Ve sprinterském souboji s koněm jsem prohrál jen těsně, říká Hráč kola David Zdeněk z Ratboři

Zahrál si 1.A třídu za Červené Pečky, na ledě se potkal i s čerstvými mistry světa Pavlem Zachou, Martinem Nečasem či Lukášem Dostálem, a v minulém kole rozhodl zápas s Kouřimí. Pětadvacetiletý, ve fotbale útočník, v hokeji obránce, vypráví o aktuálním rozpoložení, hokejové kariéře či volnočasových aktivitách v online rozhovoru pro náš web.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj, gratuluji ke čtvrtému titulu Hráče kola. Čím to je, že skoro vždy své umístění do sestavy kola dokážeš přeměnit ve výhru? Je to díky tvým spoluhráčům v hokejové kabině?
Ahoj, děkuji moc za gratulaci. Je to asi i jeden z faktorů, kluci na fotbale také posílali hlasy a fanoušci Ratboře a co vím tak i rodina. Takže asi od každého něco. Ale určitě v hlasování je znát, když vám dvakrát nebo třikrát za den přistane 20 hlasů od hokejistů.
Proti Kouřimi jsi zapsal 1+1, ale i den poté za rezervní tým jsi nastřádal dost kanadských bodů, byl to povedený víkend?
Určitě se zadařilo ale mohlo být více gólů i přihrávek, ale kdyby sem byl 100% produktivní tak bych hrál asi jinou soutěž.
V poslední době ti do fotbalového repertoáru pozic přibyl i střední záložník, jak se na tomhle postu cítíš, baví tě to více než v útoku?
Každá z pozic, kterou jsem si zatím vyzkoušel byla v něčem jiná. Na středním zákazníkovi se mi líbí, že je často na míči. Ale nejlépe se cítím ať už na krajní záloze nebo křídle.
I přesto, že jsi odehrál jen 15 zápasů, máš na kontě čtrnáct branek, jsi s tím číslem spokojený, nebo bys jich byl býval viděl na svém kontě více?
Určitě je to hezké číslo, ale mohlo jich být dvakrát tolik. Bohužel jsem střevo, takže jich je jen čtrnáct.
O víkendu jedete do Štítar, které disponují mladým a ambiciózním mužstvem, jaký očekáváš zápas?
Očekávám těžké utkání fyzicky náročné soupeř se bude určitě snažit kombinovat a hodně běhat. U nás se vše odvíjí od toho, v jaké sestavě se sejdeme dle toho pak náš výkon vypadá.
Příští sezonu nás čeká velmi vyrovnaný a nabušený Okres, který bude posilněný o dravé vlčáky z 1.B třídy a třetích tříd, těšíš se na to?
Těším se na tu výzvu zase se porovnat s lepšími soupeři. Příval kvalitních hráčů z 1.B třídy bude určitě znát. Záleží, jak ty týmy, co spadnou, dokážou udržet svoje hráče a doufám, že budou překvapení, protože okresní přebor není úplně sranda.
Stíháš i sledovat fotbal nebo na to už není čas?
Na fotbal koukám hodně a rád oproti tomu hokej nesleduji vůbec tuto sezónu jsem viděl asi tři zápasy. Zatímco ve fotbale sledují Premier League, Ligu mistrů a v České ligu jen Spartu.
Jak se kloubí profesionální kariéra v hokeji s výkonnostním fotbalem v nižší soutěži?
No, moc to nejde, na fotbalovém tréninku jsem v jarní části byl jen dvakrát asi protože to nestíhám kvůli tréninkům na hokeji ať už svým nebo trénování dětí, takže jezdím jen na zápasy.
Minulý podzim se ti splnil sen a zahrál sis v soutěžním zápase se svým otcem. Jaké to bylo? Byl ve svých nejlepších letech lepší fotbalista než ty?
Byl to neskutečný zážitek a jsem za to moc rád, že kvůli mně si obul kopačky a šel do toho za to má ode mne obrovský respekt. Ty bláho, tak to netuším, ale dle toho, co v Ratboři říkají lidé, co s ním hráli, tak byl dost dobrý, jen tu rychlost určitě nemám po něm.
V minulém rozhovoru jsi uvedl, že často chodíš podporovat přítelkyni, která jezdí na koních a vzhledem k tvé proslulé rychlosti, nezkoušel jsi někdy porovnat rychlost s nějakým hbitým ořem?
Je to tak 4 roky zpět, kdy se ta možnost naskytla a já to šel zkusit, jsme si dali si sprint na nějakých 500 metrů na louce držel jsem se statečně, ale nějakých 50 metrů před cílem jsem začal ztrácet a prohrál. Ale kdybych to třeba zkoušel teď tak by výsledek mohl být lepší, protože jsem nepatrně zrychlil oproti dřívějším rokům.
Prý hodně cestuješ. Máš nějakou destinaci, kterou bys čtenářům doporučil?
To je těžké doporučit, každý má rád něco jiného. Ale určitě na mě zapůsobily nejvíce Spojené arabské emiráty. Takže tu bych doporučil každému. Je tam od všeho něco.
Náplní tvého života je více či méně sport, jak a při čem stíháš relaxovat?
Relaxuji večer u televize se svojí snoubenkou či na dovolených, na které se snažím si šetřit svůj volný čas. Rád odpočívám u PlayStationu či na procházce se psem nebo trávení času u koní. Momentálně je můj největší odpočinek tenis se svojí snoubenkou, u kterého se hodně zasmějeme a hlava si odpočine.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co bys chtěl vzkázat našim čtenářům?
Já děkuji za skvělé otázky opět. Ať fandí českému týmu na Euru. Užívají si život a snaží se sportovat. Přeju jim hodně zdraví.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.