Mistrovství světa v hokeji se už nemůžu dočkat, těší se Petr Kotrba

0

Rozhovor s hráčem 23. kola divize A také o tipech na medailová umístění nadcházejícího MS...

Petře, ovládl jste hlasování se ziskem 33 % hlasů. Myslíte si, že zaslouženě?

Předem bych chtěl poděkovat všem, co mi dali hlas. Jestli je to zasloužené, to nedokážu posoudit, ale myslím, že toto kolo se povedlo celému našemu týmu.

 

Popište nám víkendový zápas, kdy jste si hladce poradili se Zličínem v poměru 5:1.

První poločas jsme začali aktivněji než soupeř a v 17. minutě jsme šli do vedení, K. Krejčí mi prostrčil balon mezi obránce a já se trefil na zadní tyč. Poté se hra vyrovnala a soupeř hrozil hlavně po centrech ze stran. Naneštěstí pro nás se jeden tento centr proměnil ve 29. minutě v branku. Nám se podařilo téměř okamžitě zareagovat a M. Lukeš se po centru objevil sám za obranou soupeře a hlavou se nemýlil.

Druhý poločas jsme chtěli brzy rozhodnout a to se nám povedlo po rychlém protiútoku, na jehož konci byl L. Bezděk. Tato branka nás uklidnila a hráli jsme podle mě velmi pěkné utkání s mnoha šancemi. Další branka přišla po rohovém kopu, kdy se trefil hlavou M. Janda. Následovala plná řada neproměněných šancí, při kterých hosty podržel jejich brankař. V samotném závěru jsem se trefil po krásné akci s T. Jůdou, kdy jsme si vyměnili balon a on mi ho vrátil mezi obránce, pak už jen stačilo si brankaře hostů položit na zem a do prázdné brány vstřelit gól.

 

Na to, že jsou Klatovy nováčkem v divizi, si vedete velmi dobře a držíte se v horní polovině tabulky. Jak tuto sezónu hodnotíte?

Nelze ji hodnotit jinak než jako úspěšnou. Na nováčka je to krásné pohybovat se v horní polovině tabulky a ještě není konec, takže se budeme snažit o co nejlepší umístění.

 

Čekali jste, že budete hrát takhle vysoko?

Já jsem nastoupil do rozjetého vlaku po zimní přípravě, takže nevím přesně, jaký byl předpoklad vedení. Nicméně jsem čekal, že Klatovy budou ve středu tabulky.

 

V kolika letech a kde jste začal s fotbalem?

Fotbal jsem začal hrát v pěti letech v Horažďovicích.

 

Popsal byste nám vaši kariéru?

Od přípravky až po mladší žáky jsem působil v Horažďovicích. Pak jsem se přesunul do Sušice, kde jsem působil ve starších žácích a ještě rok v mladším dorostu. Následně jsem přešel do Strakonic, kde jsem působil celý dorost a také rok v mužích v B i A týmu, kde jsem si vyzkoušel divizi. Poté jsem se vrátil do Horažďovic, kde jsem působil ještě na podzim a nyní jsem v Klatovech.

 

Prozradíte nám své mimofotbalové zájmy a aktivity?

Mimofotbalových aktivit moc není, jelikož stále studuji na ZČU v Plzni FST (fakulta strojní - pozn. red.). A když čas je, tak ho trávím převážně s přítelkyní nebo sportem - například squash, brusle a jiné.

 

V následujícím kole zajíždíte na hřiště Mariánských Lázní. Jaké jsou vaše cíle?

Cíl je určitě vyhrát, ale předpokládáme, že to nebude jednoduché, protože Mariánské Lázně stále bojují o záchranu.

 

Sledujete portál Fotbalunas.cz? A co na něj říkáte?

Sleduji ho již od jeho začátku. Líbí se mi, že se zajímáte i o nižší soutěže, o kterých se jinak moc nepíše, a také to, že se zde dají zjistit výsledky téměř hned po utkání.

 

Blíží se Mistrovství světa v hokeji, budete sledovat?

Sledovat ho určitě budu a už se nemohu dočkat.

 

Komu budete fandit a jak tipujete medailová umístění?

Budu fandit samozřejmě našim a budu rád za jakoukoliv medaili, když by se to povedlo. Jinak moje typy na medailisty 1. Česko, 2. Rusko a 3. Kanada.

 

Máte na závěr nějaký vzkaz pro naše čtenáře?

Snad jen, aby stále sledovali tyto stránky, ale také nezapomínali chodit fandit na stadiony. Protože fotbal je sport hlavně pro fanoušky.

 

 

Děkujeme za rozhovor a přejeme vám hodně štěstí ve fotbale, škole i osobním životě! A doufáme, že tipy na MS vyjdou! :-)


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou