Michal Gavenda - První poločas kluci ze Štáblovic asi mysleli, že nechytnu vůbec nic

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Jak jste spokojený se svým výkonem a výkonem týmu?
Dnes byl náš výkon určitě lepší než minulé kolo s Jakartovicemi. Můj výkon nebyl špatný. Akorát při centrech jsem místo míče chytal naše hráče. Později jsem to radši nechal uskákat naše hráče, kteří to zvládli skvěle.
S jakou taktikou jste do zápasu se Štáblovicemi šli? A překvapil vás soupeř něčím?
Na taktické předzápasové přípravě s trenéry jsem chyběl, holt nepiju ty morgeny. (smích) Myslím, že nás soupeř moc nepřekvapil, hrajeme proti sobě už nějakou dobu.
Minulý zápas jste vsítil dvě branky a nyní jste chytal. Jaký byl důvod, že jste šel do branky? A proč trenér vybral zrovna vás, jako nejzkušenějšího? Do branky vždycky chodili ti nejmladší. (smích)
Asi jsem duševně nejmladší. (smích) Před 30 kily jsem chytal pravidelně, takže s tím nemám problém. Trenér měl jen strach, že budu zkoušet kličkovat, ale já byl tentokrát hodný.
Považujete se za univerzála, který dokáže odehrát každý post?
Myslím, že jsem schopný odehrát každý post, kde nebude znát má „ rychlost“, ale nejlíp jsem se vždy cítil v útoku. Na běhavé křídlo bych si určitě netroufl. (úsměv)
V zápase na vás šlo poměrně dost střel. Který zákrok kromě penalty byl to nejvíce top?
První poločas kluci ze Štáblovic asi mysleli, že nechytnu vůbec nic. I díky tomu stříleli naštěstí často z nepřipravených pozic a vedle. Nejnebezpečnější byl nájezd Laovského, ale jeho záměr jsem dopředu přečetl a střelu na zadní tyč vyrazil.
V nastavení se proti vám chytala penalta, kterou jste chytil. Věděl jste na jakou stranu se vrhnout? A byla chycena penalta způsobená vašim skvělým zákrokem, nebo spíše, že střelec špatně penaltu kopl?
Byl jsem dopředu rozhodnutý kam se vrhnout, a už před rozběhem střelce Gračanina jsem si ho připravoval na to, aby to kopnul na stranu, kterou jsem si vybral. Zákrok to byl za mě skvělý, střela šla dost razantně a k tyči. Šel jsem však na stranu o dost dřív, takže penalta se dá vážně jen špatně kopnout.
Se Štáblovicemi jste remizovali. Jaký to byl vůbec zápas?
První poločas byli lepší hosté, měli mnohem víc šancí než my, ale nakládali s nimi prachbídně. My jsme své šance využili lépe, a tak jsme vedli 2:1. Druhý poločas měli hosté platonickou převahu, ale my jsme měli více šancí a mohli jsme několikrát rozhodnout. Bohužel v dlouhém nastavení hosté srovnali, a ještě měli výhodu pokutového kopu. Tentokrát bych chtěl za 89 minut pochválit rozhodčího, pískal opravdu dobře. Bohužel velmi kvalitní zápas se mu asi hodně líbil, tak se rozhodl nastavit jako v Anglii 10 minut. O dárku pro šejky v 97´ se radši nebudeme bavit.
Nemrzí vás ztráta dvou bodů, o které jste přišly v nastavení? A není těch remíz už moc, a nebudou vám chybět tyto body pak v konečném účtování na konci sezóny?
Určitě mrzí, ale nakonec jsme mohli i prohrát. Remíz je fakt hodně, ale spíše jsou šťastnější pro nás. Snad nakonec nebudou, ale sezóna je dlouhá tak uvidíme.
Poslední otázka. Jste hlavním sponzorem áčka. Jak jste spokojen s jejich výkony? A co kde vidíte příčiny nynějšího klopýtání?
Spokojený nejsme nikdo si myslím, ani hráči. Kluci si jdou často zahrát fotbal a ne vyhrát, chybí mi tam větší rvavost o výsledek. Vždy to nejde urvat jen fotbalovostí, a pokud tohle nezmění, tak můžou prohrát s každým, kdo bude jen trochu bojovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.