Lukáš Jakub: Cíle si již nedávám, ale postup bych pořádně oslavil

Hráčem 25. kola se stal Lukáš Jakub z TJ Suchohrdly. Fotbal již jednou opustil, kdo ho přiměl k návratu? A co by ještě rád zažil?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
K fotbalu vás přivedl otec. Jakým byl hráčem?
K fotbalu mě přivedl táta a můj nejlepší kamarád z dětství. Jaký byl táta hráč, netuším, zrovna jsem se narodil, když ukončil svoji bohatou fotbalovou kariéru. Vždy říkal, že byl nejlepší, tak jsem asi po něm. (smích)
Za Suchohrdly hrajete teprve druhým rokem. Co vás sem přivedlo? Za jaký tým jste hrál předtím?
Před 4 lety jsem se přestěhoval do Suchohrdel. Navíc tu bydlí moje sestra s rodinou, kteří chodí pravidelně fandit a tímto bych jim chtěl poděkovat. Můj bývalý tým byl SK Chvalovice, kde jsem strávil hezké časy.
Rád sportujete. Jakým sportům se kromě fotbalu věnujete?
Hraji zatím ještě florbal - Znojemskou amatérskou florbalovou ligu. Během covidu, kdy nešlo hrát, jsem si oblíbil posilování.
Jste fanouškem anglického fotbalu, a to hlavně týmu Manchester United. Čím si vás získal? Byl jste se na něj někdy podívat naživo?
Manchester United si mě získal obdivuhodnou historií. Fandím jim už od 15 let a tento tým je pro mě srdcová záležitost. Zažil jsem naživo už několikrát skvělou atmosféru na Old Trafford.
V roce 2019 jste s fotbalem na chvíli přestal. Co vás přimělo k návratu na fotbalové hřiště?
Jedním z hlavních důvodů, proč znovu pokračuji, je, že jsem slíbil svému zesnulému kamarádovi Petru Grillowitzerovi, že si spolu zahrajeme. Bohužel se to nesplnilo, tak alespoň plním naši dohodu. Dalším důvodem je, že jsem místní a neumím si představit hrát za jiný tým.
Jak hodnotíte letošní sezonu? Jaký tým vám dělal největší problémy?
S výkonem našeho týmu jsem spokojen. Vždy je co zlepšovat. I přes odchod třech dobrých hráčů jsme se vždy snažili podávat nejlepší výkony. Tabulka je vyrovnaná a nemohu říct, kdo nám dělal největší problém. Každý zápas je jiný.
Máte nějaký cíl, kterého byste chtěl v rámci své fotbalové kariéry dosáhnout?
V mém věku si už cíl nedávám. (smích) Chci odehrát co nejvíce zápasů, co mi zdraví dovolí. Přál bych si zažít aspoň ještě jednou postup do vyšší soutěže a pořádně to oslavit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.