Rodina mě chodí podporovat na každý domácí zápas, říká HISENSE Hráč kola Lukáš Neruda z Krakovan

V soutěžním zápase nikdy neoblékl jiný dres než ten SK Krakovan. Ze zálohy se dostal přes útok až do obrany, kde nejčastěji obhospodařuje pozici krajního beka, ale byl to, paradoxně, výkon na stoperu, co ho dostal do sestavy kola. Krakovanský srdcař, hrdý fanoušek Arsenalu a Slavie a v neposlední řadě i manžel a táta tří dětí Lukáš Neruda vypráví v online rozhovoru pro náš web.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k vítězství v anketě Hráč kola, čekal jste to?
Dobrý den, děkuji, nečekal jsem ani nominaci na Hráče kola, takže jsem byl dost překvapený.
V posledním zápase jste podal výborný výkon. Jaký to byl zápas? Byl jste spokojený s Vašim výkonem? Ondra Černý uvedl, že jste k výborné defenzivě přidal i nadstavbu v rozehrávce, jste spíše herní typ stopera?
Určitě to byl těžký zápas, který jsme chtěli vyhrát. S výkonem jsem byl spokojený, ale samozřejmě vždy by to mohlo být lepší. To je hezké, co řekl Ondra, ale post stopera hraju jen málokdy. Líp se cítím na postu beka.
Po výborném jaru se Vám podařilo zachránit Okres. Jaká byla z Vašeho pohledu uplynulá sezona? S čím půjdete do té nové?
Uplynulá sezona byla velmi těžká. Věděli jsme, že bude padat hodně týmů a vlivem hodně zraněných hráčů se nám podzim moc nepodařil. Naštěstí se všichni uzdravili a jaro jsme odehráli v téměř plné sestavě. Myslím, že nám hodně pomohla zimní příprava, která byla velmi náročná, ale důležitá. Doufám, že se nám zdravotní problémy vyhnou a v nové sezoně nám to bude kopat jako teď.
Vaše primární pozice je stoper. Je to však i Vaše nejoblíbenější pozice nebo byste byl býval hrál jinde?
Jak už jsem zmínil výš, moje primární pozice je bek. Před pár lety jsem hrával zálohu a občas i útok, ale momentálně mi nejvíce vyhovuje pozice beka, na kterého mě dal náš trenér Vlastimil Chlád, když začal trénovat A-tým SK Krakovany.
Stopeři skórují často jen krásné góly. Vzpomínáte na ten Váš nejpovedenější?
Abych řekl pravdu, z pozice stopera se mi gól nepodařilo nikdy dát.
Patříte do skupinky místních srdcařů – celou kariéru jste strávil v dresu Krakovan. Přišla někdy nabídka, která jste zvažoval, nebo by muselo přijít něco z Arsenalu či Slavie, abyste opustil známé vody Krakovan?
V mladistvém věku jsem dostal nabídky jít hrát za týmy, které hráli vyšší třídy, ale nikdy jsem z Krakovan neodešel. Krakovany jsem pro mě srdcová záležitost, a nikdy jsem nelitoval toho, že jsem zůstal věrný. V Krakovanech žiju celý život, mám zde rodinu i práci, na hřišti jsme dobrá parta a jsem tu rád.
Příští sezonu bude Okres velmi nabitý. Na jaký tým se nejvíce těšíte? Váš kolega Aleš Dostál uvedl Týnec, máte taky nějaký takový tým?
Musím souhlasit s Alím, derby je vždycky taková třešnička na dortu každého týmu.
Prý jste velký fanoušek Slavie a Arsenalu. Jak jste prožíval uplynulou sezonu, ve které Vašim týmům jen těsně unikly mistrovské tituly?
Ano, jsem velký fanoušek těchto týmů. Samozřejmě jsem to prožíval v hospodě u piva. Baví mě hecování s klukama v kabině. Nicméně doufám, že příští rok už získá titul Slavie i Arsenal.
Dozvěděl jsem se, že jste údajně velký milovník piva. Jaké je Vaše nejoblíbenější?
Plzeň. (smích)
Co dělá Lukáš Neruda, když se zrovna neprohání po zeleném pažitu? Dočetl jsem se, že pracujete v AGRO Krakovany.
Když nejsem na hřišti, tak se snažím co nejvíc věnovat rodině. Mám rád práci na zahradě a okolo našeho domu a taky si zajít na oblíbenou Plzínku do naší hospůdky na hřišti. Agro Krakovany je náš rodinný podnik, kde dělám od 18 let a doufám, že mi ho jednou taťka přenechá a já zase svým dětem.
Jste hrdý táta tří dětí. Hrají také fotbal? Chodí Vás podporovat?
Ano, mám dva kluky (6 a 3 roky) a roční holčičku. Se syny si hodně kopeme na zahradě, anebo chodíme kopat na hřiště. Byl bych rád, kdyby u fotbalu zůstali. Nicméně starší syn Vítek začal trénovat tenis a hodně ho to baví. Mladší Matyáš miluje zemědělství – traktor, kopačky a krakovanský dres – tak je nejšťastnější. Manželka s dětmi mě chodí podporovat na každý domácí zápas. Děti na mě pokaždé hrdě volají, mávají a po zápase běží obejmout na hřiště, to mě vždycky potěší.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtěl vzkázat našim čtenářům?
Taky děkuji za rozhovor a čtenářům děkuji za hlasy v anketě. Čtenářům bych chtěl vzkázat, ať podporují fotbal a přeju jim hodně zdraví.

Autor: Jonathan Mensatoris

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.