Michal Požárek: Nečekal jsem, že novou sezónu v novém týmu odstartuji zrovna tímto způsobem

Strunkovický Blaník se o víkendu postaral o překvapení úvodního kola, když porazil Olešník na jeho vlastní půdě poměrem 3:1. Na historickém vítězství "Mexika" měl velký podíl také Michal Požárek, kterého jste vy fanoušci zvolili hráčem kola!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, gratuluji ti k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Děkuji. Nečekal jsem, že novou sezónu v novém týmu odstartuji zrovna tímto způsobem, ale mile mě to potěšilo.
Strunkovicím jsi pomohl k vítězství dvěma góly. Jaký je to pocit se hned v prvním utkání prosadit za tvůj nový tým?
Jsem za to moc rád. V přátelských utkáních se mi celkem dařilo, ale měl jsem obavy, abych to dokázal přenést i do mistrovských utkání a to se naštěstí povedlo.
Vítězství nad Olešníkem 3:1 bylo vskutku nečekané. Co podle tebe v utkání rozhodovalo ve váš prospěch?
Hráli jsme poměrně jednoduchý fotbal. Vycházeli jsme ze zajištěné obrany, soupeře ohrožovali rychlými brejky a stačilo to. Nutno podotknout, že Olešník měl jednoznačnou převahu na balónu, ale fotbal se hraje naštěstí na góly.
Tvůj přestup do Strunkovic byl dotažen až tři dny před úvodním zápasem. Proč až takto pozdě?
Předcházelo tomu dlouhé rozhodování, zdali zůstat v Katovicích, nebo přestoupit do Strunkovic. Ovlivňovalo to mnoho faktorů a věřím, že v tuto chvíli jsem se rozhodl správně.
V Katovicích, kde jsi předtím působil, došlo ke změně a klub se rozhodl namísto divize přihlásit 1.A třídu. Jak jsi tuto změnu vnímal z tvého pohledu?
První dojmy byly trochu rozpačité, ale s odstupem času to hodnotím jako velmi rozumné řešení. V Katovicích se odehrálo pět divizních sezón, které už jim nikdo z historie klubu nevymaže a teď se to opět vrátilo do starých kolejí, které jsou založeny především na dobré partě a to je v amatérském fotbale to nejdůležitější.
Jak budeš vzpomínat na tvá divizní léta v Katovicích?
Jsou to jednoznačně moje nejkrásnější fotbalová léta, ze kterých si odnáším mnoho krásných vzpomínek, přátel, vyhraných zápasů, gólů a nespočet strávených večerů se spoluhráči.
Kromě Katovic si svojí fotbalovou kariéru spojil zejména také se Strakonicemi. Máš nějaký oblíbený moment z tohoto působení?
Na konkrétní moment si asi nevzpomenu, ale bylo to také mnoho krásných sezón.
V roce 2018 jsi také nastupoval půlrok v Klatovech. Co k tomuto přestupu vedlo?
Tenkrát se hrál v Katovicích ještě krajský přebor a v Klatovech divize, takže důvodem byla možnost vyzkoušet si vyšší soutěž.
Teď už k víkendu, kdy vás čeká první domácí zápas. Jak moc se ty osobně na něj těšíš?
Těším se moc. Před domácí kulisou v plné síle jsem ještě neměl tu čest hrát a co jsem slyšel, tak fanoušků chodí poměrně dost, takže jsem zvědavý, jaká bude atmosféra.
Čeká vás soupeř z Milevska. Na co bude důležité se připravit?
Po nějaké herní strategické stránce nedokážu asi odpovědět, ale bude důležité navázat na výkon z Olešníku. Budeme muset jít do zápasu se zdravou pokorou a se stejnou chutí, jako v předešlém zápase a pak věřím, že můžeme uspět.
Poslední otázka. Máš ještě nějaký jiný koníček kromě fotbalu?
Všeobecně další sporty a to například nohejbal, volejbal, nebo třeba i tenis.

Autor: Václav Plachta

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.