Pobavilo mě, když po zápase za mnou přišel klučina s tím, jestli bych mu nedal dres, usmíval se Tomáš Glazer, střelec rokycanského zápasu roku

0

Po závěrečném hvizdu se neubránil několika rozhovorům a fotografiím. Ještě aby jo... Tomáš Glazer si ve 41. minutě ostře sledovaného souboje jeho divizních Rokycan s ligovým Slovanem Liberec naběhl na přihrávku spoluhráče Kroce, přesprintoval obranu a prostřelil Jana Stejskala. Pohádka, na kterou má mlhavou vzpomínku, jelikož v návalu emocí ani nevěděl, co přesně se událo. Jak si zápas užil a co ho čeká s ohledem na klubovou kasu?

Tomáši, sazebník pokut nepamatuje na gól proti ligovému týmu. Už víš, co tě to bude stát?

Smál jsem se, že k takové situaci se bude muset sejít nějaká komise, aby stanovila výši pokuty, protože na tohle náš sazebník asi připravený není. Jen doufám, že komise, kterou nejspíš bude tvořit jen sám kapitán Herry, bude na mě shovívavá.

 

Gól můžete shlédnout ZDE.

Gólovou oslavu Tomáše Glazera ZDE.

 

Zjišťoval jsi, zda nejsi vůbec první, komu se to kdy za Rokycanský tým podařilo? 

Ty jo, to jsem nezjišťoval, ale asi si nějakou soukromou rešerši udělám. Pocit to byl neuvěřitelný. Zpětně mi přijde vtipný, když jsem se vracel zpátky na půlku, tak jsem si najednou nepamatoval, co se vlastně stalo, jak ta akce probíhala. To všechno mi došlo až o několik minut později. Taky mi trenér Veselý říkal, že jsem po gólu vypadal na střídání.

 

Takový památný moment... Jak na něj reagují studenti ve škole, vědí o tom co se ti povedlo?

Na zápas přišlo šest mých studentů, čímž jim děkuji, jsou opravdu neskuteční. Když jsem šel dneska na první hodinu k nim, měla celá třída nabarvené tváře na zeleno-černo (v galerii naleznete fotku studentů).

 

Nosíš na zádech sedmičku. Už proběhla informace, že díky tomuto momentu jednou tvé číslo v klubu vyřadí a bude viset na tribuně pod střechou?

 

Asi si o tom budeme muset promluvit s vedením, jak to teda uděláme. Samozřejmě jsme provinční klub, dresy asi těžko budeme vyřazovat (směje se). Pobavilo mě, když po zápase za mnou přišel klučina s tím, jestli bych mu nedal dres. Zasmál jsem se a řekl, že máme bohužel jen jeden kus. A samotné sedmičky bych se zbavit nechtěl, čekal jsem celý svůj život, než se někde uvolní, přišlo to před rokem, tudíž bych se jí nerad zbavoval.

 

V Rokycanech se říká, že čím větší ticho je v ochozech, tím více fanoušci fandí. Byla to včera trochu změna?

Trošku změna to byla, ale čekal jsem přece jen trošku větší atmosféru. Nádhera to byla při ohlašování sestavy, během gólu a po zápase. Takový "randál" jsme tady zatím neslyšeli.

 

Na platformě Donio.cz se vybralo dosud kolem 50.000 korun. Tipsport hlásí, že do Rokycan posílá 36.143,-Kč za všechny tikety, které byly vsazeny na vaší výhru. Jak vnímáš tyto příspěvky, které poputují na mládež?

Je to super, za tohle musíme vděčit Romanu Jedličkovi, který s tímhle nápadem přišel. Je to takový náš guru. Pro mládež je to skvělý počin. Rokycany razí koncept zaměřený na výchovu mladých hráčů a jejich zařazení do A-týmu/B-týmu, takže tohle může mládež zase o něco více posunout.

 

Teď přijde přepnutí opět na divizi... Ale přeci jen to půjde pozvolna, protože přijede rezerva druholigové Příbrami, v jejímž dresu se například v jednom kole představil i Tomáš Wágner. Očekáváš, že by Středočeši mohli přijet trošku posilněni lidmi z prvního týmu?

Koukal jsem se, že Áčko Příbrami hraje v sobotu, tudíž by B-tým nemusel být nějak výrazně posílen. Ale to je vlastně celkem jedno, protože tak i tak nás čeká nepříjemný soupeř. Musíme přepnout, zbavit se myšlenek na středeční zápas, ale na druhou stranu vzít si nějaké zkušenosti ze zápasu s Libercem.

 

Sestřih utkání s Libercem pohledem FC Rokycan:

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

Rozhovor s Danem Houdkem, brankářem FC Rokycany

Zápas roku již dnes! Jak dosud probíhaly mediální přípravy FC Rokycany?

To je on! Twitterový mág, který pobláznil český fotbal, Deník Sport zkomolil jeho jméno


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou