Martin Černický po konfliktu s hřejivou mastí v tříslech: Neodhadl jsem její sílu

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal "nový útočník" Rapidu, Martin Černický. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
"Konečně" došlo i na tebe... Jsi rád, že přispěješ takto před dokopnou do kasy?
No konečně, tuším že to bylo za zápas s Nepomukem, kde se mi podařilo vstřelit gól a hlavně jsem tím neprohrál sázku s Matějem Fikrlem. Prsty v tom ale má samozřejmě náš pokladník Kořen, takže doufám, že si to dobře přepočítá a tolik za hráče kola platit nebudeme. Na dokopnou se ale každá koruna navíc bude hodit.
Jak hodnotíš probíhající sezónu a jaké očekávání máš od jejího konce?
Tato sezóna je velmi zvláštní, už od začátku jsme se potýkali s mnoha zraněními. I když výkony a herní projev může klamat, bohužel se hraje na body a to také odpovídá našemu postavení v tabulce. Tak doufám, že nadcházející zápas budeme +3, a poslední zápas dohrajeme v klidu bez nějakého tlaku uhrát nějaké body. Na druhou stranu, třeba derby s Petřínem se nám povedlo a všechny body jsme získali my, za to jsem velmi rád.
Když jsem zmínil dokopnou... Předpokládám, že započne na hřišti. Kde ale skončí? A jak skončí někteří tví spoluhráči?
Tak na dokopnou se velmi těším. Začne určitě na hřišti. Doufám, že neskončí v kasínu s prázdnou peněženkou a dostaneme se taky do města. A jak dopadnou spoluhráči..? Tak jelikož hlavní alkoholová tvář, Tomáš Ježek, se uklidnil, tak toto pomyslné žezlo bude muset převzít někdo jiný. Třeba takový David Pešek, kterému bylo nedávno osmnáct let a už na tréninku něco avizoval, že se máme na co těšit. (směje se)
Dozvěděl jsem se, že jsi na Rapidu začínal jako krajní obránce. Nyní se objevuješ na hrotu. Jak se to stalo?
Ano je to tak. Jako krajní obránce jsem vlastně nastupoval skoro celou “kariéru”. Posunutí na hrot proběhlo až v téhle sezóně. Nejprve to bylo v průběhu zápasu v posledních minutách, kdy nám teklo do bot a vepředu jsme potřebovali vyhrávat vzdušné souboje. Ale právě s Nepomukem se to změnilo a na hrot jsem nastoupil od začátku. Musím uznat, že mě to tam baví víc než v obraně, bavilo mě ale hlavně to, že jako hroťák se zápasem mohu něco udělat.
Prý se rád chodíš projít do posilovny. Mají tyto návštěvy nějaký účel?
Tak do posilovny teda radši jezdím autem. Ale jestli to “procházení” za tu dobu má smysl, to vám řekne asi váha, to se budete muset zeptat jí.
Třeba že by ses doposiloval do Sokolova, kde prý máš nějaké známosti? Chystáš nějakou změnu fotbalové adresy?
Tak změnu určitě nechystám. Shodou okolností jsem tam v posilovně nebyl, tam jsem se jen procházel. (usmívá se)
Proslýchá se Plzní, že jsi na jednom tréninku měl konflikt s hřejivou mastí na choulostivých místech. Jak ten boj pomohl a byly ty pravidelné návštěvy posilovny k řešení konfliktu nějakou výhodou?
Jo, bába od vedle říkala... (směje se) No zkoušel jsem novou hřejivku a nějak jsem neodhadl její sílu. Trénink pak nebyl moc příjemný. A pravidelné návštěvy posilovny jsou vždy výhodou na řešení jakéhokoliv problému.
Asi jsi ale neměl problém s vyhledání zdravotní péče, když máš známost i v podobě zdravotníka na Rapidu, že?
Přesně, žádný problém nebyl. A strejda tuto funkci zvládá výborně. Hlavně na Rapidu působí už nějaký ten pátek.
Je výhoda mít strejdu zdravotníka, nebo ti o to víc říká, abys nesimuloval, že ty bolístky nic nejsou?
Myslím, že výhoda to není, každý jeho péči dostává stejně. S tím simulováním taky není žádný problém, protože jsem nikdy nesimuloval, ani to nemám v plánu. Ale jak jsem říkal, že je na Rapidu už nějaký ten pátek, velmi často je teda i v hospodě U Kostků. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.