Hráč sezony David Zdeněk: Když jsem se dozvěděl, že VPK Suchý chce ze Zásmuk udělat Real Madrid Okresu, neváhal jsem ani vteřinu!

Na hřišti byste ho těžko chytali, snoubí se v něm rychlost s důrazem a netradičním čichem na góly, naopak v civilním životě je to přemýšlivý kliďas. Pár dní po triumfu v anketě Hráč sezony přijímá žádost o rozhovor a v jedné kolínské kavárně začíná vyprávět mimo jiné o uplynulé sezoně, ambicích do budoucna či další karierní destinaci.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Davide, gratuluji k vítězství v anketě Hráč sezony, jaké jsou bezprostřední pocity, čekal jsi to?
A čekal snad někdo něco jiného? (úsměv) Když jsem zjistil, kolik lidí pro mě hlasuje, nebál jsem se o vítězství. Nebudu jmenovat, jelikož bych jistě na někoho zapomněl, ale každého hlasu si vážím a tímto bych jim chtěl poděkovat.
Čtrnáct gólů v sedmnácti utkáních je obstojné číslo, jak celou sezonu hodnotíš, jsi spokojen?
Po individuální stránce ano, po té týmové je to takové 50/50. Když jsem na začátku sezony viděl sílu týmu Ratboře, která byla jistě na špici tabulky, tak jsem očekával jiný scénář, než hraní o záchranu v soutěži. Bohužel zranění klíčových hráčů a pokles výkonnosti nám ambice překazily.
Pro zajímavost, v hokejové sezoně jsi stihl 49 utkání a dvacet kanadských bodů, v jakém sportu se ti dařilo, dle tvého úsudku, více?
Po individuální stránce to bylo povedenější ve fotbale, kde jsem byl více produktivní, ale to je způsobené i tím, že v hokeji jsem hlavně obránce, zatímco ve fotbale hraju v útoku, ale po týmové stránce se dařilo více v hokeji
Za celou sezonu jsi nedostal ani jednu kartu, čím to? Může to být způsobené tím, že máš respekt z práce rozhodčích, poněvadž tvůj otec dlouhé roky v této pozici působí?
Hru mám založenou na důrazu, ale zatím se mi to daří v mezích pravidel, takže asi proto žádná karta nepřišla.
Přes šedesát soutěžních utkání se musí na těle podepsat, ale ty se zdáš být výjimkou, i na konci sezony jsi vypadal velice dobře běžecky, co je tvé tajemství fyzické kondice?
Tajemství to žádné není. Těžím z tvrdé fyzické přípravy, která mě vždy provázela již od mládí, takže to bude asi hlavní příčina. Ale s fyzickou pohodou je úzce spjata i ta psychická, o kterou se stará především moje snoubenka.
Úspěšná sezona tobě a Jardovi Svobodovi vynesla laso z ambiciózního týmu Zásmuk, jak probíhala jednání?
Po posledním zápase jsem již věděl, že jsem z klubu na odchodu, kvůli osobním důvodům. Rozhodoval jsem se mezi třemi kluby z Kolínska a jednom z Kutnohorska. Když jsem se dozvěděl, že VPK Suchý chce udělat ze Zásmuk Real Madrid okresu, neváhal jsem a rozhodl se kontaktovat právě tento klub, jelikož již v minulosti nějaká jednání probíhala. Přijali mě s tím, že se budu muset poprat o místo v základní jedenáctce.
Na co se nejvíce těšíš v novém působišti?
Jedním z lákadel je jistě početná divácká kulisa na domácích utkáních, troufnu si říct, nejpočetnější v celé soutěži. Ale samozřejmě se velmi těším, že budu sdílet jeden zelený pažit s bývalým kapitánem ligového mužstva, který ho s páskou na ruce vedl i na evropských kolbištích – na mysli mám samozřejmě ikonu Okresu Petra Pavlíka.
Do týmu přestupuješ společně s parťákem Jardou Svobodou, máte za cíl navázat na úspěšnou spolupráci z posledních let?
V týmu spolu hrajeme přes deset let, takže o sobě víme i poslepu, takže věřím, že naše spolupráce bude nadále fungovat i v zelenobílých barvách.
Jste s Jardou Svobodou jediné dvě letní posily Zásmuk nebo s Vámi dorazilo více posil?
Hovoří se o více jménech, i z vyšších soutěží, ale dle mého by Zásmukům stačily na špičku Okresu navrátilci po zranění.
Zásmuky tedy mají nabitý kádr, je týmovým cílem postup do krajské soutěže?
Když vidím tu kvalitu a nasazení v trénincích, je to určitě na pořadu dne, ale nesmíme zapomenout na vlčáky typu Plaňan, Štítar či Velkého Oseka – tyto týmy jistě budou zlobit.
Tým vede zkušený trenér Václav Jindra. Už jsi měl možnost s ním mluvit? Na jaké pozici na hřišti tě vidí?
Náš lodivod je tajemný jako hrad v Karpatech, tím pádem svoji pozici zatím nevím.
Tvůj primární sport je hokej, jehož sezona začíná až v půlce září, znamená to tedy, že letní přípravu podstoupíš nejprve ve fotbale a až pak v hokeji, nebo se chystáš jen na tu hokejovou?
Jsem ve fotbalové přípravě a později v srpnu se k tomu přidá i hokej.
Jak náročná je zatím příprava?
Takhle náročnou přípravu jsem ještě nezažil, intenzita je opravdu výrazná. Domů chodím neschopen jakékoliv další aktivity.
Slyšel jsem, že ve volném čase rád cestuješ po světě se svou snoubenkou, máte nějakou zajímavou nebo oblíbenou destinaci, kterou byste doporučili našim čtenářům?
Nejvíce bych doporučil Kanárské ostrovy, kde se nám velice líbilo, z Tuzemska bych asi Beskydy.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtě vzkázat našim čtenářům?
Všechny zvu na první přípravné utkání našeho zelenobílého baletu v neděli od pěti proti Kácovu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.