Jan Ledvina, přeborový sprinter a vášnivý hráč World of Tanks

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jan Ledvina z Rapidu. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ve druhém jarním zápase jsi gólem rozhodl o třech bodech s Kaznějovem. Jak bys tento zápas zhodnotil?
No, rozhodně to byl povedenější zápas než se Zručí. První poločas se úplně nedařil podle našich představ, ale druhý jsme zamakali a dopadlo to vítězně.
Jsi prý jeden z nejrychlejších hráčů v soutěži. Nepřemýšlel jsi někdy o "kariéře" sprintera?
Vím sám, že tam nějaká rychlost je, ale nikdy jsem o tom nepřemýšlel. Avšak jedna učitelka ze sportovního gymnázia mi nabízela, že mě dostane k nim na školu, pokud budu chtít, když jsem tehdy zaběhl nový rekord naší školy (SOUE) na 100 metrů.
Z kabiny jdou hlasy, že často vynecháváš pondělní tréninky, o kterých je známo, že jsou nejnáročnější. Je to jen shoda náhod, nebo si snad chceš jen po náročném víkendu odpočinout?
Tak samozřejmě vím, že jsou nejnáročnější silově, ale záleží... Někdy jsem vyřízený z práce a jelikož nebydlím v Plzni, tak čekat na trénink 3 hodiny se mi úplně nechce, tak se omluvím. Ale jinak chodím jak jen můžu a co kolena vydrží.
Rád prý obíháš banky. Našel jsi to, co jsi hledal?
Ale jo, měl jsem dobu, kdy jsem si zařizoval nějaké spoření a je prostě důležité si vybrat tu s nejlepšími podmínkami. (směje se)
Nejde si na tobě nevšimnout množství tetování. Kolik jich na sobě máš a mají některá z nich nějaký speciální význam?
Mám 10 tetování, což bych řekl, že je ještě ucházející číslo. Jedno z nich má speciální význam a to je na levém prsu kde mám kostlivce s jedním ďábelským křídlem - což značí moji babičku, která je pěkná potvora a druhé andělské - což značí její dceru neboli moji maminku.
Jsou tam i taková, která bys teď raději neměl?
Asi bych řekl že ne, možná jedině to první, které je prostě "první", takže to by asi většina lidí změnila.
Máš úplně nové bílé kopačky. Budeš je nosit jen v hezkém počasí, abys je neušpinil, nebo poctivě drhneš po každém pobytu na hřišti?
Koupil jsem bílé asi hlavně proto, že byly ve slevě a nechtěl jsem platit plnou cenu (směje se). Ale první trénink, co jsem je měl, byl zároveň první trénink na trávě, takže si určitě všichni dokážou představit, jak mohly vypadat. Ale jinak je nějak extra nemyju, jen maximálně až přijde zazimování, to je umyju, toť vše. (usmívá se)
Co děláš ve svém mimofotbalovém životě?
Ve svém mimofotbalovém životě chodím hlavně do práce a když nejsem v práci, tak jsem vášnivý hráč tanků - World of Tanks - a samozřejmě někdy zajdu posedět s přáteli. Pro trenéry: nikdy to není den před zápasem. (směje se)
Jak velká je od přítelkyně podpora k tvému koníčku?
Ano, přítelkyně mě podporuje nade vše. Není zápas, na kterým by chyběla, dokonce si chce udělat dres s mým číslem a chodit s ním na zápasy. Bohužel nemůže vybrat barvu dresu, protože skoro každý zápas máme jinou sadu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.