Dobré výkony týmu? Zásluhu na tom mají hlavně naši trenéři, míní Richard Bártík

Milevsko si podruhé za sebou připsalo vítězství v anketě o hráče kola. Tentokrát padla řada na Richarda Bartíka, který se rozpovídal o dobrých výkonech týmů, ale nezapomněl vynechat ani svoji kariéru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Richarde, gratuluji ti k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Vítězství v anketě jsem nečekal a příjemně mě potěšilo. Samozřejmě si toho moc vážím, ale není to jen o mně, zásluhu na tom má celý tým.
Pro Milevsko jde o druhé vítězství v řadě v anketě. Co říkáš na tuto statistiku?
Myslím si, že je to dobrá vizitka našich posledních výkonů, co jsme v zápasech předvedli. Doufáme, že se nám bude nadále dařit i v dalších anketách.
Zápas v Třěběticích přinesl bezbrankovou remízu. Jak bys hodnotil váš výkon?
Na soupeře jsme se dobře připravili a věděli jsme, že nás u nováčka soutěže nečeká nic lehkého. Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale nedokázali jsme žádnou z šancí proměnit v gól. Hráče Třebětic hnali vpřed plné ochozy, a pak se hra začala přelévat ze strany na stranu. Těší nás, že jsme udrželi další čisté konto, ale mrzí nás, že jsme výsledek nedotáhli do vítězného konce.
Sice jste natáhli sérii bez prohry, ale i váš trenér Tomáš Smrčina by radši získal místo remízy tříbodové vítězství. Souhlasíš s vaším koučem?
Souhlasím s naším trenérem, protože chceme naplno bodovat v každém zápase a každá ztráta nás mrzí.
Když zůstaneme ještě u těch trenérů, tak třebětický Marek Černoch označil váš tým za velmi perspektivní s velkou budoucností. Jak se tato slova poslouchají?
Tato slova nás těší a dobře se poslouchají. Jsme mladý tým složený převážně z milevských odchovanců a pár zkušených borců, od kterých se máme stále co učit. Víme, že postupem času nabereme další zkušenosti, které nám pomohou se nadále zlepšovat.
Dvě kola před koncem podzimu držíte nadále pátou pozici. Čekal jsi takovéto výkony před začátkem ročníku?
Už od začátku přípravy jsme si všichni v hlavách nastavili, že chceme bojovat o přední příčky. Zásluhu na tom mají hlavně naši trenéři, kteří nám připravili náročnou přípravu, ze které těžíme celý podzim. Myslím si, že bychom na tom mohli být ještě o něco lépe, ale bohužel se nám některé zápasy nepovedly tak, jak bychom si představovali.
Teď půjdeme ke tvojí kariéře. S fotbalem jsi začínal tady v Milevsku, kdo tě k němu přivedl?
K fotbalu mě přivedl můj děda, Josef Valenta. Už od tří let mě bral na stadion a jelikož měl k milevskému fotbalu opravdu blízko, strávil jsem zde hodně času.
Jak vzpomínáš na tvoji první štaci v Milevsku před přestupem do Táborska?
Vzpomínám samozřejmě jen v dobrém. V Milevsku se sešel opravdu silný ročník 2000-2002 a měli jsme mnoho úspěchů. Například, když jsme jako starší dorostenci vyhráli krajský přebor po patnácti letech. Sešla se tehdy skvělá parta a velká část z nás působí momentálně v milevském A-týmu.
V roce 2018 jsi odešel do Táborska, kde jsi strávil rok. Co ti tato štace dala do fotbalového života?
Tenkrát jsem v Táboře chodil na střední školu a přišla mi nabídka na hostování. Řekl jsem si, že by nebyl špatný nápad si zahrát vyšší soutěž a tak jsem do toho šel. Za krátké působení jsem nabral mnoho nových zkušeností, ale bohužel jsem nedokázal skloubit školu s fotbalem a po půl roce jsem se vrátil zpátky.
Následně jsi se ale hned vrátil ke vzduchotechnikům. Bereš tedy Milevsko jako srdeční záležitost?
Určitě ano, přeci jen v Milevsku jsem fotbalově vyrostl a mám tam spoustu kamarádů.
Minulost už necháme a zamíříme k víkendu. Čeká vás duel proti Hluboké. Jaký zápas očekáváš?
Nebude to nic lehkého, jelikož Hluboká ještě neprohrála a víme, jak kvalitní mají tým. Budeme se snažit na ně co nejlépe připravit a věříme, že jim dokážeme sérii ukončit.
Půjde o zápas podzimu?
Ke každému zápasu se snažíme přistoupit stejně, ať je soupeř jakýkoliv. Očekáváme ale, že to bude atraktivní utkání, jak pro nás, tak pro diváky.
Poslední otázka. Máte ještě nějaké jiné koníčky, než fotbal?
Chodím na sportovní vysokou školu, takže jsem pro jakýkoliv sport. V létě například chodíme s klukama z kabiny na plážový volejbal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.