Občas si zajdu zachytat i hokejový zápas. Vypadá to, že mým vzorem bude Petr Čech, směje se Pavel Gottwald

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v Podzimní. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Nejvíce hlasů posbíral brankář Černic Pavel Gottwald. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáš na vítězství v anketě a jaké to pro tebe bude mít důsledky? Budeš za to muset donést něco do kabiny? Slyšel jsem o base piv.
Vítězství jsem samozřejmě vůbec nečekal. Byl jsem mile překvapen, že jsem se vůbec do sestavy podzimu dostal. Rád bych s týmem navázal stejnými výkony a případně i přemýšlel o postupu, který by si celý tým zasloužil. To jsi slyšel správně, ale doufal jsem, že už je to promlčené, ale kvůli této otázce budu muset klukům do kabiny basu přinést (směje se).
Odehrál jsi nebo v tvém případě odchytal jako jeden z mála hráčů v soutěži všechny podzimní zápasy a udržel tři čistá konta. Jsi celkově rád vytížený nebo by ti nevadilo si občas oddechnout a kde u sebe případně vidíš prostor pro zlepšení.
Tak komu by nevadilo si občas oddechnout, ale nemám s tím problém celou sezónu odchytat. Prostor pro zlepšení vidím úplně všude, každý má přeci pořád co zlepšovat. Hlavně bych zlepšoval kolektiv, to je vždy zábava (směje se).
Jak už jsem zmínil v předešlé otázce, při zápasech jste často náhradního brankáře neměli. Kdo by byl podle tebe v případě nečekaného střídání při hře vhodným kandidátem na to tě zastoupit?
Vhodným kandidátem, na to mě zastoupit, by byl rozhodně Kotě (Václav Kotěšovec), který už několik zápasů, převážně na Sencu, odchytal, ale určitě i DK10 (David Kopa) by mě mohl nahradit. Ten je totiž výborný všude (směje se).
Po minulé sezoně, kdy jsi se objevoval v bráně áčka jsi v tomto ročníku nastupoval spíše za béčko. Co stálo za touto změnou?
Odpověď na tuhle otázku je jednoduchá. Po minulé sezóně, kdy jsem odchytal většinu zápasů za naše áčko a získal tak spoustu užitečných zkušeností, přišel k nám do týmu nový a lepší brankář.
Béčko si po minulé nepovedené sezoně spravilo chuť. Kdyby si měl vypíchnout nějaký moment z podzimní části, který by to byl?
Přesně tak, jsem rád, že se béčko takhle zvedlo. Vypíchnul bych určitě zimní dokopnou a přestřelkový zápas na Letné, který pro nás naštěstí dopadl lépe a dokonce jsem i asistoval na vítězný gól.
V Černicích jsi už dlouho a nikde jinde jsi vlastně nepůsobil. Jaký vztah sis ke klubu vybudoval a jak ses vůbec k fotbalu v Černicích dostal?
K fotbalu jsem se dostal díky mému tátovi, který také hrál fotbal a já chtěl jít v jeho stopách. A do Černic jsme se nastěhovali, když jsem byl malý. V klubu jsem už přes 13 let, prošel jsem zde od přípravek až po náš A tým a mám zde spoustu dobrých kamarádů, se kterými jsem v Černicích vyrůstal. Takže jsem si s klubem vybudoval samozřejmě kladný vztah a cítím se tu jako doma.
Pomalu končí zimní přestávka. Co ty a zimní sporty, viděl jsem, že ti není úplně cizí ani druhý nejpopulárnější sport u nás. Ve sportu a ostatně i v životě hraje důležitou roli hlava.
Samozřejmě i v zimě se snažím sportovat. Rád jezdím na snowboardu nebo si chodím zabruslit, ale jak je v otázce zmíněno, občas si zajdu zachytat i hokejový zápas. Vypadá to, že mým vzorem bude Petr Čech (směje se).
Jako brankář jsi často pod tlakem, jelikož každá chyba je hned vidět. Jak tlak snášíš a jak se s ním případně ve sportu i v běžném životě vyrovnáváš?
S vyrovnáváním se se situacemi pod tlakem, bojuji už od malička a je to bohužel občas při zápase znát. Hodně ale záleží na tom, proti komu hrajeme a jaký je stav zápasu. Ale vždy si uvědomím, že je to přeci pořád jen fotbal a že nejde o život. Každý přeci dělá chyby. Ale i přesto se do každého zápasu snažím dát 100%.
Vyskytlo se na tvojí osobu na hřišti nějaké vtipné pojmenování nebo přirovnání například na základě sportovních (ne)výkonů, vizáže nebo podobně a pokud ano, tak v jaké souvislosti nebo situaci.
Nic konkrétního mě nenapadá. Občas zaslechnu přirovnání na mé kudrnaté vlasy, že vypadají jako květák nebo že vypadám jako Levák Bob, ale to slýchávám všude.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.