Na instagramu se obul do rozhodčího. Teď ho za to bude projednávat disciplinárka

4

Zápas krajského přeboru Jihočeského kraje mezi domácí Blatnou a Dražicemi (odehrán 4. května, 3:3) vzbudil vlnu emocí. Blatná po něm nemohla přijít hlavnímu rozhodčímu Jiřímu Reisnerovi na jméno. Stěžovala si na tendenční řízení utkání. Reisner v utkání vyloučil domácím dva hráče, poměr udělených žlutých karet byl osm ku jedné.

Diváci při odchodu ze hřiště dali sudímu najevo, co si o jeho výkonu myslí, za nesportovní chování fanoušků poté Blatná inkasovala od svazu pokutu ve výši 3000 Kč. Vyloučený Michal Mišiak pak vyfasoval od disciplinárky obří trest na pět zápasů.

 

Na zápas, na který dohlížel jako delegát Jaromít Chlaň, měl domácí kouč Roman Remeš jasný názor: "Musíme pochválit naše hráče, že utkání dohráli bez dalšího vyloučení, protože už jich na hřišti nebylo moc, kteří by se nedali bezdůvodně vyloučit. Jistě se do konce utkání všichni nezúčastnění, co sledují průběžné výsledky, museli strachovat o to, že zase vyhrajeme. Děláme některým svými výkony a i výsledky asi dost velké vrásky na čele. Bereme slova soupeře a věříme tomu, že s takto tendenčně řízeným utkáním neměli nic společného."

 

Tím ale vše nekončilo. Blatenský jednadvacetiletý fotbalista Luboš Machovský ventiloval svůj vztek v příspěvku na instagramu. Ten se dostal až hlavnímu rozhodčímu utkání a na podnět Jiřího Reisnera se počínáním Machovského zabývá disciplinárka. Za, citujeme ze zápisu, "veřejné hanobení osoby rozhodčího".

 

 „Šlo o zveřejnění fotky rozhodčího ze zápasu s popiskem. Byla tam nadávka, ale zase ne tak sprostá. Sice napsali, že to mělo být na facebooku, ale bylo to na 24 hodin v instastory mého soukromého profilu na instagramu. Ale dostalo se to ven a pan rozhodčí to začal řešit,“ vysvětluje pro fotbalunas.cz Machovský. Ten absolutně nečekal, že by jeho post mohl být na této úrovni řešen. "Už jsem podobné viděl na internetu kolikrát. Ale že by se tohle řešilo na svazu, to bylo velké překvapení. Místo toho, aby se zajímali o to, proč všechno vzniklo, co se stalo na hřišti, tak se řeší jenom fotka na internetu. A nikoho nezajímá, co zase rozhodčí udělal ze zápasu,“ smutní mladý hráč.

 

AKTUALIZACE:

Disciplinární komise Jihočeského krajského fotbalového svazu si posvítila na skutek hráče Blatné Luboše Machovského, který na svůj soukromý profil na instagramu umístil fotku rozhodčího s vulgárním popiskem. 

Machovský dostal trest pokuty ve výši 2000 Kč. V zápise ze zasedání komise se uvádí následující: "Po prošetření podkladů za zveřejnění urážlivých výroků na facebooku na osobu rozhodčího po utkání Blatná – Dražice ze dne 4. 5. 2019, DK trestá výše zmíněného hráče pokutou 2 000 Kč za porušení SŘ § 11/6 a RS KFS, dle RS KFS př.9/l."

 

Hráč má na zaplacení pokuty lhůtu sedmi dnů.

 

  

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
29. 5. 2019 09:59
Je to ubohost. Začíná to zavánět krutou cenzurou a totalitní mocí rozhodčích a komisí. Kam jsme se dostali, aby někdo hledal na sociálních sítích, jestli nebyl uražen. Jak trefně píše p. Pintér, ještě by měli chodit do hospod a poslouchat řeči po zápase. Z mého pohledu je ta pokuta ze strany komise zasahování do civilní oblasti. A pokud se to má řešit, tak u klasického soudu jako urážka na cti? A co si budeme povídat. Úroveň rozhodčích klesá. Místo aby hlídali průběh utkání, tak poslouchají, co kdo z hráčů řekne. Dokonce náš hráč dostal kartu za to, že po sporném výroku rozhodčího zakroutil hlavou, podotýkám bez jediného slova. Pak ať se rozhodčí nediví, že některému hráči bouchne kotel a rozhodčímu to vysvětlí "ručně".
28. 5. 2019 09:37
Souhlasím s oběma názory. A docela dost jsem zvědavý na to, zda bude stejná komise dodatečně řešit výkon stejného pana rozhodčího v utkání Hluboká - Olešník a jeho nepotrestání likvidačního faulu na Davida Lafatu s následným zraněním a to samozřejmě i dodatečný trest pro faulujícího hráče. Možná o tom někdo prosím napiště na instagram, aby se tím komise zabývala.
23. 5. 2019 13:10
Naprosto souhlasím s panem Pintérem. Já osobně bych se asi nedoplatil. Tohle je to nejspodnější dno. Hrál jsem spousta let v Praze, kde to taky co se týče sudích, komise atd, je divočina. Jsou to "gauneři", o tom žádná, ale tohle....Toho kluka je mi líto, ale víc toho sudího. To musí bejt strašnej ubožák. Všichni vědí, že se Dražice chtějí zachránit, Blatná to teď bohužel odsrala, ale co si tímhle vším komise a pan rozhodčí dokazuje??? Absolutně nechápu a tleskám šaškům z komise...
23. 5. 2019 09:00
Pokuta 2000 kč. Neuvěřitelné, kam až může fotbal v Česku klesnout. Kdyby si fotbaloví funkcionáři nechali zařídit odposlechy třeba v hospodách, vybrali by na pokutách majlant, tam se kritizují sudí ještě víc. Některé členy DK JKFS osobně znám, nyní ale zjišťuji, že je vlastně vůbec neznám. Jak může někdo klesnout až na takové dno?! Ubohé.

Ostatní čtou