Za alkohol na podzim potrestaný rozhodčí už je zpět na hřišti

0

Příprava na nadcházející sezónu se napříč celou republikou pomalu rozjíždí a s tím souvisí i přátelská utkání. Jedno z přípravných zápasů mezi sebou domluvili i účastníci ČFL, SK Rakovník a SK Kladno. Hlavním arbitrem tohoto utkání byl rozhodčí Milan Šefara, utkání zvládl dobře a domácí, kteří mají nově na lavičce zkušeného Martina Pulpita, zvítězili 2:0.

Že Vám jméno Milan Šefara nic neříká? Vzpomeňme si na utkání krajského přeboru dorostu v Středočeském kraji, hraného 22.09.2020, mezi domácím Berounem a hosty ze Slaného. Jmenovaný rozhodčí měl s praporkem v ruce na starosti postranní čáru, ale ta mu dělala takové problémy, že o ní dokonce zakopl. Zjevně opilý rozhodčí tehdy od komise rozhodčích obdržel nejvyšší možný trest, a to 1 rok zákaz činnosti a pokutu ve výši 40.000,-Kč. Hlavní sudí Tomáš Brožek, který mu umožnil na hřiště nasoupit, dostal taktéž stopku na rok a pokutu ve výši 20.000,-Kč. 

 

Jak se zdá, Milan Šefara byl s podmínkou komisí rozhodčích omilostněn a již mu tedy byla umožněna činnost rozhodčího. Nutno dodat, že pauza mu asi prospěla a uvědomění si svého pochybení vzal za své. Zápas jako hlavní arbitr zvládl velmi dobře, což jistě hráči i přihlížející fanoušci ocenili. Tak snad mu to vydrží!

 

Samotný zápas zvládli lépe rakovničtí, kteří sice zpočátku čelili tlaku hostů, ale zkušený kanonýr Jaroslav Červený se, s přispěním ze Sparty Praha hostujícího Traoreho, postaral o vedoucí branku svého týmu. I když branku mohl vstřelit už Traore, ale namísto toho vyzval do lepší pozice zmiňovanéhp Červeného. Poločas tedy skončil 1:0 pro Rakovník a stejně tak skončil i poločas druhý. Domácí se sice téměř po celou dobu bránili tlaku Kladna, ale hostům to nebylo nic platné. Vytvořené šance nevyužili, a tak úřadoval opět Jaroslav Červený. V 60. minutě si v souboji poradil s kladenským stoperem Hanzlíkem a brankáři Kindlovi následně nedal žádnou šanci. Do konce zápasu se už skóre nezměnilo, Kladno zahazovalo své šance, zejména zkušený Šnobl, ale i jiní, a zápas tak nemohl skunčit jinak.

 

Utkání bylo zajímavé i tím, že na lavičce SK Rakovník se premiérově objevil Martin Pulpit, který má zkušenosti s trénováním i prvoligových mužstev. Více o trenérovi zde.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou