Myslím, že spokojení jsou, když teda nedojde na to, že chci zavřít a jít domů, říká smíchovský výčepní Aleš Pretl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím Aleš Pretl. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tvé i týmové výkony mají v posledních týdnech vzrůstající tendenci. Už proti Rapidu si měl spoustu zákroků. Ve Vochově už z toho byly tři body. Jsou lepší výsledky na týmové i osobní pohodě znát?
Myslím si, že určitě ano. Už jen z počtu našich proměněných šancí je to opravdu vidět.
Mimo dobré práce v brance při chytání, jsi byl chválen i za dobrou rozehrávku. Je to něco, na co bereš větší ohled a důležitost?
No neřekl bych, že jsem nějak chválen za dobrou rozehrávku, už jen proto, že to je má největší slabina. Ale snažím se na tom pracovat.
Ve tvém fotbalovém životopise najdeme jen Smíchov a tým Sportovní a podnikatelské školy. Můžeš zkusit odhalit, v čem je rozdíl mezi klasickým fotbalovým týmem a ve většinovém složení školním týmem?
Já bych asi neřekl, že je v tom nějaký rozdíl, nebo já jsem rozdíl nepoznal.
Prý tě čeká v nejbližších dnech maturita. Máš nějaké vysněné otázky nebo naopak ty co tě s trochou nadsázky budí ze spaní?
Maturitu už mám naštěstí za sebou. Dokonce i úspěšně, přestože jsem si nevytáhl nejostřejší pastelku v penálu.
Béčko Smíchova je co se týče rozhovorů zatím trochu nepoznaný kraj. Prozraď, kdo má největší sklony k opozdilectví, agresivitě nebo má například na všechno odpověď.
K opozdilectví bych přiřadil jednoznačně Jirku Loudu, protože třeba 2 hodiny před zápasem napíše, že nedorazí nebo protože má na trénink odkliknuto, že přijde, ale na tréninku není.
Tvá práce na tréninkách a zápasech prý nekončí na hřišti, ale ještě pokračuje v místní hospodě. Jaké je to sloužit svým spoluhráčům a jak jsou s tvou obsluhou spokojeni? Nebyl si za to pak někdy terčem vtipných poznámek?
Tak na to je jednoduchá odpověď a to: je to těžké. Myslím, že spokojení jsou, když teda nedojde na to, že chci zavřít a jít domů. Terčem vtipných poznámek je u nás každý i když nepracuje v hospodě, proto to určitě prací v hospodě není.
Všiml jsem si, že si změnil sestřih, respektive si ho zkrátil. Co tě k tomu vedlo?
Jo tak to bylo kvůli tomu, jak mi padaly vlasy do očí. A díky tomuhle radikálnímu zkrácení mám teď chvilku klid. Ale asi si to zase nechám narůst.
Jak to máš s dalšími sportovními aktivitami. Viděl jsem, že občas vyrazíš na kolo nebo obuješ běžecké boty. Jaké nejdelší trasy máš v kuse zaběhnuté nebo případně najeté.
Ano to je pravda, na kole se projedu rád, ale spíše ho používám jako dopravní prostředek, než že bych seděl doma a řekl si mám chuť se projet na kole. Nejdelší trasu teda fakt nevím. Zato běhání už je o něčem jiném. Už jen tím, že jsem jako malý dělal atletiku, která mě dost naplňovala. Loni jsem v lednu uběhl 20 kilometrů, a to jen proto, že mě bavily písničky, které jsem měl puštěné a fakt mě to bavilo.
Často se řeší jaká fotbalová liga je nejkvalitnější. Objevují se hlasy, že anglická je nejintenzivnější, německá nejzábavnější nebo že italská má nejpropracovanější defenzivu. Jak si na tom s osobními preferencemi ty?
Já jako na fotbal moc nekoukám, takže preference moc nemám. Když tak koukám na to, na co zrovna kouká táta, takže mě je to jedno jaká liga nebo jaký tým hraje.

Autor: Daniel Kořenek

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.