská výhoda a komu by se nevzpomínalo hezky na momenty, když střílel góly například pražským S.
Během tvé kariéry jsi prošel týmy, jako jsou Bohemians Praha, Písek, nebo Čimelice. Dokázal bys vybrat z tvé kariéry nějaký moment, který ti utkvěl v paměti?
Momentů, které utkvěly v paměti je mnoho. Ať už jsou to zmiňované začátky v Bohemians a výhra pražského přeboru, nebo pak naopak společné souboje s bývalými spoluhráči Bohemky, když jsem hrál za Písek. Samozřejmě se mi vybaví také první starty v mužském fotbalu za Vodňany, nebo pak návrat domů do Čimelic, kde jsem mohl poprvé okusit krajský přebor.
Teď už se přesuneme k víkendu. Jaký zápas očekáváš proti Týnu?
Rozhodně to bude těžký zápas, ale takové budou všechny. Týmy v této soutěži jsou vyrovnané a vyhrát může každý s každým. Proto je třeba se soustředit na sebe a nekoukat na počet bodů, nebo skóre. Věřím ale v to, že celý tým bude chtít zopakovat tříbodový zisk a porveme se o vítězství.
Poslední otázka. Máš ještě nějaký jiný koníček kromě fotbalu?
Ano, mám. Fotbal je určitě můj největší koníček, ale rád dělám všechny druhy sportu. V posledních letech je tomu zejména trávení času v posilovně. Kromě sportu také rád cestuji a trávím čas s přáteli. Musím ale přiznat že většinu mého volného času věnuju fotbalu, posilovně a dálkovým studiem vysoké školy, takže na ostatní koníčky moc není čas.

Autor: Václav Plachta

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.