Mám chuť dávat góly, říká Hráč kola David Kosprd z Krakovan

Zahrál si mimo jiné za Kutnou Horu, Nové Dvory či Hlízov. V Čáslavi okusil dorosteneckou ligu, v Hlízově 1.A třídu a momentálně hraje za Krakovany. Útočník s čichem na góly a bývalý nejlepší střelec Kutnohorského okresu a aktuální Hráč kola David Kosprd odpovídá v online rozhovoru pro náš web.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k vítězství v anketě Hráč kola, jaké byly bezprostřední pocity, když jste to zjistil? Není to však první anketa, kterou jste vyhrál – dva roky zpět jste totiž zvítězil v anketě Nejlepší střelec Kutnohorského okresu. Co řadíte v kariéře výše?
Děkuji, no přiznám se, že mě to celkem překvapilo, jelikož jsem odehrál cca 25 minut a na pažitu byli jiní borci, kteří odjezdili 90 minut naplno. Tak zatím asi toho střelce na Kutnohorsku, jelikož se mi dařilo během celé sezóny, tady je to zatím jeden zápas, ale tohoto ocenění si také moc vážím.
V posledním zápase jste po příchodu z lavičku dokázal dvakrát skórovat a přidat asistenci. Jaký to byl z Vašeho pohledu zápas? Přeci jen Zásmuky patří k nejlepším týmům v soutěži.
Zápas to byl těžký, kluci od začátku makali na 110 %. Jsem rád za to, jak to dopadlo.
Zatím jste více nastupoval za béčko, kde se Vám daří nadmíru – osm branek za pět zápasů je úctyhodná bilance. Dokonce si říkám, že starty za áčko mohly přijít výrazně dřív. Čím to, že jste nastupoval primárně za béčko? Můžeme se na Vás těšit v dalších zápasech prvního mužstva, nebo šlo jen o takovou chvilkovou výpomoc?
Děkuji za lichotku, ale fotbal je týmová hra, není to o mě. Když se daří týmu, daří se i mě. Za áčko nastoupím vždy rád, ale bohužel na to nemám momentálně fyzičku. (smích) Navíc nestíhám tréninky, jelikož přestavujeme patro u rodinného domu a když zrovna nedělám doma, tak jsem v práci.
Týmový cíl byl před jarní sezonou záchrana v soutěži, měl jste i nějakou osobní ambici, například co se týče vstřelených gólů či asistencí?
Asi ne, žádné ambice jsem neměl, jdu si prostě zahrát fotbal. To, že se daří, je jen týmová zásluha a je to dobře.
Za svou kariéru jste prošel několika zajímavými kluby, za zmínku stojí Kutná Hora, Čáslav či Hlízov, ve kterém jste si zahrál 1.A třídu. Na jaké angažmá nejlépe vzpomínáte a máte ještě ambice se vrátit do vyššího fotbalu?
Nejvíce mě bavila asi Čáslav, to se tam hrála dorostenecká první liga, takže to byl dobrý pocit říct, že hraji ligu.
Hrál jste jak kutnohorský přebor, tak i ten kolínský. Který Vám přijde kvalitnější?
Obě soutěže jsou kvalitní, nedokážu určit, která je náročnější.
V našem Okresním přeboru působíte teprve od jara, jak byste sám sebe jako hráče popsal fanouškům, kteří Vás neznají?
Těžko říct, moc toho nenaběhám, ale mám chuť dávat góly.
Vzpomínáte na nejhezčí gól, který jste dal?
Upřímně si ho nějak nevybavuji.
V Krakovanech je spoustu kvalitních hráčů. S kým si na hřišti rozumíte nejvíce?
To je pravda, všichni mají svou kvalitu. Těžko říct, jsem rád, že mě kluci přijali mezi sebe a bavím se se všemi.
Od malička jste hrával spíše v obraně, ale s příchodem do Nových Dvorů jste se posunul do útoku, sedí Vám to zde více? Hrajete i v Krakovanech útočníka?
To je pravda, od mala jsem byl v obraně a s přechodem z dorostu mezi dospělé jsem se sestavou posunul až úplně dopředu a asi mi to sedí více, souboje si najdu i v útoku, ale hlavně mohu dávat góly.
Dočetl jsem se, že děláte závodně požární sport, což je fyzicky dost náročný sport. Pomáhá Vám to i ve fotbale?
Bohužel už tento sport nedělám, jelikož na to nemám čas.
Co dělá David Kosprd, když se zrovna neprohání po zeleném pažitu či s požární výbavou? Prý pracujete jako policista, je to pravda?
Svůj čas trávím na hřišti, v práci, prací ohledně baráku anebo s přítelkyní.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtěl vzkázat našim čtenářům?
Také děkuji a vzkázal bych velké díky za hlasování.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.