Petr Fiala - Víme, o co hrajeme. Pořád je šance, že to dopadne dobře.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Gratuluji k výhře o hráče kola. Co vás to bude stát, jako historicky druhého vítěze z Litultovic?
Děkuji. Ani nevím. My jsme to s kluky nikdy moc neprožívali. To se jen trochu zbláznila rodina. Chtěli mi udělat radost. (úsměv)
Kapitán Šrom si váš sobotní výkon hodně pochvaloval. Jak vy sám jste s ním byl spokojený?
V obraně jsme měli spoustu práce. Velké množství soubojů, v zápase šlo o hodně. Zvládali jsme to docela dobře, i když jejich kluci z áčka měli velkou kvalitu. Na nějakou lepší rozehrávku nám však někdy chyběl klid a celkově lepší pohyb bez míče.
Našel byste na něm nějaký škraloup?
Ve druhém poločase zřejmě už za stavu 2:3 jsem si naběhl na dobře kopnutý roh. Mohl z toho být gól. Balón mi na chvíli schovalo slunce a já jsem to trefil špatně, sjelo mi to po čele. To mě hodně mrzelo.
Ve veledůležitém zápase se Slavkovem jste nakonec prohráli, i když jste po půlhodině vedli o dvě branky. Co rozhodlo, že se vám nakonec zápas nepovedl dotáhnout do vítězného konce?
Jak jsem říkal, kluci z áčka na jejich straně byli hodně rozdílový. Podepsali se asi pod všechny tři góly. V mezihře a v útoku byli lepší, nebezpečnější. Snažili jsme se to dohnat bojovností a tvrdostí, ale ani 2 góly nestačily. Nicméně tento zápas určitě z našeho pohledu nepatřil k těm nejhorším v sezóně.
Čím vás Slavkov nejvíce zaskočil? A co vám na jejich hře dělalo největší problémy?
Věděli jsme, že určitě nastoupí v silné sestavě s posilami z A týmu, s tím jsme počítali. S míčem byli lepší, to rozhodlo. Výkon jsme podali statečný, uhráli jsme to, na co jsme měli.
Co říkáte na sobotní výsledky? Které vás nejvíc překvapily a zaskočily?
Za své postavení v tabulce si můžeme především sami. Co se týká výsledků, ať si každý udělá obrázek sám. Při nejmenším byly dost překvapivé. Nicméně už během týdne se k nám dostaly informace, že některé týmy si chtějí záchranu pohlídat i nefotbalovými způsoby. Zdá se mi dost ubohé, pokud chce někdo takto zachraňovat okres například u svého rezervního týmu. Neodpustím si ani kritiku toho, že na poslední chvíli byly změněny termíny zápasů v obou posledních kolech okresního přeboru. Nás se to dotklo v obou případech. Navíc termín zápasu se Slavkovem jsme měli dlouho dopředu domluvený právě na neděli z konkrétních důvodů. O změně jsme se dozvěděli v pondělí. Někteří kluci kvůli tomu nemohli hrát. Absolutně nesmyslné. Už vůbec nedává smysl odehrát vše v jeden termín, pokud víme, že je dlouhodobý nedostatek rozhodčích.
Co říkáte na to, že v opavském okrese jsou tři třetí třídy, a tím padá docela dost týmů v okresním přeboru a do poslední chvíle se neví, kolik týmů bude vůbec padat?
Zrušit čtvrté třídy byla podle mě velká chyba. Kvalita čtvrté a třetí třídy byla jinde, stejně jako je rozdíl mezi „trojkou“ a okresem. To že padají tři nebo dokonce jako v minulosti čtyři týmy, mi přijde hrozně nefotbalové. Navíc to nikdo neví dopředu.
Litultovice letos balancují na hraně sestupu. Loni jste přitom byli třetí. Kde hledat příčiny tohoto propadu?
Během minulé a na začátku této sezóny někteří rozdílový hráči odešli. Další důležité postavy týmu letos trápila zranění nebo nemohli nastoupit do mnoha zápasů z jiných důvodů. Mladší kluci nemají dost zkušeností. Navíc se naše sestava vždy dost měnila. Bohužel logické vyústění celé situace.
Jak se v sobotu připravíte na zápas proti Vávrovicím?
Víme, o co hrajeme. Pořád je šance, že to dopadne dobře. Musíme do toho dát všechno.
Jak vidíte budoucnost litultovického fotbalu? A vy sám budete pokračovat i nadále v jeho dresu?
V sobotu je poslední zápas sezóny. To je teď nejdůležitější.
Jak byste se charakterizoval jako fotbalista. Jaké jsou vaše přednosti a slabiny?
Myslím, že docela dobře čtu hru a mám slušný odhad a to nejen v hlavičkových soubojích. Co mi chybí jinde se snažím dohnat v soubojích bojovností.
Jaké plány máte na léto? Jak se budete udržovat v kondici?
Odpočnout si trochu od práce a od fotbalu a trávit čas s manželkou a s rodinou. V kondici se budu udržovat hlavně prací na rekonstrukci domu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
16. 6. 2024 07:58
O jakých nefotbalových věcech se pan Fiala baví? Že jeho Litultovice nabídli Bohuslavicím bečku, když vyhrajou v Životicích? Taky mohl odpovědět, že už má podepsáno ve Stěbořicích pro příští sezónu.