Petr Kunczik - Do začátku příští sezony bych chtěl zhubnout pět kilo

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji vám jako k poslednímu výherci v této sezóně. Co na svou výhru říkáte?
Děkuji (úsměv). Z výhry teda vůbec nadšený nejsem (smích), protože mě bude bohužel zase stát nějakou tu korunku do týmové kasy (smích. Náš gólman Martin Vitásek je přísný pokladník.
V pátek jste hráli v Těškovicích. Jak jste byl spokojen se svým výkonem a výkonem mužstva?
Svůj výkon (smích) ... na rovinu řeknu kvůli nemoci … protrápil jsem se ke štěstí a to, když sudí v 90 min. foukl konec. Jako týmu se nám poslední tři zápasy úplně nepovedly, ale historie se neptá, postoupili jsme.
Zaskočily vás něčím Těškovice? Co vám na jejich hře činilo největší problém?
Nezaskočily. Těškovice mají šikovné hráče a je pro ně velká výhoda domácího prostředí. Myslím, že tam dokonce za celou sezonu žádný soupeř nevyhrál. V Těškovicích je umělá tráva snad nějaké té první generace a malé rozměry hřiště, je to prostě nezvyk pro všechny. Navíc v červnu, kdy jsme do té doby všechny zápasy odehráli na přírodní trávě.
Zápas se hrál v poklidném tempu. Jaký měl vůbec průběh?
Zápas bylo důležité odehrát, a hlavně se nezranit. Přijeli jsme v okleštěné sestavě, a někteří hráli i se zraněním nebo s nemocí. Určitě jsme ale prohrát nechtěli. Zápasu by asi více slušela remíza, ale stalo se, viz níže.
Co nakonec rozhodlo o těsné výhře soupeře?
Náš výborný brankář M.V. (smích), který si zařval mám, ale neměl (smích). No ještě, že se mu to v této sezoně stalo jen asi 3 x (smích). Osobně, jsem za tyto jeho „úspěchy“ čekal jméno Martin Vitásek v sestavě sezony + příspěvek do naší kasy (smích), ale má asi špatný lobbing.
Štítina postoupila do krajské soutěže. Jaké byly oslavy?
Oslavy byly dobré. Ukončená proběhla ve Štítině hned po zápase v Těškovicích, ale takový Danek Šumbera by asi napsal výbornééé s opicí (smích). Postoupil jsem poprvé, ale bohužel si kvůli nemoci celý večer pamatuji (smích).
V závěru vám chybělo několik hráčů a bylo vidět, že to není ono. Plánujete nějakým způsobem posílit váš stávající kádr?
Toto je spíše otázka pro trenéry a vedení oddílu, než pro hráče. Všeobecně se hráči v dnešní době špatně hledají. Skoro všude jich mají málo, trošku nedostatkové zboží...
Jak byste se vy popsal jako fotbalista. Jaké jsou vaše přednosti, a kde byste se rád zlepšil?
V 37 letech se už asi fakt moc nezlepším (smích). Náš gólman mi ale dal cíl do prvního zápasu – 5 kg, tak se snažím (smích). Navíc když teď vidím na IG, že i Jarda Jágr začal po x letech běhat, aby měl výbornou tu svou poslední sezonu, tak má člověk hned nějakou tu motivaci navíc (smích). Popis sebe jako fotbalisty to jako vážně (smích). Jsem dobrý do hlavně kabiny (smích).
Jaké máte plány na léto? Jak se budete chtít udržet v kondici?
V kondici mě drží silniční kolo a chození po horách, a snad vyjde i nějaká dovolená, ideálně v kombinaci hory a moře.
Uvidíme vás i příští rok v dresu Štítiny?
Já v to pevně doufám, pokud zdraví vydrží. Po konci sezony jsem podepsal novou smlouvu za 0 Kč na zápas do konce kariéry (smích).... rád bych si totiž ještě zahrál na hřišti ve Velkých Hošticích... ale jinak buďme upřímní, ty výlety na Krnovsko a Jesenicko moc lákavé nejsou...

Autor: Tomáš Holata

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.