Nejvíce se těším na derby s Týncem, říká Hráč kola Aleš Dostál z Krakovan

Nebýt zranění, dnes by měl na svém kontě několik sezón v divizi, vše zlé je však pro něco dobré a osud zavál našeho momentálního Hráče kola do Krakovan, kde baví fanoušky již několikátou sezónu v řadě. Vášnivý rybář, útočník a v neposlední řadě i nedílná součást krakovanské kabiny – Aleš Dostál vypráví o dosavadní kariéře, sezoně či ambicích do té další v on-line rozhovoru.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k vítězství v anketě Hráč kola, čekal jste to? Na jaře jste již několikátý hráč Krakovan. Čím to? Honza Špinka nedávno řekl, že velký podíl na tom má Pavel Myška, je to tak?
Dobrý den, popravdě moc nevím, kdo na tom má podíl, asi někdo, kdo chce, aby kabině přibyla další flaštička do sbírky.
V rozhovoru pro deník jste uvedl, že po titulu Osobnosti deníku Vás čeká nějaká flaštička do klubové kasy, jak to nakonec dopadlo?
Zatím jsem flašku nepřinesl, ale za týden máme rozlučku, tak budu muset dát nějakou tu rundu panáků.
V posledním zápase jste zaznamenal hattrick. Jaký to byl zápas? Byl jste spokojený s Vašim výkonem?
Řekl bych, že zápas pro nás nebyl zrovna snadný. Potřebovali jsme nutně vyhrát a díky tomu jsme byli všichni značně nervózní. Dal jsem sice 3 góly, ale se svým celkovým výkonem úplně spokojený nejsem.
V půlce května se Vám podařilo porazit ambiciózní Zásmuky, byl to Váš nejlepší výkon v sezoně?
Neřekl bych, že to byl nejlepší výkon, možná spíš jeden z těch lepších, ale dali jsme do toho opravdu všechno, abychom vyhráli, a to se taky povedlo.
Po zápase jste prý slavili nejen výhru, ale i titul Pražské Sparty, jaké to bylo?
Ano, je to tak, slavilo se ve velkém. (smích) Na poslední zápas Sparty jsem byl dokonce přímo osobně, to bylo super, ohromná atmosféra. Po zápase jsme všichni naběhli na hřiště. Byl to neskutečný zážitek, těžko popsatelný, tohle musí člověk prostě zažít.
Stále hrajete na střední záloze, nebo jste již byl přesunut do útoku?
Teď už máme zase dost hráčů, takže jsem se přesunul do útoku, tam se cítím asi nejlépe.
Do konce sezony zbývá jeden zápas a vy máte na kontě úctyhodných čtrnáct branek v osmnácti startech. Jste s číslem spokojen, nebo jste jich byl býval mohl vstřelit více?
Bohužel mě v této sezóně dost trápila zranění, takže jsem za tenhle počet gólů určitě rád.
Po nepovedeném podzimu se Vám na jaře velmi daří a dokázali jste odvrátit sestup. Má tenhle tým v příští sezoně na postup, nebo byste preferovali spíše klidný střed bez záchranářských starostí?
Myslím si, že nám bude stačit klidný střed tabulky. Klíčem a nosným bodem celého týmu je kabina. Všichni kluci spolu hrajeme od mala, takže máme v kabině dobrou partu
Příští sezonu bude Okres velmi nabitý. Na jaký tým se nejvíce těšíte?
Okres bude teď, myslím, velmi těžký. Nejvíce se těším samozřejmě na derby s Týncem, kde mám i spoustu kamarádů.
V zápase s Kouřimí jste chyběl, ale Váš parťák Martin Kutil byl. Čím si vysvětlujete, že se odvážil podívat na hřiště i bez Vás, když běžně bez Vás ani netrénuje?
Kůťa o tom do poslední chvíle nevěděl, (smích) ale i přesto nastoupil a podal povedený výkon.
V našem posledním rozhovoru před rokem jste zmínil, že Vám v mládí kariéru výrazně narušilo zranění kolene. O co tehdy šlo? Byl to třeba moment, který Vás mentálně zocelil?
Přetrhl jsem si přední křížák a bylo na rok po fotbale. Bohužel koleno není stále 100% a proto jsem vynechal pár zápasů.
Dočetl jsem se, že jste vyhrál i dost rybářských soutěží. Jaké trofeje si ceníte nejvíce?
Nejvíce si cením trofeje, kterou jsme získali minulý rok na největším kaprářském závodě IBCC, kde se zúčastnilo 250 týmů z různých zemí a my jsme skončili na 5. místě a k tomu vyhráli svůj sektor.
Jak jinak relaxuje Aleš Dostál, když na sobě zrovna nemá kopačky?
Nejvíce relaxuji na rybách, ale baví mě třeba i jízda na kole.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtěl vzkázat našim čtenářům?
Všem bych chtěl moc poděkovat za hlasy a ať chodí ve velkém počtu fandit fotbalu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.