HODNOCENÍ SEZÓNY - Zápy: Ve FNL nás prostě nechtěli, 2. místo je nakonec k ničemu, smutní trenér Mašek

0

Vzpoura trpaslíků. Alespoň tedy dle počtu obyvatel. Tak by se dal hodnotit letošní ročník ČFL. Za Jirnami skončili o pouhý bod na druhém místě fotbalisté SK Zápy. Středočeský klub pochází z městyse o osmi stovkách obyvatel. I přes historický úspěch má sezóna v Zápech hořkou pachuť - klub stál o postup do druhé ligy, potřebná licence mu ale nebyla udělena. Jak tedy v Zápech ročník hodnotí?

SK Zápy - 2. místo - 81 bodů, skóre 65:35

Mužstvo vedené duem Mašek - Doležal si udrželo konstatní výkonnost po celý ročník a o bod skončilo druhé. Zápy z 36 zápasů třiadvacetkrát vyhrály za tři body, pětkrát po penaltách, dvakrát přišla penaltová prohra a jen šestkrát mužstvo padlo v základní hrací době. Tým táhl kapitán David Kalivoda, který nasázel sedmnáct branek, železnými muži sezóny byli Straka, Pavlík a Svoboda - shodně nastoupili do 35 zápasů. 

 

Klub s rodinnou atmosférou, kde vše perfektně funguje, tak by se daly Zápy krátce popsat. I proto se klub nebál výzvy a byl připraven si zahrát druhou ligu, právo k ní si na hřišti vykopal, když za sebou nechal Žižkov a kluby z desetitisícových měst. Zápy chtěly hrát FNL na jiném stadionu, zápské zázemí totiž nesplňuje podmínky pro druhou ligu, a vyjednaly si k tomu už i předběžné smlouvy o pronájmu na vyhovujících stadionech. Licenční tribunál ale ani po odvolání klubu zelenou nedal, i příští rok tak budou Zápy působit v ČFL... 

 

Historický úspěch v podobě druhého místa ve třetí nejvyšší soutěži ocenil ve svém vyjádření na webu Záp i manažer klubu František Mašek. Ale přidal i další slova: "Zveřejněním neudělení licence SK Zápy minulé pondělí se slavnému tribunálu podařilo zcela znehodnotit poslední kolo ČFL, jejíž dramatičnost jinak neměla obdoby. Podepsané sponzorské smlouvy pro FNL nás vybízejí k soudní cestě, což je dopad toho, kdy vítěz nebere vše."

 

HODNOCENÍ: Michal Mašek (trenér)

„Celá sezóna super, bohužel se stalo to, že nám FAČR nedal licenci. Takže momentálně prožíváme ze sezóny trochu zklamání. Ne sportovně, ale z mimofotbalových věcí, kdy je trochu smutné, co se ve fotbale děje. Nechtějí ve druhé lize vesnici, tomu já i celkem rozumím, ale způsob jakým s námi bylo jednáno, byl úplně zcestný. ČFL pak ztrácí logiku, když jsou vyvolené kluby, které můžou jít nahoru. Měli jsme připravené různé varianty, jak bychom mohli FNL hrát, jiné hřiště v Xaverově, Benátkách, na Meteoru, ale dvakrát nám to zamítli a nikdo se s námi nebavil. Odstřelili nás, bohužel tam potřebovali dostat týmy, které si to sportovně neuhrály, a na úkor toho to takhle dopadlo. Nechtěli nás tam, tak to udělali, jak potřebovali, což je smutné, že se nerozhoduje na hřišti, ale v kanceláři.

Pro nás to byla jinak historická sezóna a jsme moc spokojení, když jsme to zvládli až nadstandardně, na to, že fotbal v Zápech děláme ve třech lidech. Tým jako Žižkov jsme nepustili celou sezónu ani na minutu před sebe, škoda, že sportovní stránka nerozhodla, měli jsme druhou ligu hrát. Takže po sportovní stránce super.

Chceme kádr udržet, budeme o tom teď jednat, do této doby jsme spíše řešili licenční záležitosti a nevěděli, co se bude dít. 

Ohledně výkonů hráčů – osa týmu už tu funguje déle, přivedli jsme hráče typu Petrů, Matějka, dále je tu Kalivoda, Pavlík, tedy zkušení hráči, a k tomu bylo naše dravé mládí, skvěle si to sedlo, je tu super parta a mančaft šlapal. U nás nejsou s ničím problémy, funguje to tu asi jinak, než jinde. I proto je škoda, že kluci si chtěli druhou ligu zkusit, my samozřejmě také, slíbili jsme jim, že pokud si to sportovně uhrají, tak je tam pustíme, ale bohužel, ostatní vlivy byly proti nám. Druhé místo pěkné, ale absolutně k ničemu.“

 

Z MINULÝCH HODNOCENÍ

1. místo: SK Viktorie Jirny - ZDE


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou