Šlo se na pivo, padla otázka a bylo upečeno, říká k začátku angažmá v Liticích Petr Kovařík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím Petr Kovařík z Litic. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
První zápas v Liticích a hned vítězné derby se Lhotou s nulou vzadu. Asi sis nemohl přát lepší start co?
Máš pravdu. Vím z minulosti, že Lhota je nepříjemným soupeřem, takže se nečekalo nic jednoduchého. Co se týká mého startu, tak nula vzadu je práce celé obrany včetně brankáře a já chci poděkovat klukům z Litic, jak mě vzali a přivítali. V tomto derby to tedy sedlo všechno a start za modrožluté hodnotím pozitivně až na drobné zranění.
Hrálo se na okresní přebor před početnou diváckou kulisou. Jak to na tebe působilo?
Pěkné odpoledne, teplé a žíznivé počasí, hodně lidí a dobrý výsledek pro Litice. Vzhledem k tomu, že tam kousek od hřiště bydlím, tak už jsem sám poznal, že lidi tam rádi přijdou na pivo s klobásou a podívat se na fotbal. Divácká kulisa byla příjemná, fandilo se a přišla se podívat rodina i můj dvouletý syn, který za mnou pak běžel při děkovačce.
Do Litic, kde bydlíš, ses přesunul po dlouhých letech na Rapidu. Kdo měl zásluhu na tom, že ses ocitl právě v Liticích?
Je to tak, jak píšeš. Po dlouhých letech na Rapidu jsem si dal od fotbalu přestávku s tím, že jestli si ještě někde kopnu, tak právě v Liticích. Je to jednoduchý. Bydlím opravdu 5 minut pěšky od hřiště a celé se to upeklo týden před tímto zápasem se Lhotou. Šlo se na pivo, padla otázka a bylo upečeno.
Hned vedle hřiště teče Radbuza. Už se ti za tu krátkou dobu povedlo míč dostat do řeky a jak se zde vůbec lovení míčů řeší?
Nene, s tímto zatím zkušenost v litickém dresu nemám. Ale kluci určitě mají a jsem si jistý, že místním rybářům občasný výlov míčů asi radost moc nedělá.
Mnoho lidí by si do tebe asi netiplo, že zvládneš hrát na piano. Jde jen o hraní na tenhle nástroj nebo máš v repertoáru i jiné?
Hrál jsem na piano od malička, je to zase něco jiného. Na jiné nástroje neumím.
Viděl jsem, že rád cestuješ. Vyhrává u tebe moře, hory nebo cesty v tuzemsku?
Určitě rád poznávám nová místa. V létě moře, v zimě hory a co se tuzemska týká, mám dlouhodobou slabost pro Šumavu.
Navážu na předchozí otázku. Co byl za tebe tvůj nejpovedenější výlet?
Na takovou otázku ti asi neumím odpovědět konkrétně. Co se léta a moře týká, tak mám oblíbené Španělsko. Co se zimy a hor týká, rád lyžuji na Šumavě nebo v Krušných horách. Povedené výlety mám spojené také s už zmiňovanou Šumavou a nebo třeba Moravou. Momentálně beru jako povedenou akci odpolední cyklovýlet se synem na pivo a nanuka.
Jako mnozí jiní fotbalisté, tak i ty si rád zahraješ futsal. Co pro tebe znamená?
Už mi není dvacet, ani dvacet pět. Takže to pro mě znamená zase trochu jiný pohyb pro tělo. Futsal je pro mě ale hlavně o setkání s klukama, kdy se můžeme vyblbnout, udělat si žízeň a potom posedět.
Sleduješ i plzeňskou Viktorku. Kolik si myslíš, že v Evropské lize uhraje bodů s kým?
Viktorku sleduju, postup do skupiny EL mají zasloužený, samotná skupina je zase bonusem pro hráče, tým i fanoušky. Tak uvidíme, jak si Viktorka bude Evropskou ligou kráčet a já bych je určitě neodepisoval, obzvlášť v domácích zápasech. Držím klukům palce.
Není to tak dlouho, co se ti narodilo dítě. Jak si užíváš roli otce?
Jsou to teprve dva roky, nebo vlastně už? Roli otce si užívám, je to stále něco nového a moc hezčích rolí v životě není.

Autor: Daniel Kořenek

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.