Z Dřítně přestoupím jedině do Sparty, usmívá se Jiří Hromada

„Snad ještě někdy nashle,“ ukončil naše už druhé povídání útočník Dřítně Jiří Hromada. Před dvěma týdny jste si s ním mohli přečíst první rozhovor, ale Hromadovi forma vydržela a nyní zvítězil v anketě Hráč kola podruhé!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dvakrát u nás Hráče kola ještě nikdo nevyhrál, co na to říkáte? Dáváte za to něco do kasy?
Je to až neuvěřitelné, jsem rád, že se mi to povedlo a děkuju všem, co mi poslali hlas. Samozřejmě, že dávám, je vidět, že jsme parta, asi mě chtějí zruinovat (směje se).
Naposledy jste dvěma brankami vystřelil tři body ve Vyšáku. Do komentáře pod článek ale bylo napsáno, že obě byly neregulérní a neměly být uznány. První prý byl z ofsajdu, druhý padl po hře rukou. Je to tak?
První gól padl po nádherné přihrávce od Jardy Klimeše, jestli to byl nebo nebyl ofsajd, to nemůžu posoudit, soustředil sem se jen na to, abych to proměnil a rozhodčí nepískl, tak asi nebyl. Druhý padl po nahrávce Marka Kovaříka, šel jsem do souboje s obráncem, který mě strhnul k zemi a míč se ode mě odrazil, a byla to hruď, ne ruka. Jen je škoda, že to někdo furt otáčí, jen aby se o něm vědělo.
V tabulce střelců jste zatím se čtyřmi góly na děleném 13. až 22. místě. Půjdete ještě výš? Koho tipujete na celkového krále střelců sezóny?
Doufám, že jo, jsem rád za každý gól, hlavně když to vede ke třem bodům. Král střelců? To je těžké, ještě je hodně zapasů, ale byl bych rád, kdyby to byl někdo od nás (úsměv).
Předzápasovou rozcvičku absolvujete ve slunečních brýlích. Co je toto za rituál, jak vznikl?
To je pravda, ale důvod, proč je nosím, neřeknu, to je tajemství (úsměv).
Jste pravý „Dříteňák“ nejen na hřišti, ale pracujete i v místní vyhlášené pekárně. Co zde děláte, přímo pekaře?
Jo jo, dělám pekaře a jsem ten, co to posila dále, takže za to i trochu zodpovídám.
Co byste zákazníkům doporučil, co děláte nejlépe ze všech?
My děláme všechno nejlepší (směje se). Hlavně chleba!
Dáváte branky, to se skoro nabízí možnost, jestli vás nebudou chtít ve vyšších soutěžích. Vzal byste třeba nabídku z Jankova? Nebo byste do tohoto klubu nikdy nešel?
Já bych jediné odešel do SPARTY! (směje se) Nikam jinam.
Právě tím prý podplácíte trenéra před zápasem, je to pravda?
Jestli je to podplácení, to nevím, ale sem tam mu nějaký přinesu.
Za výhru ve Vyšáku jste si pořídil nové kopačky-střelky. Ovlivnila jejich výběr opět nějak inspirace Cristianem Ronaldem?
Koukal jsem po nich, ale nenašel jsem svoji velikost, tak sem musel sáhnout k adidaskám. Když má někdo nohu jak dětské lyže, to se pak shání špatně.
Minule jste mluvil o tom, že se vám povedl zatím jen jeden zápas. Teď už jsou to zápasy tři. Kde se to ve vás bere, máte nějakou speciální přípravu?
Minule mě to tak trochu vyhecovalo, tak sem začal na sobě pracovat ještě víc a zatím to přináší ovoce, uvidíme, jak to půjde dal. Speciální přípravu? Ty brýle jsou speciální příprava. (směje se)
V dalším kole vás čekají Netolice, trefíte se znovu? Co od zápasu čekáte?
Jestli se trefím, to netuším, ale byl bych rád. Čekám těžký zápas, ale věřím, že ho na domácí půdě zvládneme proměnit ke třem bodům.
BONUSOVÁ OTÁZKA pro trenéra Dřítně, Petra Tupého
"Co na Jirkovu formu říkám? To je docela jednoduchá odpověď ... Ten kluk má neskutečnou z prdele kliku ... ale takhle to napsat nemůžete a opisem to není už taková pravda (pozn. redakce – můžeme…). On hraje podobně jako Andrej Ševčenko - během zápasu by ho člověk nejradši zavřel za potulku na hřišti, ale vždycky, když už mi dojde trpělivost a rozhodnu se ho vystřídat, dá branku (úsměv). Nevím jak to dělá, ale prostě jí dá. Máte pravdu, že teď nám hodně pomáhá, ale podobně nám pomáhal a zase bude pomáhat i Lukáš Koudelka, který měl teď zdravotní problémy. Až bude fit, bude to smrtelná dvojka v našem útoku! A taky klukům dost svědčí, že hrajeme systém na tři útočníky, mají víc šancí, víc si pomůžou mezi sebou."

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.