Jsem opravdu rád, že za Třeboň mohu hrát, říká s nadšením Martin Průcha

Předposlední hrácí víkend v květnu ovládl jednoznačně Martin Průcha, který za Třeboň řídil demolici Milevska. V rozhovoru se rozpovídal o současných výkonech Jiskry, ale také o své kariéře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji ti k vítězství v anketě. Co na to říkáš?
Moc děkuji. Jsem rád, že to takhle dopadlo a chtěl bych poděkovat celému týmu.
Kolik pak tě to bude stát v kabině, společně s pětigólovou nadílkou?
Přesnou cifru nevím, ale obávám se, že to bude hodně. Kuba Kopecký, náš pokladník, už něco naznačoval. (smích)
Jak už jsem zmínil, Milevsku si nasázel pět branek. Jak bys hodnotil svůj výkon?
Myslím, že jsem jen stál v pravý čas na pravém místě. Kluci mi dávali super přihrávky, které by byl hřích neproměnit, ale je pravda, že i to se mi občas stane.
Celkově si letos střelil už čtrnáct branek. Myslíš, že dokážeš překonat hranici dvaceti zásahů?
Kdyby jich bylo dvacet, byl bych samozřejmě rád. Hlavní ovšem je abychom stále hráli tak, jako v minulých zápasech a sbírali body po třech.
Zápas nakonec skončil poměrem 7-1. Týmovému výkonu bys něco vytknul, nebo byl na jedničku?
Řekl bych, že byl na jedničku. Jediná kaňka je inkasovaný gól, který být nemusel, ale to už bychom chtěli asi moc. Ke konci zápasu si zahráli i kluci z dorostu a pro mě to bylo příjemné překvapení.
Třeboň se v současnosti pohybuje v horních patrech tabulky. Když se ohlédneš za uplynulou částí ročníku, bereš ji jako pozitivní, když k tomu přičteme i loňský nevydařený rok?
Asi spíše převládá spokojenost, ale je škoda domácích zápasů, ve kterých jsme nedokázali bodovat. Ty nás mrzí hodně. Věřím, že jsou to dobré zkušenosti a v budoucnu už začneme tyto zápasy zvládat lépe a hlavně s vítězným koncem.
Teď k tvojí kariéře. S fotbalem si začínal v Břilicích. Kdo tě přivedl k fotbalu?
K fotbalu mě už od mala vedl taťka, který mě také na začátku kariéry trénoval v Břilicích, spolu s pány Kubatou a Čábelou. Na tyto začátky vzpomínám hodně rád. Tihle trenéři nám dali opravdu hodně a s klukama jsme tam měli super partu.
V roce 2014 jsi přestoupil do Novosedel nad Nežárkou, ale z nich si opět začal hostovat v Břilici. Pamatuješ si, proč teda vůbec k tomuto přestupu došlo?
Tento přestup byl spíše jen kvůli administrativě. V Novosedlech jsem zatím ještě žádný zápas neodehrál, ale věřím, že alespoň ke konci kariéry tam pár startů zapíši.
Poté už přišla Třeboň. Jak k přestupu došlo?
Břilice, ve kterých jsem hrál za dorost, byly v mužích farma Třeboně a já jsem občas za muže už hrával. Poté nás pár kluků začalo trénovat v letní přípravě s A týmem Třeboně a tam už jsem zůstal.
Bereš třeboňskou Jiskru tak, že už tě nic lepšího potkat nemohlo?
Beru to tak. Jsem opravdu rád, že za Třeboň mohu hrát a věřím, že na hřišti to je vidět.
Teď zpátky do současnosti. O víkendu míříte do Rudolfova. Jaký zápas očekáváš?
Očekávám soubojový zápas, který asi nenabídne moc pohledného fotbalu. My se budeme snažit hrát to na co jsme zvyklí a soupeře přehrát. Na Rudolfově chceme rozhodně vyhrát.
Poslední otázka. Máš nějaké jiné koníčky kromě fotbalu?
Rád se projedu v létě na kole a na další koníčky nezbývá už moc času.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.