HODNOCENÍ SEZÓNY - Chrudim: Opory Rybička se Sixtou míří do nejvyšší soutěže

0

Chrudim mohla doufat v ještě lepší umístění, nakonec ale bere páté místo. "Sešla se tu výborná parta, kluci k sobě měli blízko a táhli za jeden provaz, pracovalo se mi s nimi velmi dobře," hodnotí trenér Jirousek.

MFK Chrudim - 5. místo - 76 bodů, skóre 84:34

Chrudim se může chlubit druhým nejlepším útokem, druhou nejlepší obranou (alespoň tedy dle počtu branek) a padesátigólovým plusovým rozdílem ve skóre. Z toho pohledu se tak jeví páté místo jako výsledek, který mohl být ještě lepší. Na jaře ale Chrudimským některé zápasy tak plně nevyšly a našlapané tabulce tak svěřenci trenéra Jirouska obsadili z pětice, která se utrhla ostatním, právě pátou pozici.

 

Nejlepším střelcem nejen týmu, ale i celé soutěže byl Petr Rybička (22 branek). Ten svými výkony zaujal Brno a v příští sezóně tak bude bojovat o místo v prvoligovém kádru. Chrudim opouští i záložník David Sixta, kterého si zase vyhlédl Liberec.

 

Pavel Jirousek (trenér):

 „Byli jsme dlouho na prvním místě tabulky, takže páté místo je nakonec trochu zklamáním. Na druhou stranu, nastoupili jsme do sezóny s mladým týmem a byl jsem až překvapený, že se dokázal držet tak nahoře. Sešla se tu výborná parta, kluci k sobě měli blízko a táhli za jeden provaz, pracovalo se mi s nimi velmi dobře. Je škoda, že se tým neudrží úplně pohromadě, ale vývoj se nedá zastavit, někteří hráči přerostli tuto soutěž a musí jít dál. Přeji tak hodně štěstí Sixtovi a Rybičkovi, aby se v profesionálním fotbale uchytili a věřím, že jim angažmá u nás něco dalo a že jsme přispěli k jejich rozvoji. Uvidíme, jak se nám podaří mančaft složit na další sezónu a jaké si podle toho budeme dávat cíle. Začátek přípravy je stanoven na 7. července.

 

MINULÁ HODNOCENÍ:

1. místo: SK Viktorie Jirny - ZDE

2. místo: SK Zápy - ZDE

3. místo: FK Viktoria Žižkov - ZDE

4. místo: LOKO Vltavín - ZDE


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou