Oslava postupu nás teprve čeká, říká Libor Milota

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máte za sebou první zápas v Krajském přeboru? Už jste zaregistroval nějaké odlišnosti oproti 1.A třídě?
Samozřejmě, je zde obrovská fotbalová kvalita jak jednotlivců, tak týmová. Tím neříkám, že loňské týmy z 1. poloviny konečné tabulky v 1.A třídě neměly svou kvalitu, měly a velikou.
Nýrsko jste porazili vysoko 6:1. Jaký to byl zápas?
Pro nás skvělý, 1.zápas v kraji, vyhráli jsme, dali jsme góly a utvrdili se v tom, že pokud budeme plnit trenérovo pokyny a rady, budeme úspěšní. Nýrsko? Myslím si, že se klukům pouze nepovedlo, protože jinak měl zápas velikou fotbalovou úroveň i tempo.
Vraťme se pár týdnů na zpět. Skončili jste čtvrtí, pár dní po konci soutěže jste se ale přesto dozvěděli, že postupujete. Jaká byla první reakce a jak jste to oslavili?
Jak říkáte, informace přišla po ukončení sezony, kluci byli na dovolených, nebo užívali pár dní volna před začátkem letní přípravy na novou sezónu. Dozvěděli jsme se to zprávou na naši společnou skupinu ve WhatsAppu, vyplatilo se nám hrát až do konce sezóny, přeskočili jsme do té doby 4. výborný Smíchov v tabulce a postup, sice ze čtvrtého místa, byla odměna. Myslím, že si to kluci zaslouží, posune je to fotbalově dál. Oslava postupu nás teprve čeká, až budeme po prázdninách všichni pospolu.
Jaké jste si v týmu nastavili předsezónní cíle?
Cíle? Hrát "náš" fotbal, poměřit se s nejlepšími týmy z krajského přeboru a hledat naše limity (směje se).
Jak se cítíte v takto mladém týmu, jakým Chlumčany jsou?
Výborně, mám kolem sebe vynikající individuality, proto také mohu ještě hrát, jestli narážíte na můj věk (mrká), sedli jsme si všichni fotbalově a hlavně lidsky - toho si vážím nejvíce.
Co si myslíte o tom, že minulý rok byla v 1.A třídě nejlepší obrana právě ta chlumčanská?
Byl to jeden z cílů, jsem rád, že to tak bylo. V Chlumčanech byl dlouhodobý problém přivést koncového hráče- střelce, zabijáka, který ze tří šancí dá dva góly - prostě nebyl, proto se soustředíme na obranu, když nedostanete gól, máte šanci za zisk bodů.
Do kdy máte v plánu hrát?
To se již nyní nedá naplánovat, vážím si každého tréninku, zápasu, přáteláku a času s kluky na hřišti.
V neděli vás čeká Tachov. Co od zápasu očekáváte?
Výborný fotbal, kluci z Tachova mají divizní zkušenosti, budou je chtít zužitkovat v každém zápase, tedy i u nás, těšíme se, na porovnání s nimi.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.