První dotek sezony s balonem a hned chycená penalta, pochvaluje si Tomáš Mráz

O víkendu se fanoušci dočkali prvního kola 1.B třídy skupiny B a bylo k vidění opravdu mnoho skvělých momentů. Jedním z nich se udál i ve Volyni, kde domácí brankář Tomáš Mráz vychytal penaltu bělčickému Rážovi. Právě brankář Slavoje se stal hráčem kola a Tomáš se v rozhovoru rozpovídal nejen o prvním zápase sezony.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Děkuji, osobně tyhle ankety moc rád nemám. Ve fotbale je úspěch vždy výsledkem práce celého týmu.
Už ti kluci dali najevo, že bude v kabině nějaká ta pokuta?
Ještě jsem s nikým nemluvil, ale určitě na mě budou něco zkoušet. (smích)
Zápas s Bělčicemi jste výsledkově zvládli jednoznačně 4-0. Bylo to tak jasné i na hřišti?
Myslím, že kromě pár momentů jsme v zápase dominovali. Soupeř se po neproměněné penaltě spíše zatáhl a nám se podařilo vstřelit pěkné góly. Rychlý čtvrtý gól na začátku druhého poločasu byl definitivní tečkou a zápas se pak už v klidu dohrával. Musím kluky pochválit, jak to zvládli.
Ty sám jsi měl plno dobrých zákroků, ale nejvýraznější přišel již ve čtvrté minutě, kdy jsi čelil pokutovému kopu Martina Ráže. Věřil si, že penaltu chytneš?
Věřím si na každou penaltu a pak už jen záleží, jak to zvládne střelec. První dotek sezony s balonem a hned chycená penalta je určitě super.
Měl jsi v té chvíli v hlavě pokutový kop z posledního zápasu, který bělčický Zeman proti tobě proměnil?
Opravdu jsem si na to vzpomněl, protože to byl poslední zápas loňské sezony, ale kopal to jiný hráč a hlavně za rozhodnutého stavu. To pak je střelec podstatně klidnější.
Teď ke tvé kariéře. Celou svoji kariéru jsi strávil ve volyňském Slavoji. Kdo tě k fotbalu přivedl?
Děda dělal do fotbalu jako funkcionář, tak jsem ho zkusil jako malý, ale moc mě to nechytlo. Definitivně mě k němu přivedl až v žácích můj kamarád Jirka Rolenec a už jsem u toho nějak zůstal do teď.
Za Volyni nastupuješ už neuvěřitelných pětadvacet let. Asi je zbytečné se ptát, jestli to tady považuješ za záležitost srdce?
No už je to pěkný kus života, takže jednoznačně srdeční záležitost. (úsměv)
Máš nějaké oblíbené chvilky za těch "pár" let?
Zažil jsem úspěšné sezony, ale i velké prohry. Hlavní co mi fotbal dal je to, že jsem potkal spousty skvělých lidí okolo něj. Zážitky se měnily, jak se měnil fotbal. Rád vzpomínám na dobu, kdy jsem začínal, protože v té době byl fotbal pro všechny hlavní zábavou. Povinné společné pivo po zápase a tréninku, společné cesty autobusem na venkovní zápasy, zážitků bylo opravdu hodně. (úsměv)
Byla tady někdy možnost odejít ze Slavoje a zkusit novou výzvu?
Několikrát ta možnost byla, jak v mládeži, tak potom v dospělosti, ale nějak bych se k tomu nevracel. Moje cesta zůstala ve Volyni a rozhodně ničeho nelituji.
Teď k víkendu. Čeká vás výjezd do Netolic. Jaký duel očekáváš?
Těžko říct. Netolice sestoupily, proběhla tam nějaká změna kádru, tak uvidíme. První zápas se jim vůbec nepovedl, ale to nemusí nic znamenat. My chceme koukat hlavně na svoji hru a jsme nastavení tak, že chceme vyhrát každý zápas.
Teď mimo fotbal. Kromě něho máš totiž hodně rád i hokej a patříš k dlouholetým permanentkářům českobudějovického Motoru. Jak jsi spokojený s letními přestupy?
Posiluje každý tým a v Extralize je teďko řada kvalitních jmen. Sestavit kvalitní tým je alchymie a ne vždy se všechno povede. Pravda se ukáže na ledě.
Kam podle tebe může Motor dojít?
Jenom jména nehrají. Pokud si sedne parta v kabině, dá se udělat skvělý výsledek. Rozhodně doufám v lepší sezonu, než byla ta loňská. Jak říkáme mezi námi, Pecháček to zařídí. (úsměv)
Poslední otázka. Kromě fotbalu a hokeje máš ještě nějaký jiný koníček?
Času mi opravdu už moc nezbývá a ten volný trávím s přítelkyní, dětmi a kamarády.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.