Nejlepší kanonýr vašeho kraje. Zmapovali jsme, kteří střelci mají aktuálně nejlepší formu napříč všemi soutěžemi

0

Jarní část fotbalové sezóny se pomalu přehoupnula do svojí druhé poloviny a my jsme se podívali na zoubek nejlepším střelcům napříč všemi soutěžemi v kraji. Z našeho unikátního přehledu zjistíte, jestli někdo z té smečky ostrostřelců běhá ve vaší soutěži a nebo třeba jestli se na špici nevyhřívá dokonce nějaký váš spoluháč. 

V tabulce naleznete nejen "plejery" z týmů hrajících krajské soutěže, ale zařadili jsme do první stovky také kanonýry z vyšších soutěží, abyste se mohli porovnat třeba s profíky z první a druhé ligy. Třeba takový Jihomoravský kraj je zajímavý díky lídrovi profíků Jakubovi Řezníčkovovi z Brněnské Zbrojovky. Jihočeský má na stupni vítězů podle očekávání člena ligových kanonýru "v důchodu", Davida Lafatu. Ale ani ostatní kraje nejsou nezajímavé.

 

Formát porovnání střelců napříč soutěžemi dobře znáte z naších statistických okének, které pravidelně vydáváme v polovině a na konci sezóny. Pro jistotu připomenem, že body vznikají vynásobením počtu gólu koeficientem souteže, který je následujicí:

 

Název - Koeficient

IV. třída -  0.7

III. třída - 0.8

Okresní přebor - 0.9

1.B třída - 1.1

1.A třída - 1.2

Krajský přebor - 1.4

Divize - 1.6

3.liga - 2.0

2.liga - 2.5

1.liga - 3.1

 

Do přehledu se započítavájí pouze góly, které hráči vstřelili v zápasech hraných od 1. 3. 2023 do 30. 4. 2023 včetně. Shnuje to tedy jejich aktuální formu na jaře, bez ohledu na to, kolik se jim podařilo vstřelit gólů v podzimní části.

 

Jak se dařilo střelcům v podzimní části naleznete v samostatném článku:

ŽEBŘÍČEK TOP 300 KANONÝRŮ PODZIMU ČESKÉ REPUBLIKY - Kdo zazářil?


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou