Ples a tombolu mám rád. Vždycky alespoň doma doplním ledničku, říká s úsměvem Miroslav Čupalka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Miroslav Čupalka z Rapidu. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Poslední krok s Černicemi nebyl jednoduchý, byl rozhodující faktor zápasu červená karta a hned na to navazující gól?
Věřím, že bychom vyhráli i tak, ale rozhodně to bylo důležité a určitě nám to situaci o něco usnadnilo.
Na Rapidu už jsi pěknou řádku let a zažil jsi zde hodně. Kam řadíš vítězství v soutěži navíc s kapitánskou páskou na ruce?
Za nějakých 15 let, co jsem na Rapidu, jsem zhruba 13 sezon hrál o sestup, takže to byla příjemná změna (směje se). S kapitánskou páskou je to o trochu více zavazující, ale celkově jsme hráli jako tým, takže by ji mohl mít na ruce kdokoliv.
Byl v sezoně nějaký moment, kdy už jsi trochu nevěřil, že by se týmu nemusel zisk prvního místa povést. Po podzimu jste ztráceli 4 body a prohráli vysoko se Lhotou, Ledci i Černicemi.
Přesně po posledním podzimním zápase jsem si říkal, že už to není jen v našich rukách, ale přesto jsem věřil, že se to může povést. To že nakonec máme náskok nějakých deset bodů, bych ale určitě netipoval. Jak Ledce, tak Lhota nás na podzim přejely, takže jsem čekal souboj do posledního kola.
Na Rapidu jsi braný jako univerzál, který může naskočit na více postech. Střední záložník, stoper, krajní záložník nebo útočník ti není cizí. Kdo s tebou začal takhle šoupat a kde si se cítil nejméně komfortně?
V žácích a dorostu jsem nastupoval většinou ve středu zálohy. Občas mě trenéři zkoušeli na stopera, ale jelikož jsem si tam rád hrál s míčem, tak jsem to občas po..kazil a radši mě zase šoupli do středu. Po příchodu do mužů jsem ale jako mladej neměl moc šanci se dostat hned na střed, takže jsem většinou hrál na kraji a dokonce občas i na beku. Tím jsem si jako mladej nějak osvojil hru na středu a kraji. Možná největší problém pro mě byl, když mě trenéři už tady na Rapidu postavili samotného na hrot. Než jsem si nějak zvyknul na hru zády k brance, tak to vážně trvalo a připadal jsem si jak dřevák. Navíc jsem měl tenkrát 30kg i s postelí, takže mě každej bek hned odstrčil. Teď už jsem ale trochu nabral hmotu(svalovou?), tak už se mi hraje dobře i tam (směje se). Takže za svou kariéru jsem zkusil asi všechny posty a odehraju asi všechno.. Ale jelikož teď už jsem o něco starší s nabranou hmotou i línější, tak je pro mě aktuálně asi nejmíň komfortní krajní záloha (směje se).
Na tréninky často chodíš jako poslední, ale to samé platí i o odcházení. Vypovídá to o tobě něco? Máš už mazání hřejivky nebo dlouhé vysedávání a převlíkání v šatně něco jako takový tvůj zaběhnutý rituál?
Je pravda, že občas to mám jen tak tak. Někdy to má svoje důvodu (práce, děti), ale občas to nějak nevyjde, no (směje se). A jak správně popisuješ, k přípravě na trénink u mě patří i nějaký to mazání, abych se vůbec rozběhl, takže často jdu z kabiny jako poslední. Po tréninku je to spíš čistokrevná lenost a taky únava.. Ono běhat v mém věku za 20 bláznama je pro mě skoro na hranici infarktu (směje se).
Ve sprše po tréninku si prý často pobrukuješ různé, pro ostatní nesmyslné, melodie. Mají nějaký význam a původ nebo je to jen, co ti přijde z dobré nálady na jazyk?
Mám radost, že jsem přežil trénink, tak si broukám. A že jsou pro ostatní neznámé? No to asi pro to, že když jsem chodil na diskotéky na tyhle písničky tancovat, tak většina kabiny nebyla ještě na světě (směje se).
Někteří spoluhráči si tě dobírají za tvůj styl kopu, kdy střílíš zpravidla v záklonu. Přibliž tak trochu tvůj kop Čupigól a prozraď jaký máš nejen s ním poměr šancí a gólů?
Řekni kdo!! Není rozhodující jak střílíš, ale kolik gólů dáš (směje se). A tam musí kluci ještě pořádně zabrat, aby se mi v celkové statistice alespoň přiblížili (směje se). Čupigól je výrobní tajemství.. A poměr šancí na gól? Tak 4:1? Kdybych to trochu stáhnul, tak jsem hrál někde jinde.. Takže poměr je asi správný.
Někdo si může myslet, že soustředění bereš spíše jako menší dovolenou. Není návštěva Sušice, co by nechyběly wafle s nutella plus, půlmetrová pizza nebo vířivka. Jezdíš si tedy trochu máknout nebo si spíš užívat?
Kdo má za sebou 20 zimních příprav, tak si můžeme povídat, od čeho jsou soustředění (směje se). Jinak z toho co popisuješ se tím, že do Sušice jezdíme pravidelně, stal takový hezký rituál. Ale pořád jezdím na soustředění zamakat. K tomu abych se cítil na hřišti dobře, je to potřeba. A je úplně jedno, jestli to je v kraji nebo v okresu.
Na Rapidu pomalu vzniká tradice plesu. Nechybí tu ani tombola, kde jsi ale i přes často malý počet zakoupených lístků dost úspěšný. Nejsou v osudí zahřáté lístky?
Jo ples a tombolu mám rád. Vždycky alespoň doma doplním ledničku (směje se). A není to žádná levota, jen matematika (směje se).
V rok starém rozhovoru jsi řekl, že výhra v anketě je pro tebe, a teď budu citovat: “..potvrzení, že práce, kterou do svého sportu vkládám, má smysl.” Máš to furt nastavené stejně? Pořád to dává smysl?
Trochu bych to poupravil. Výhra v anketě není důležitá. Důležitější je, že mám fotbal pořád rád, takže práce, kterou do svého sportu vkládám, má smysl.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.