Zazvonil telefon a volal mi starosta, že by potřebovali pomoct a jak jistě uznáte, starostovi se neodmítá, říká s úsměvem Lukáš Ulč

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal brankář Ledců Lukáš Ulč. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Porazili jste první tým tabulky na jeho hřišti a ještě k tomu vysokým rozdílem. Jak moc se po zápase lišila realita s vaším osobním a týmovým očekáváním před zápasem?
Na zápas jsme se těšili, věděli jsme, že jedeme v dobré sestavě a můžeme uspět, což se nakonec potvrdilo. Takový rozdíl jsme však samozřejmě nečekali.
V prvním poločase jste podal opravdu dobrý výkon a nakonec udržel nulu. Docela fajn na to, že jste měl původně jiné plány a z nominace do branky na tento zápas jste nebyl úplně nadšený, co?
Ano, je pravda, že jsem na tento víkend měl dlouho domluvenou akci s kamarády a dětmi na chatě. Bohužel kolega brankář onemocněl, tak jsem měnil plány. Z chaty jsem přijel o den dříve a šel do brány. On by se zachoval určitě stejně, přeci nenecháme mužstvo na holičkách. To že se mi dařilo bych nepřeceňoval, někdy to prostě vyjde ideálně, někdy už tak ne. A jsem tam přeci proto, abych něco chytil...
Výsledek ze zápasu s Rapidem i kol předtím si říkají o řádné oslavení, v neděli ale asi příliš prostoru nebylo. Kdo za to umí ale jinak v hospodě či jinde vzít?
Tak to je určitě zajímavý dotaz :-). Oslavy zatím neproběhly. Myslím, že to necháme až na dokopnou, kde společně zhodnotíme celý podzim. V teamu máme dobrou partu a řekl bych, že se vzorně doplňujeme jak na hřišti, tak i v hospodě :-).
Ve vaší hráčské kartě najdeme jen Starý Plzenec a Ledce, plus k tomu krátké hostování v Seči. Povězte něco o těchto štacích a následných přesunech.
Ze Starého Plzence pocházím a strávil jsme zde u fotbalu nejvíce let. Pendloval jsem mezi A a B mužstvem cca od 16 do 17 let. Dodnes tam mám spoustu kamarádů ve staré gardě, bohužel časově mi nevychází se s nimi potkat, což musím napravit. Seč byla krátké intermezzo, když se nás v Plzenci sešlo asi 5 golmanů a logicky nejmladší a místní šel o dům dál. Ale za tu zkušenost jsem rád, strávil jsem tam asi půl sezony a každý zápas jsem měl spoustu práce. Lepší než vysedávat na lavičce. Do Ledců jsem se přiženil cca před 7 lety. Zazvonil telefon a volal mi starosta, že by potřebovali pomoct a jak jistě uznáte, starostovi se neodmítá :-).
Vzhledem k pokročilejší fázi kariéry už je fotbal v rámci důležitosti asi postavený trochu na vedlejší kolej. Co vás u něj stále drží?
Fotbal je pro mne určitá forma odreagování a řekněme nabytí pocitu, že pro sebe člověk něco dělá. Je fajn, když zjistíte, že proti vám nastupují třeba o 20 i více let mladší hráči a občas jim něco chytíte....
Prý jste v Ledcích vytížen i jako trenér u týmu, kde hraje váš syn. Byl to hlavní důvod proč si vzít trénování dětí na starost?
Hlavním důvodem bylo, že jiný tatínek musel skončit kvůli pracovnímu vytížení, tak jsem to vzal za něho. A jak píšete, mám aspoň pod dohledem Lukyho juniora. Musím říct, že na jeden z prvních tréninků přišlo asi 25 dětí, což mi zaskočilo. Jedná se o mladší přípravku, takže děti 5-8 let. Myslel jsem že už příště nepřijdu :-) Ale když nyní vidíte jejich zápal, nadšení, radost, má to něco do sebe a nelituju, že jsem do toho šel..
V Ledcích je na poměrně malou obec pěkný areál. Co na něj říkáte a využíváte ho nějak i mimo fotbal?
Díky za tento dotaz, máte naprostou pravdu. V Ledcích je super areál včetně okolního sportovního vyžití a nejen to. Je tu i spousta lidí, kteří se okolo fotbalu točí, věnují mu hodně svého osobního času a i díky nim to zde prostě funguje. Chodí fanoušci, kteří nás podporují a vytváří atmosféru, kterou by nám záviděl nejeden klub z vyšší soutěže. Pokud si k tomu perfektnímu zázemí přidáte dojezdovou vzdálenost z Plzně cca 20 minut, máte ideální fotbalovou destinaci.
Ve volném čase máte prý mimo jiné blízko k rybám. Preferujete spíše akvaristiku nebo venkovní rybaření?
Akvárko mám doma 280litrové a je to relax. Na venkovní rybaření jsem si asi po 30 letech poprvé neudělal povolenku. Není prostě čas, ale chybí mi to. Občas zajdu se synem, on má totiž dětskou povolenku na místní rybník. Po hodině ho to nebaví a tak, aby tam vydržel, musím ho uplácet dobrotami z nedaleké hospůdky. Když tak přemýšlím, tak by mi možná ta povolenka o moc dráž nevyšla :-)
Na závěr otázka s pohledem do minulosti. Kdybyste měl vypíchnout jeden fotbalový a jeden řekněme životní zážitek, které by to byly?
Fotbalový: Těžká volba, vzpomínám si třeba na dvě chycené penalty v jednom zápase (nemyslím v rozstřelu). Životní: Narození syna, to je prostě nejvíc!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.