Martin Pulpit zažil premiérovou výhru na lavičce SK Rakovník

0

O víkendu hrané přátelské utkání mezi SK Rakovník a SK Kladno upozornilo s několika zajímavostmi. S domácím mužstvem se nově připravuje hráč pražské Sparty, Traore. Hříšník Martin Šefara se po trestu objevil na hřišti s píšťalkou v ruce. A Rakovník představil novou posilu na trenérské pozici - Martina Pulpita.

Martin Pulpit je bývalý český fotbalista a současný fotbalový trenér, který má zkušenosti převážně s druhou nejvyšší českou soutěží, zastával však i pozice hlavního trenéra v několika ligových týmech a vyzkoušel si i zahraniční angažmá.

 

První zkušenosti s profifotbalem získal v FK Pelikán Děčín, který v sezónách 1995-1998 hrával třetí nejvyšší českou soutěž. Následovala angažmá do Vítkovic, Pardubic a Mladé Boleslavi, která následně v roce 2004 postoupila z prvního místa 2. ligy do nejvyšší profesionální soutěže. O rok později pomohl k návratu do první ligy taktéž Viktorii Plzeň, avšak následný ročník s týmem v nejvyšší soutěži opět nezahájil. To se mu povedlo až v sezóně 2007/2008, když působil v Sigmě Olomouc, ale opět pouze na jednu sezónu. Do první ligy se vrátil při angažmá ve Viktorii Žižkov a později v Příbrami. Nikde však nevydržel dlouho. V sezóně 2015/2016 si vyzkoušel zahraniční angažmá v saúdskoarabském Al Watani FC, které hrálo tamní 2. nejvyšší soutěž. 

 

Martin Pulpit je známý bouřlivák, který naplno žije fotbalem. Dokáže tým rychle pozvednout, na lavičce aktivně diriguje a povzbuzuje své svěřence. Na druhou stranu jeho úspěchy sráží přílišná vulgarita a urážky či ponižování, což může být odrazem skutečnosti, proč tak často mění své působiště - za 25 let trenérské kariéy v profesionálním fotbale vystřídal nejméně 18 týmů.

 

My však doufáme, že se mu v novém působišti bude dařit. Svými zkušenostmi tým jistě dokáže posunout o kus výš. První přátelské utkání s SK Kladno vyznělo lépe pro jeho tým, když se o dvě branky postaral zkušený kanonýr Jaroslav Červený a SK Rakovník vyhrál 2:0.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou