Moje levá noha je opravdu levá a nemá smysl ji používat, říká David Kubík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem je David Kubík z Mýta. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vrátil jsi se z Neměcka, kde jsi působil deset let a nasbíral jsi tam přes 200 startů a to navíc, až na pár úvodních zápasů, v jednom a tom samém týmu. Jaké bylo opouštět místo, kde jsi strávil deset fotbalových let?
Bylo to těžké. Deset let je dlouhá doba a když jsem tam přicházel, tak jsem ani nepomyslel na to, že bych tam vydržel tak dlouho. Zažil jsem tam krásné věci, na které nezapomenu. A nejvíc pro mě asi bylo loučení, kdy se za mnou do Amberga přijela podívat rodina a kamarádi a kluci z Německa mi připravili krásnou rozlučku v podobě 1. místa v tabulce a postupu. Když jsi někde takovou dobu, tak to v tobě zanechá hodně zážitků a já budu vzpomínat na Amberg jenom v dobrým a budu se tam rád vracet.
Jaká byla první reakce tvé manželky, když se dozvěděla, že jdeš hrát do Mýta?
Nejdřív byla domluva taková, že s fotbalem úplně skončím a i Radkovi (Radek Koula - šéf Mýta) jsem to říkal, když mi volal, že nevím, jestli budu ještě pokračovat. Když jsme se doma domluvili, že ještě budu pokračovat v Čechách, tak se s tím smířila a podporuje mi.
Jak na tebe vůbec působí nový kolektiv?
Kolektiv na mě působí, že by rád dosáhnul lepších výsledků než loni a já doufám, že jim v tom pomůžu. Jen mi překvapilo, jak mladý tým máme, protože, když na tréninku nebyli dva veteráni (Herei, Vild), tak jsem byl asi o 4 roky starší než druhý nejstarší na tom tréninku (smích).
A co trenér? Slyšel jsem, že tě nazval vesničanem. Jsi už klidnější, když ví, že jsi z Rokycan - tedy z velkoměsta?
Jo nazval, asi nevěděl odkud jsem. Trenér mi našel novou pozici, kterou jsem nikdy nehrál a musím říct, že mi to tam strašně baví, takže zatím dobrý. Když se budou sbírat body, tak atmosféra s trenérem a hlavně v kabině je vždycky lepší.
Nováčkové to v týmech obecně nemají jednoduché. To je pokuta za první gól, za první start, za první kartu, za první pokutu, za to, že někomu zasedneš místo a nevím co ještě… Dáváš si už peníze stranou, aby ses vůbec dostal na dokopnou?
Myslím si, že je to v každém týmu stejné a pokuty se vybírají všude. Myslím, že kluci budou rozumný a nebudou to astronomické částky.
K začátku sezóny také patří zápisné, kde jsi byl samozřejmě jednou z ústředních postav. Co jsi si zazpíval a jak bys své pěvecké vystoupení ohodnotil?
Nevím, kde se vzala informace, že jsem byl jednou z ústředních postav, ale stejně jako zápisné v podobě financí, tak nějaká legrace nebo úkol musí vždy proběhnout.
Vzal bys v Luneticu místo Martina Kociána?
Za Martina Kociána raději ne, abych nedopadnul stejně. Kluci byli super, ale už je to dávno (mrkající smajlík).
Nechybí ti “těžký neděle”?
Těžký neděle vymyslel p. Hereit a byl hlavní postavou těchto událostí, když nebyl žádnou neděli doma a všechny s sebou dokázal strhnout a byly z toho pokaždé parádní večírky. Ale je to stejné jako s Lunetic, je to dávno a teď už se věnujeme rodinám. To šlo dělat, když jsme byli svobodní a bez závazků (mrkající smajlík).
Slyšel jsem, že máš vytříbenou levačku. Dostala se ke mně historka, kdy se prý před lety muselo při zápase čekat na to, až vůbec míč doletí do brány. Nakonec ale z toho gól byl. Přidáš k tomu, prosím, nějaký komentář?
Je pravda, že moje levá noha je opravdu levá a nemá smysl ji používat. Jednou se stalo, že mi situace přinutila touto nohou vystřelit, ale doteď nevím, jak to mohlo skončit gólem. Myslím, že ten gólman musel mít mušku v oku nebo řešil něco úplně jiného.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.