Rozhovor s HISENSE hráčem sezóny pro rok 2023/2024

 

Nová sezóna pomalu tluče na dveře, ještě před tím jsme vyzpovídali hráče sezóny, kterým se stal Martin Fitko z AFK Tuchlovice, (https://fotbalunas.cz/hrac/49994). Podělil se s námi o svých plánech do budoucna, jak s fotbalem začínal a zhodnotil i mistrovství Evropy v Německu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine na základě čtenářů si byl zvolen hráčem sezóny, jak moc si tohoto ocenění vážíš a získal si v minulosti už podobné, případně jaké?
Nejprve bych všem čtenářům chtěl moc poděkovat, za jejich hlasy, nesmírně si toho vážím. Nikdy jsem žádnou anketu nevyhrál, možná jednou jsem byl hráč kola ale to si už nepamatuji.
Co tvoje hráčská kariéra, kde si začínal s fotbalem? Určitě máš zkušenosti i s působností v jiných týmech, než jsou Tuchlovice?
Jako malý, pěti letý kluk jsem začínal ve svém rodné obci nedaleko Kladno, to je Libušín, tam mě k fotbalu přivedl kamarád, jako žáček jsem pak přestupoval na Kladenskou Spartu Doly, kam si měl vytáhl pan Z. Hašek a s ním jsem prošel mladší i starší žáky. Když přišel dorostenecký věk, pan Hašek odešel na SK Kladno, několik ze Sparty šlo s ním, já byl jeden z nich. V dorostu jsem byl tedy na SK kladně, poslední půl rok jsem šel na hostování do Blšan, tehdy hráli dorosteneckou ligu. Po dorostu, jsem se vrátil na Kladno, kde tedy hráli 2. ligu pod vedením pana M. Koubka, tam jsem šanci nedostal a našel si hostování v SK Rakovník (divize), tam jsem strávil rok a začal studovat v Plzni, kde jsem si našel hostování ve Vejprnicích (divize). Přitom jsem hrál za SK Kladno extraligu ve futsale a přišla i nabídka z reprezentace do 21 let, tehdy trenér futsalu, nařídil, pokud chceme hrát na takové úrovni futsal musíme hrát fotbal max. na úrovni 1.A třídy, tak se to zlomilo a odešel jsem z fotbalu do nižších tříd, to bylo do Hostivic, po roce v Hostivicích si mě vyhlédli v Tuchlovicích a tam jsem zůstal do teď.
Jaké jsou tvoje plány do budoucna ve fotbale? Máš ještě nějaké ambice?
Fotbal mám moc rád, máme ho v rodině, i manželka hrála fotbal za mlada a reprezentovala ČR, ale jak se říká věk nezastavíš a já už mám tak trochu věk na fotbalový důchod, do nové sezóny chci naskočit na plno a odehrát ještě co nejvíc zápasů, záleží taky na zdravý, co mi povolí, ale končit se mi ještě nechce.
Co tvoje rituály před zápasem, máš nějaké?
Rituály, je to spíš taková klasika jako má asi každý hráč, Roller a když je možnost, tak i masáž, jinak poslech hudby.
Prý máš dva syny, kteří jdou ve tvých šlépějích. Kde momentálně hrají a kolik jim je let? Určitě seš pro ně velkým vzorem, cítíš to tak?
Ano mám dva syny, kteří se věnují fotbalu, pak mám další dvě dcery a syna, ale ten je ještě na fotbal malinký. Jinak nejstaršímu synovi je 17 let a před rokem přišel k nám do dorostu Tuchlovic na pozici brankáře a druhému synovi je 15 let a teď v létě jde z SK Kladno do Plzně, kde bude bojovat a hrát za Viktoru a taky snad úspěšně studovat. Jestli jsem jejich vzor nevím, v dnešní době jsou vzory úplně jiné, třeba Ronaldo, Messi, Mbappé atd…, ale doufám že jsem pro ně vzor hlavně v přístupu ke sportu a rodině, to mi stačí.
Věnuješ se ještě jinému sportu, než je fotbal ve volném čase, nebo jak trávíš svůj volný čas?
Ano, jak jsem řekl sport máme v rodině a máme ho rádi, rekreačně hraju ještě futsal. V zimě hokej, s klukama z Tuchlovic jsme si založili tým a hrajeme tu nejnižší hokejovou soutěž, je to super a baví nás to, jinak jezdím na kole, chodím běhat s manželkou, když ji stíhám (směje se)
Sledoval si ME v Německu? Co říkáš na výkon našich fotbalistů?
Sledoval jsem ME v Německu, celkově toto ME mě moc nenadchlo, takové nic moc. K zápasům ČR, nechci být nějaký kritický, ale něco tomu chybělo, nějaký zapal, chuť vyhrát a bojovat, nedařilo se dávat góly, i rozhodčí v našich zápasech mě nepřesvědčil o správném rozhodování. Na to, jaké jsou technologie v dnešní době, bylo až moc chybných verdiktů.
Blíží se nová sezóna, jak se na ní těšíš a připravuješ se na ní nějak?
Na novou sezónu se těším moc, budou zase nové týmy, s kterými změříme síly a poznáme nové hřiště, takže se těším. Jinak 15.7. nám v Tuchlovicích začala příprava, tak jsem do ní naskočil a připravuji se na plno s týmem. Snad se připravíme na nadcházející ročník sezóny kvalitně a minimálně snad zopakujeme 6.místo z uplynulé sezóny.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.